Binance Coin (BNB) technikai elemzés

Szerző: | máj 18, 2020 | Árfolyam elemzés

Az erős fundamentumokkal rendelkező Binance Coin sokáig szembe tudott menni az altcoin piac 2018 elejétől tartó medvepiacával, így nagyon szép emelkedést produkált a befektetők legnagyobb örömére. A Coinmarketcap ranglista nyolcadik helyét elfoglaló, Binance tőzsde saját utility tokenét vesszük górcső alá technikai elemzésünkben. 📊

 

Binance Coin – USDT hosszú távú nézet, heti grafikon:

Heti nézeten látható, hogy körülbelül egy éve a BNB ár iránya a legmagasabb, majdnem 40 dolláros értékről vett fordulatot követően egy csökkenő árcsatornán belül mozog.  Két hónapja a régóta tartó emelkedő trendvonalat is letörte, aminek a visszatesztelése történt meg az elmúlt hetekben, egyelőre maga alatt tartva az árat.

Mindenképp érdemes lehet figyelemmel követni BNB ár alakulását a csatornán belül. A csatorna aljának esetleges tesztelése lehet akár egy jó beszálló pont. Valamint felfelé történő kitörés pozitív képet adna akár hosszabb távra is.

 

 Binance coin – USDT napi grafikon:

Napi nézeten látható, hogy az egykori emelkedő trendvonalunk sikertelen visszatesztelése után egy nagyjából 20%-os visszahúzódás történt. Majd a 13.5 dollár körül kialakult támasz zóna tetejét érintve sikerült szépen pattanni az árnak és az 50-es mozgóátlag fölött zárni, ami mindenképp pozitívum.

Amíg az 50 MA támaszként tud működni és az árnak sikerül felette maradni addig jól fest a kép és talán egy újabb lendületet is kaphat a BNB a következő napokra

 

Binance Coin négyórás grafikon:

Az ábrán látható csökkenő trendvonalnak alul történő kitöréssel próbálkozott az ár a mai nap folyamán egyelőre sikertelenül.

Amennyiben a zöld támasz zóna felett maradunk, esedékes lehet újabb próbálkozás a felfelé való kitörésre. Ha ez sikerülne, első célpontként az előző csúcspontok tesztelésére és akár újabb magasabb csúcsok alakítására lehet számítani.

 

Binance Coin – Bitcoin napi nézet

BTC ellenében látható, hogy több mint egy éve tartó csökkenő trendben van jelenleg a BNB, fontos támasz zónához érve. Bár kritikus lenne erről a szintről pattanni az emelkedés reményében, egyelőre nem mutatkozik komolyabb vásárlói erő. A kereskedés viszonylag alacsony volume mellett történik. RSI indikátor túladott tartományban van.

 

Összefoglalva

USDT ellenében mind rövid, mind hosszú távon lehetősége lesz bizonyítani a BNB-nek  az elkövetkezendő napokban. Érdemes lesz figyelemmel követni ezért a grafikonokat, hiszen ha a vásárlók megjelennek a piacon, akár szép kis emelkedéseket is produkálhat a BNB.

Bitcoinnal szemben is azt lehet mondani, hogy vízválasztó előtt áll az árfolyam. Erről a szintről kéne fordulnia az árnak a pozitív kép reményében, így izgalmas lehet az elkövetkezendő pár nap mozgása BTC ellenében is.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések (a cikkben a narancssárga görbe az 50 MA-t jelöli)

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka