A Binance több Bitcoint birtokol, mint a Coinbase

Szerző: | júl 21, 2022 | Kriptovaluta

A Coinbase elvesztette 2014 óta fennálló elsőbbségét, a legtöbb bitcoin immár a Binance kriptotőzsdénél van. 
 
 

Több a Bitcoin a Binance-nél

A Binance megelőzte a Coinbase-t, így a világ legnagyobb bitcoin állományával rendelkező kriptotőzsde lett. A Coinbase Global 2020-ban körülbelül 1 millió BTC-t birtokolt. A legtöbb Coinbase felhasználó azonban eladta a bitcoin-t, emiatt a kriptotőzsde lemaradt a Binance mögött.
 
Bitcoin ETF | Cryptofalka

Forrás: coincentral.com

 
A Coinbase tőkecsökkenésének elsődleges oka a digitális eszköztár természete. Központi tőzsdeként a Coinbase az összes felhasználó digitális pénzeszközeinek 98%-át hideg pénztárcán tárolja. Annak ellenére, hogy ez a legbiztonságosabb tárolási forma, ugyanis a digitális eszközöket az internetről leválasztott fizikai hardverben tárolja, ez egyben csökkenti a felhasználók ellenőrzését eszközeik felett.
 
Ez a letéti tulajdonjog arra vezetett, hogy sok felhasználó elhagyta a Coinbase-t, és kivette a pénzét. „Nem te kulcsod, nem a kriptod”. Ehelyett a befektetők úgy döntenek, hogy pénzeszközeiket úgy tárolják, hogy kezelhessék saját privát kulcsaikat, és így teljes ellenőrzést gyakorolhassanak eszközeik felett.
 
 
 
 
2014 óta a Coinbase birtokolta a legtöbb bitcoint, 2021-ben állománya csökkenni kezdett, míg a Binance állománya meredeken emelkedett. Végül 2022. július 18-án Binance megelőzte a Coinbase-t, ami tovább fokozta az utóbbi gondjait. A Coinbase küszködik a medvepiacon. Fel kellett függesztenie a Coinbase Pro-t, és el kellett bocsátania alkalmazottait.
 
Egy esetleges csődeljárásról is felröppent a pletyka. A Coinbase NFT piactér is nehezen indult el. Ráadásul a cég részvényei az utóbbi időben zuhantak a tőzsdén. A szakértők nem hiszik, hogy a Coinbase visszaszerezheti az elsődleges pozícióját a bitcoin mennyisége terén, mivel más tőzsdék, például az FTX is erős versenytársnak tűnik.
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

A Binance vezető szerepet tölt be

A Binance a medvepiac ellenére virágzik. Changpeng Zhao (CZ), a vezérigazgató folyamatosan jelen van a közösségi médiában, és együttérzését fejezi ki a medvepiac miatt. Ez kivívja a befektetők, felhasználók szimpátiáját. A Binance Coin-nak (BNB) is sikerült megszereznie a piaci kapitalizáció alapján az ötödik legnagyobb kriptoeszköz pozícióját.
 
Úgy tűnik, hogy a Terra LUNA összeomlása sem érinti, mivel semmilyen tranzakciós korlátozást nem írt elő ügyfélkörére. A platform nem lép ki kereskedelmi megállapodásaiból sem, mint sok más vállalat. Valójában az ellenkező utat választotta, és megsokszorozta partnerségi megállapodásait. Ötéves évfordulójának megünneplése alkalmából a Binance a bitcoin tranzakciós díjait is megszüntette. 
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.