Így vásárold első bitcoinodat Binance tőzsde segítségével

Szerző: | aug 14, 2020 | Árfolyam elemzés, Kriptovaluta tőzsde

A vezető kriptovaluta tőzsde, a Binance regisztrációját és a kereskedés előtti kezdőlépéseket mutatjuk ma be nektek. Lépésről-lépésre, képek segítségével vezetünk végig titeket a kezdeti folyamatokon. 🤓

 

Binance tőzsde bevezető

A Binance, a világ leghíresebb kriptovaluta tőzsdéje, amit 2017-ben indítottak útjára és mostanra már több mint 3 000 000 felhasználóval büszkélkedhet. Indulása után alig hat hónap alatt a 3,8 milliárd dolláros forgalmával a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje lett. Ehhez a gyors növekedöshez hozzájárult, hogy a kriptovaluta-kereskedelem előnyeit hamar felismerték, folyamatosan vesznek fel új kereskedelmi párokat és a technikai támogatás is minőségi. Úgy véljük, hogy a Binance.com egy megbízható, jó átlátható kripto-csere plattform, ezért a használatát bátran ajánljuk.

A kezdők számára ebben az útmutatóban összeállítottuk, hogyan lehet a tőzsdére regisztrálni, 2-faktoros biztonsági hitelesítést beállítani, a KYC-t elvégezni és kriptovalutát fogadni illetve küldeni. Így, néhány egyszerű lépés elvégézése után, rögtön el is kezdhetsz a tőzsdén kereskedni. 

 

1. Binance tőzsde regisztráció, fiók létrehozása

A binance regisztráció megkezdéséhez kattints erre a linkre: https://www.binance.com/en/register?ref=YO3BULOH, így rögtön a tőzsde regisztrációs oldalára kerülsz. Ez egyben a saját ajánlói linkünk is, mely segítségével te és mi is 10% fee kedvezményben részesülünk.

Köszönjük, ha ezt a linket választod a regisztrációhoz! Ha nem szeretnél így regisztrálni, akkor menj a Binance oldalára és felül kattints a “Register” gombra. A következő oldalon két üres mező van, amiknek a kitöltése kötelező:

1) Email: itt kell megadnod a személyes e-mail címedet. A visszaigazoló e-mailt erre a címedre fogják küldeni és például a jelszavadat is innen tudod majd a jövőben visszaállítani, ha szükséges lesz.

2) Password (Jelszó): tartalmaznia kell legalább 8 karaktert, legalább 1 nagybetűt és legalább 1 számot.

3) Referral ID (ajánlói kód): ha üres, akkor ide bemásolhatod a saját ajánljói kódunkat is  >> YO3BULOH << Köszönjük a támogatást!  

Ezután jelöld be a “18 évesnél idősebb vagyok, és egyetértek a Binance feltételeivel” jelölőnégyzetet, majd kattints a “Create account” (Fiók létrehozása) gombra. 

A Binance tőzsde biztonsági rendszere további ellenőrzést kérhet arra vonatkozóan, hogy “valódi” ember vagy-e, vagy esetleg egy robot. Egy felugró ablakban megkérhet arra, hogy mozgasd a puzzle darabot a megfelelő helyre az alsó csúszka segítségével. (Ehhez kattints a bal egérgombbal a puzzle darabra és lenyomva tartva mozgasd azt a csúszkán a célba.)

E-mailed igazolása

A Binance fiókod aktiválásához követni kell az előbb megadott e-mail címedre kapott e-mailben található utasításokat. 

Csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a postafiókodat, rákattintasz a Binance-től kapott levélre, majd a narancssárga gombra “Verify Email” (E-mail ellenőrzése).

Ezután egy üzenet fog megjelenni, hogy a fiókod aktiválva lett és készen áll a használatra. Ez azt jelenti, hogy most már be tudsz jelentkezni és elkezdheted a Binance tőzsde platformját használni. 

 

2. A kétfaktoros fiókvédelem engedélyezése (2FA)

Nyisd meg a Binance hivatalos weboldalát, kattints a jobb felső sarokban található “Login” (Bejelentkezés) gombra. Írd be az újonnan regisztrált adataidat (e-mail cím és jelszó) és végül kattints a “Login” (Bejelentkezés) gombra.

Ezt követően meg kell erősítened, hogy nem vagy robot: a bal egérgombbal fogd meg a kép alatti csúszkában a gombot és húzd a puzzle-ot a megadott helyre. Légy pontos, különben a folyamatot meg kell ismételned.

Ezután értesítést kapsz arról, hogy a kétfaktoros fiókvédelemet (2FA) ajánlott beállítanod. Válaszd a “Google Authentication” gombot. (Az SMS hitelesítés csak a kínai lakosok számára érhető el.)

A hitelesítés a Google segítségével a „Google Authenticator” mobilalkalmazáson keresztül történik. Ezt telepítened kell az okostelefonodra, mindegy, hogy Android vagy iOS (iPhone) telefont használsz. A Google Authenticator alkalmazást a képernyő bal oldalán található linkről is elérheted.

Telepítés után nyisd meg ezt az alkalmazást okostelefonodon és nyomd meg a „+” gombot a felső panelen az új fiók hozzáadásához. A menüben válaszd a „QR-kód beolvasása” gombot, majd a mobilod kamerájával olvasd be a Binance tőzsde oldalán látható QR-kódot.

Fontos! Ezt a QR-kódot és a hozzátartozó kulcsot kinyomtatva tárold egy biztonságos helyen! Ennek a kódnak a hiányában, a Binance fiók visszaállítása nagyon körülményes folyamat.

Ezután rá kell kattintanod a ”I’ve backed it up, Continue.” (Biztonsági másolatot készítettem, folytassa) gombra a telepítés befejezéséhez.

A megjelenő ablakban az első mezőbe írd be a 16 számjegyű kulcsot, a másodikban add meg a Binance fiókod jelszavát, a harmadikban pedig az alkalmazásban látható 2FA-kódot (a kód 30 másodpercenként generálódik újra). Ha minden kész, kattints az „Enable 2FA” gombra. Ha az aktiválás sikeres, értesítést fogsz kapni.

Ezután, valahányszor bejelentkezel a Binance fiókodba, meg kell adnod a 2FA kódot direkt a Google Authenticator alkalmazásból, de így még az email címed és jelszavad birtokában sem tud senki bejelentkezni a fiókodba. Ugyanis ehhez szükség van még a mobil telefonodra is, ugyanis az generálja az egyedi 2FA kódot!

 

3. Személyazonosság ellenőrzése

Ahhoz, hogy a Binance tőzsdét korlátok nélkül tudjuk haszálni, hitelesíteni kell a személyedet. Szerencsére a személyazonosság megerősítésének folyamata is csak néhány egyszerű lépésből áll és nem vesz sok időt igénybe. Ha nem végzed el ezt a lépést akkor is tudsz vásárolni, viszont a fiókodon bizonyos limitációk lesznek.

A sikeres ellenőrzéshez személyi igazolványa van szükséged. Ez lehet személyazonosító kártya, vezetői engedély vagy útlevel is. 

Menj a Binance.com webhelyre, vidd az egérmutatót a jobb felső sarokban lévő profilikon fölé és kattints a legördülő menü „User Center” (felhasználói központ) linkre.

A következő oldalon különböző profilbeállításokat láthatsz, beleértve a KYC beállításokat is. Az e-mail cím mellett a profilszint jelenik meg (jelenleg az első szint van aktiválva).

Menj a “Submit Verification Documents” linkre. 

Cégként vagy magánszemélyként is igazolhatod magadat. Itt most a személyes ellenőrzést “Personal” választjuk.

Az személyazonosság okirat számát (útlevél, jogosítvány vagy személyi) kell megadnod.

Az okiratokról elülső és hátulsó oldaláról is készíts fényképet, ahol a személyes adatoknak jól láthatónak kell lenniük.

Minden fotót JPG formátumban kell készíteni. Számos okostelefon és kamera kínál lehetőséget a formátum kiválasztására a fényképezés előtt. 

A harmadik fényképnek tartalmaznia kell a lefényképezett (bescannelt) dokumentumot a háttérben az arcodat, valamint a „Binance” feliratot az aktuális dátummal együtt, olyan formában, mint azt a képen is látod. 

Összesen tehát 3 képet kell feltöltened: a kiválasztott okirat mindkét oldaláról készült képeket, valamint egy szelfit a „Binance” felirattal és az aktuális dátummal együtt, egy külön lapon. Így tudják a Binance adminisztrátorai ellenőrizni, hogy valódi személyről van-e szó.

Töltsd fel fényképeket a megfelelő kis ablakokban a “Choose File” gombra kattintva és ellenőrizd az űrlapot, hogy mindent mezőt pontosan kitöltöttél-e.
Ha minden készen áll, kattints az oldal alján található “Sumbit” (Küldés) gombra.

Ezután a Binance tőzsde ellenőrzi a benyújtott dokumentumokat, ami átlagosan 15 perctől 2 óráig tarthat. Ezzel is készen vagy, hitelesítve lettél és feloldottat a fiókod limitjeit.

 

4. Kriptovaluták be- és kiutalása Binance tőzsde segítségével

A Binance több mint 150 különféle kriptovaluta kereskedelmét támogatja és ezek bármelyikét be- és ki is lehet utalni. Az alábbiakban a BTC (Bitcoin) saját címedet keressük ki és megnézzük, hogy arra hogyan tudsz beutalni. Ennek megfelelően ugyanígy tudsz majd bármilyen másik kriptovalutát is be-, vagy kiutalni.

Menj a főoldalra, majd a “Wallet” linkre (a profilod mellett). Miután lenyitottad a legördülő menüt, látni fogod a további lehetőségeket, válaszd a “Spot” linket és a képernyőn látni fogod a Coinokat kilistázva.

A keresőbe írd be: BTC (Bitcoin).

BEUTALÁSHOZ kattints az “Action” mező alatt, a “Deposit” (Befizetés) gombra. 

A következő oldalon látni fogod a Te saját BTC címedet, erre beutalva a Bitcoinod néhány percen belül meg fog jelenni. Ugyanezen az oldalon, kicsit lejjebb görgetve a “Recent Deposit History” ablakban láthatod az utolsó tranzakciók részleteit.  

KIUTALÁSHOZ kattints az “Action” mező alatt, a “Withdraw” (Kifizetés) gombra. A következő oldalon pontosan töltsd ki az űrlapot.

Recipient´s BTC Address: a fogadó BTC címe. 

Transfer network: A Binance rendszere automatikusan kiválasztja a megfelelő hálózatot. (Néhány speciális kriptovaluta esetén, manuálisan kell kiválasztani a fogadó cím hálózatát. Ebben az esetben még a kiutalás előtt infomálódnod kell a fogadó cím plattformján vagy pénztárcájánál, hogy elkerüld a hibás kiutalást a helytelen hálózatválasztás miatt.)

Amount: a kiutalni kívánt BTC mennyisége.

Available Balance: rendelkezésre álló BTC mennyiség.

Transaction Fee: kiutalási költség.

You will Get: az a BTC mennyiség, amit a fogadó kapni fog.

Ha minden adatot pontosan megadtál, kattints a “Submit” (Küldés) gombra. Ezen az oldalon is, kicsit lejjebb görgetve a “Recent Deposit History” ablakban láthatod az utolsó tranzakciók részleteit.  

Sok sikert a Binance tőzsde használatához!

Germán Péter

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke
  2. Így vásárold meg első Bitcoinodat Coinbase segítségével
  3. Veszélyben a dobogó, tör előre az OKEx kriptovaluta tőzsde
  4. Útmutató az OKEx kriptovaluta tőzsde használatához
  5. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete
  6. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.