Itt a Binance mining pool, a vezető tőzsde saját bányász poolja

Szerző: | ápr 27, 2020 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A vezető kriptovaluta tőzsde a Binance, elindítja Binance mining pool néven a saját bányászati poolját. Mennyire kerül ezzel veszélybe a decentralizáció?!

 

Megérkezett a Binance mining pool

A vezető kriptovaluta tőzsde a Binance, 2020 április 27-én elindította a saját kriptovaluta bányász poolját, ez Binance mining pool-ra hallgat. Egészen május 31-ig költségmentesen fog üzemelni a pool, majd 2,5%-ra fog átállni a fee. A Binance saját közleményében megemlítette azt is, hogy a nagyobb bányász farmok akár hosszabb kedvezményes időszakban is részesülhetnek. 

A Binance több, mint 1000 dolgozója közül 15 fog kimondottan a mining poolal foglalkozni. 

Spekulativ banyaszat cryptofalka

 

Binance mining pool támogatja a PoW-t és a PoS-t is

A Binance mining pool támogatja a Proof-of-Work (PoW) és a Proof-of-stake (PoS) kriptovaluta bányászati mechanizmusokat is. (Így az Ethereum 2.0 előtt kicsivel nem is nagyon volt rá más opciójuk…)

Ami talán előnye lehet a Binance saját pooljának, hogy integrálva lesz a vezető tőzsde jelenlegi rendszerébe. Így ezzel a kriptovaluta bányászok könnyen mozgathatják a koinjaikat a Binance mining pool és a platform többi része között. Legyen ez a kereskedő, hitelező, vagy egy staking wallet.

A pool vezetője így nyilatkozott:

A célunk egy teljesen átfogó bányászati platform kialakítása a kriptovaluta bányászok számára. Egy olyan széleskörű rendszer kiépítése, amire a jelenlegi szolgáltatók nem képesek.

 

Kételkedve fogadták a bányászok a Binance újítását

Biztosan lesznek előnyei a Binance mining pool-nak abban, hogy olyan szolgáltatásokat is tud majd nyújtani a kriptovaluta bányászoknak, amikre jelenleg nincs példa. Viszont ott egy nagy DE, is egyből ha rá gondolunk. A legtöbb kripto bányászban mindenképpen kétes érzéseket váltott ki a dolog. A legtöbben azt kritizálták, hogy ezzel a Bitcoin hash rate méginkább decentralizált lesz és kevés hatalmas csoportosulás között fog megoszlani.

HsakaTrades twitter felhasználó például megosztott egy grafikont a hash rate jelenlegi megoszlásáról, azzal a kommenttel, hogy: Hamarosan csak egy szín lesz majd látható a hash rate megoszlásának az ábráján.

Másoik úgy vélekedtek, hogy: “Ez vagy nagyon szuper lesz a Bitcoinnak, hogy több versengő bányász pool fogja elősegíteni a decentralizációt vagy… Gondolom tudod mi van az érme másik oldalán…” nyilatkozta.

 

A Binance szerint nem fog sérülni a jelenlegi decentralizáció

Lisa, a Binance mining pool vezetője szerint nem fog sérülni a hash rate jelenlegi megoszlása. Itt egy 2018-as állapotot mondott példának, ahol az egyik bányászgép gyártó akkoriban még a hash rate 51%-át is birtokolta.

blokklánc-Cryptofalka

Hozzátette:

Azzal, hogy a Binance-hez hasonló nagyobb játékosok is elkezdenek beszállni a játékba kompenzálni tudják a korábbi nagy bányász poolok dominanciáját. Ezzel akár mégjobban decentralizáltá téve a rendszert, mint mondjuk 2 éve volt. A legnagyobb kriptovaluta bányász poolok durván 20% számítási kapacitással rendelkeznek, ez már most jobb, mint korábban.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka