Bitcoin ár, altok – Mit nyújtott februárban a kripto piac?

Szerző: | márc 2, 2020 | Árfolyam elemzés

Bitcoin ár és az altok célkeresztben. Az év eleji rally után megtorpant a kriptovaluta piac. Piros gyertyákat produkáltak legtöbb esetben a februári zárások. Nagyobb időtávú ábrákon vizsgáljuk a piac kilátásait.

 

Mit tud felmutatni a Bitcoin ár?

Piros február következett a szép januári teljesítmény után. Több bika jelet hozott január során a Bitcoin ár mozgása, amit a Februári hónap esése nem érvénytelenített.

Havi ábrán teszünk kitekintést a januári és a februári ármozgás összehasonlítására. Szép teljesítménnyel rukkolt elő a januári BTC mozgás. Több pozitívumot is szállított a zárás.

 • Féléves csökkenő trendvonal áttörése
 • 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) fölötti zárás
 • Bullish engulfing zárás

 

Bitcoin ár

Bitcoin ár BTC/USD 1m

Habár februárban pirosban zárt a Bitcoin ár, a lényegi támaszokat megtartottuk. 10 EMA fölött zártuk a februári hónapot, ami egyúttal jelzi is nekünk, hogy egészséges az eddig tapasztalt konszolidáció szintje. A féléves csökkenő trendvonal áttörése tehát még mindig érvényben, így bikán fest a havi grafikon.

Rövid távú ábrákon (1h, 4h, 1d) meredekebben nyilvánult meg a konszolidáció. Erősebb piros gyertyák követték egymást, így érdemes időt hagyni a konszolidáció lecsillapodására, és teret engedni, had dolgozzon a Bitcoin ár a forduláson. A következő hónapokban a lényeg, hogy tartsuk a hosszú évek óta formálódó emelkedő trendvonalat, majd sikeresen pattanjunk róla. Ameddig a 10 EMA fölött tartjuk a havi mozgást, erre jó esélyünk van. 

 

Mi a helyzet az altokkal?

Több alt is érdekesen fest. Bár a Bitcoin árral együtt, ők is megsínylették az utóbbi heteket, érdemes követni a mozgásukat nagyobb időtávú grafikonokon. Az év eleji emelkedések nyoma még mindig kézzelfoghatóak több altcoin grafikonján is.

Ne feledjük el, hogy a januári rally alatt a Bitcoin árának emelkedését túlszárnyalták az altok. Ez azért nem sűrűn előforduló esemény, pláne, ha a BTC is elemében van. Meglátszott ez a piaci dominancia alakulásán is, hosszú idő után ismét emelkedésbe kezdett az altok dominanciája a piacon. 

ETC/BTC 1w, DASH/BTC 1w; ETH/BTC 1w

A januárban szép emelkedésekkel előrukkolt nevek esetében ugyanúgy egészségesen festenek a februári csökkenések. ETH, ETC és DASH esetében ragadjuk ki a heti grafikonokat. Mindet BTC pár ellenében.

Láthatjuk, hogy ETC és ETH esetében megtört a csökkenő csúcsok sorozata a csökkenő árcsatorna és az eső ék áttörésével. Ez azóta is érvényben, és bika jelnek számít. Az idei csúcspontokból ugyan mindketten konszolidálnak, ennek szintjei azonban a kezdeti eséshez képest egészségesek még, így reális elvárás tőlük az emelkedő alpontok alakítása a konszolidációk befejeztével. 
Dash egyelőre a csökkenő árcsatornán belül mozog, amivel érvényben tartja a csökkenő csúcsok elvét, így a down trendet. Azonban meglehetősen erős volume/kereslet mellett kezdtük el támadni az árcsatorna ellenállását és pozitív, hogy nem jelent meg azóta nagy eladói mennyiség. 

Nem érdemes tehát temetni a kripto piacot a februári esés után. A Bitcoin ár mellett, több alt is egészségesen tartja a januári emelkedések csúcspontjaiból indult konszolidációkat. Rövid távon érték veszteségek a piacot, de érdemes követni az indult konszolidációk fordulására utaló jeleket. 

 

Az eredeti háttérkép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
 3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
 4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
 5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
 6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka