Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
+30%-ban zárt a januári Bitcoin emelkedés

+30%-ban zárt a januári Bitcoin emelkedés

Nagyot hasított a hónapban a BTC. A januári hónap lezártával, havi grafikonon fogjuk vizsgálni a +30%-s Bitcoin emelkedés gyertyáját. 

 

Szép havi Bitcoin emelkedés, több bika jel a grafikonon

A +30%-nak megfelelő ármozgás nyitástól, zárásig havi viszonylatban, alapból meggyőző bika jelnek számít. Egyértelmű vásárlói fölénnyel indult tehát az év. A következőkben a technikai elemzés módszereivel vizsgáljuk, milyen más bika jeleket lehet leszűrni a havi BTC/USD grafikonról.

Fontos rápillantani a havi zárások viszonylatára. Meggyőző valóban a Bitcoin emelkedés, amit eddig az évben látunk, de nem árt, ha több frontról is vizsgálódunk, és alátámasztjuk az elgondolásunk. Minél több bika jelet találunk a grafikonon, az annál jobban megerősíti, hitelesíti az adott emelkedést, jelen esetben a hónapban történt szép ármozgást. Három ilyen jelet is ki lehet szúrni.

 • Csökkenő árcsatorna áttörése
 • 22 EMA-ról (exponenciális mozgóátlag) történő pattanás
 • Morning star bika gyertya alakzat
Bitcoin emelkedés január - BTC-USD 1m Bitcoin emelkedés január - BTC-USD 1m

A csökkenő árcsatorna áttörése a legnagyobb pozitívum. 2019 júniusa óta konszolidáltunk az árcsatorna keretei közt. Ez féléves időszakot (6 db gyertya) ölelt fel, mire a 7 hónapra, 2020 januárjában sikerült összehozni a pattanást és a kitörést. Havi viszonylatban egészséges a féléves konszolidáció, a hetedik hónapra jövő kitöréssel pedig megtörtük a konszolidáció csökkenő trendjét.

A 22 EMA-ról történő pattanás szintén bika jel. Ez a mozgóátlag a rövid távú vásárlói jelenlétet fejezi ki a grafikonon. Sikerült a pattanást összehozni innen, tehát él a vásárlóerő. A havi zárás ráadásul, morning star gyertya alakzatban zárt (legutóbbi 3 havi gyertya), és az előbb említett a csökkenő árcsatorna/trendvonal fölött ért véget.

A morning star gyertya alakzat három gyertyát felölelő kombináció. A harmadik gyertya fejezi ki, jelen esetben a Bitcoin emelkedés mértékét a 22 EMA-ról. A harmadik gyertya, akkor utal a vásárlói jelenlét erősödésére, ha az első gyertya felező pontja felett zárt. Ez megtörtént, sőt a kombináció első gyertyájának a nyitása felett zárt a harmadik gyertya, így erősebb vásárlói nyomásról beszélhetünk. 

 

Hol érhet véget a Bitcoin emelkedés?

Meggyőző kombináció a felsoroltak hármasa, így logikus lépés játszani a későbbiekben további emelkedésre. Némi pihenő ráfér az árfolyamra. A $9500 - $10000 zóna komolyabb ellenállásnak tűnik.

BTC-USD 1m BTC-USD 1m

Viszonylag tág zónát ölel fel az ellenállás, így a konszolidáció innen logikus lépésnek tűnik. Kedvező hangulat lengi körül a kripto világot az utóbbi hetekben. A közelgő Bitcoin felezés időpontja is erősíti az optimizmust. Ha pihenőre is fogja a Bitcoin emelkedés, és tapasztalunk némi árfolyam visszahúzódást az ellenállásnál, érdemes figyelni a lehetőségeket újabb kitörésre. 10k után 13k-n találjuk a következő jelentősebb ellenállást. 

 

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
 3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
 4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
 5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
 6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.63% $67,732.92
Ethereum ETH -8.02% $3,260.88
BNB BNB -4.44% $590.39
Solana SOL -11.56% $154.53
XRP XRP -10.60% $0.5479
Dogecoin DOGE -12.66% $0.174
Cardano ADA -13.14% $0.5119
Litecoin LTC -12.39% $86.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!