Jó befektetés lehet a bitcoin a Covid-19 utánra is

Szerző: | máj 12, 2020 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A koronavírus okozta válság és a pénzügyi bizonytalanság miatt a befektetők jelentős része fordulhat a bitcoin befektetés irányába. Egy japán elemző megemelkedett keresletet jósol a bitcoinra a koronavírus krízis utánra is. Összefoglalójában megvizsgálva három nyomós okot, amiért a kripto pénzek még vonzóbb befektetési eszközökké válhatnak.

 

Növekvő érdeklődés a Bitcoin befektetés iránt

A covid-19 járvány egy olyan gazdasági világválsághoz vezet, amire az IMF szerint az 1930-as évek nagy gazdasági depressziója óta nem volt példa. Az USA államadóssága például már átlépte a 25 000 000 000 000$-t és ez mellett több fekete felhő is összegyűlt a hagyományos pénzügyi rendszer felett. Egyre többen kezdenek elgondolkozni azon, hogy szeretnének-e támogatni ezt a meglévő nem transzparens és bizonytalan rendszert, vagy a saját kezükbe vennék a pénzügyeiket.

Ezért a vállalatok bevételi becsléseinek hiányában és a hagyományos eszközökbe való befektetések körüli bizonytalanságból adódóan sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyire lehet jó befektetés a bitcoin.

bitcoin befektetés

forrás: www.bitcoin.com

Tetsuyuki Oishi a Bitcoin Lab CEO-ja, a japán Fisco pénzügyi társaság meghívott elemzőjeként három okot hozott fel, amiért figyelemre méltó kereslet léphet fel intézményi befektetők részéről a kripto pénzek iránt a járvány után.

 

A részvénypiacok iránti érdeklődés csökkenése 

A különböző vállalatok termékei iránti kereslet megcsappanása miatt hosszabb távú csökkenés várható a vállalatok bevételeiben.

Szakemberek nagyjából egyetértenek azzal, hogy a részvények úgynevezett V alakú korrekciója nehézkesnek bizonyul. Ebből kiindulva a befektetők más lehetőségek után nézhetnek. Ugyanakkor a kripto pénzekbe való befektetés vonzó lehet abból adódóan, hogy ezek csak kis mértékben mutatnak összefüggést a hagyományos befektetési eszközökkel.

Bitcoin vihar

Az eladási hullám ugyan a bitcoint sem kímélte, azonban Oishi szerint ennek árfolyama hamarabb talpra áll, így több tér kerülhet majd ennek az eszköznek a bevonására a befektetési eszközök tárházába.

 

Megnövekedett érdeklődés a bitcoin iránt mint befektetési eszköz

A kripto pénzek iránti érdeklődést tekintve az elemző a Grayscale Investment 2020-as első negyedévi jelentésére hivatkozva 503.7 millió dollár értékű befektetésről számol be a kripto szektorba. Ez minden idők legnagyobb mértékű befektetése, amiből 388.9 millió dollár került a Grayscale Bitcoin Trust BTC-be. Továbbá, a negyedévre eső összbefektetés 88%-a intézményi befektetők részéről történt.

bitcoin befektetés

forrás: www.bitcoin.com

Oishi szerint mindenképp pozitívum, hogy a befektetők érdekeltsége a virtuális valuták iránt nem csökkent, következésképpen az érdeklődés intézményi befektetők részéről is várható a járvány okozta krízis után.

 

Szakemberek ajánlják a bitcoint befektetési portfolió részeként

Példaként JPMorgan februári jelentésében azt írja, hogy a kripto piac folyamatosan érik és jelentős az intézményi befektetők jelenléte. Előreláthatóan az államkötvények jelenléte a portfoliókban, mint fedezeti tőke csökkenni fog az elkövetkezendő években.

A cég kevésbé korlátozott piacokat javasol, mint például a yen és az arany, amelyek hosszú távú befektetési eszközként szolgálhatnak. Kijelenti, hogy a kripto pénz is ezen lista részét kéne hogy képezze, hiszen a fedezeti alap egy olyan egyedi formáját képviselheti, amely válasz lehet egy eddig soha nem látott bizalmatlanságra az állami pénzekre és a fizetési rendszerekre nézve.

A napokban például a CNBC Paul Tudor Jones-al készített rövid videója kongatta meg sokaknál a harangokat. Amikor is arról nyilatkozott a milliárd dolláros hedge fund manager, hogy ő is tart spekulatív céllal 1-2% Bitcoin befektetést. (Ami egy milliárd dolláros befektetőnél nem kis összeg)

 

A nagy népszerűségnek örvendő Gazdag papa, szegény papa szerzője, Robert Kiyosaki többször kijelentette, hogy a „dollár halott”, az embereknek bitcoinba kéne fektetniük a megtakarított pénzüket.

A Virgin Galactic üzletember, Chamath Palihapitiya régóta ajánlja a portfoliók minimum 1%-os  bitcoinban történő kiegészítését. Továbbá a Galaxy Digital üzletember, Mike Novogratz rámutatott, hogy azáltal amit a pénznyomtatással foglalkozó központi bankok csinálnak, egyre inkább itt az idő a bitcoinba való befektetésre.

– Lénárd

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka