Itt van-e az ideális idő a Bitcoin vásárlásra? Cryptofalka technikai elemzés

Szerző: | dec 17, 2019 | Árfolyam elemzés

Az alacsonyabb kriptovaluta árak láttán felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e most Bitcoint vásárolni? Ezt a témát járjuk körbe a mai cikkünkben.

 

Bitcoin vásárlás – Abszolút hosszú távra (Évek)

Először is mindenképpen le kell szögezzük, hogy akik hosszú távra terveznek a Blockchain technológiával és a Bitcoinnal, náluk gyakorlatilag a rövid távú ár ingadozások többnyire elhanyagolhatóak. Náluk a Bitcoin vásárlás során a hosszútávú alapvető macro trendet kell figyelembe venniük, vagyis azt az abszolút bika trendet, amit ez az új forradalmi technológia fűt már 2008 óta.

Illetve a hosszútávú befektetéseknél maguk a fundamentális alapok azok, amik a legfontosabb szerepet kapnak. A Bitcoin hálózata pedig jelenleg erősebb, mint korábban bármikor (Erősebb, mint annó a 20 000 dolláros árnál).

Illetve ne felejtsük el, hogy 2020 májusában jön a Bitcoin blokk felezése is! Ezután feleződik a blokkokért járó jutalom a bányászoknak, így a jövő év közepétől még nehezebben lehet majd hozzájutni a vezető kriptovalutához.

Bitcoin vásárlás technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1w-20191217

 

Az első ábránkon egy heti nézetes Bitcoin grafikont láthattok, akik hosszú távra terveznek (évek) Bitcoint vásárolni, náluk mindenképpen a macro trendet kell nézni. Itt azt lehet mondani, hogy az alapvető trendünk még mindig fixen emelkedő trend. Ami megtörhetné ezt a trendet az egy 6300-6000 dolláros támasznak a letörése lenne. Gyakorlatilag ez alatt mondanánk azt, hogy hosszabb távra sem gondolkoznánk Bitcoin vásárlásán, ameddig nem tud újabb erőt felmutatni a kriptopiac.

Röviden: Ha valaki több évre szeretne befektetés jelleggel Bitcoint vásárolni, amíg nem törjük le ezt a 6300-as támaszt addig optimális lehet a beszálló az alacsonyabb árak és az erősebb fundamentális alapok mellett.

 

Bitcoin vásárlás – Közép távra (Hónapok)

Ha nem befektetés, hanem kereskedés jelleggel szeretnénk Bitcoint vásárolni, akkor a napi nézet lehet az ideális grafikon a számunkra, amit elemeznünk kell. Ezen a nézeten egy darab gyertya, 1 nap mozgását jelképezi. Ez ad egy olyan előrejelzést, amit erre a több hetes-hónapos időtávra fel tudunk használni.

Bitcoin vásárlás cryptofalka technikai elemzés

BTCUSD-1d-20191217

Ezen a rövidebb távú nézeten már vegyes jeleket produkál a piac, az előző nagy emelkedő macro trenddel szemben. Itt ugyanis az látható, hogy év elején volt egy a Bitcoinra jellemző irreális pumpánk, viszont az év második részére egy csökkenő árcsatorna a jellemző. Ami egyre érdekesebb, hogy ez az árcsatorna idővel már hosszabban is elnyúlik, mint anno az emelkedés. Ezért azt kell mondanunk, hogy jelenleg a medvék vannak a nyeregben. 

Ezt az indikátorok is megerősítik, ugyanis mind az Ichimoku felhő, mind a mozgó átlagok az ár felett vannak. Ez röviden annyit jelent, hogy ellenállásként tudnak funkcionálni, ami tovább erősíti a csökkenő trendet.

Alapvetően ha sikerülne a pirossal jelölt komolyabb ellenállást áttörni és ezzel kilépni a csökkenő árcsatornából, akkor mondhatnánk, hogy újra visszatért az erő a kriptovaluta piacára. Ameddig ez nem történik meg addig sajnos ez a lassú alacsony volume melletti csökkenés az, ami dominál.

A következő erősebb támaszunk, ahol akár el lehet már gondolkozni Bitcoin vásárláson, az a csökkenő árcsatorna alsó tartományában, a zöld vízszintes támasz környezetében van. Itt fog ugyanis a Bitcoin egy olyan tartományba kerülni, ahol érdemes lehet egy túladott állapotra építve elcsípni egy pattanást.

Amíg nem sikerül kitörni felfele a csökkenő árcsatornából nem gondolkoznánk Bitcoin vásárláson, egyedül a csökkenő árcsatorna alján 6300-6400 dollár környékén lehet számítani erőteljesebb vevői nyomásra.

 

Bitcoin vásárlás – Rövid távra (Napok)

Rövidebb távú, akár napokon belüli kereskedés esetén a Bitcoin vásárlásnál az 1 és 4órás nézetek lehetnek azok, amiket érdemes lehet megnézni a technikai elemzés módszereivel. 

Bitcoin vásárlás cryptofalka technikai elemzés

BTCUSD-4h-20191217

 

Itt látható, hogy rövid távon szintén a csökkenő trend dominál, ez alapvetően nem igazán teremt biztos alapot a Bitcoin vásárláshoz. Sőt, az ábrán egy csökkenő háromszöget is felfedezhetünk.

A 7000-es tartomány egy komolyabb támaszt tudott nyújtani az árnak, viszont a tegnapi napon ezt átlag feletti volume mellett törte le a vezető kriptovaluta. Ez alapvetően egy negatív jel, ami rövid távon akár további csökkenésnek is megágyazhatott. Amíg nem sikerül a piros ellenállás tartománya fölött zárnunk, a shortolóknak és a medvéknek áll a zászló!

Amíg nem sikerül a rövid távú pirossal jelölt ellenállás (7000 dollár környezete) felett zárni, rövid távra nem gondolkoznánk Bitcoin vásárlásán. Rövid távon inkább a shortolóknak áll a zászló!

 

A cikk folytatása a következő linken érhető el: https://cryptofalka.hu/technikai-elemzesek/szinte-dollarra-pontosan-pattant-bitcoin-tamasz-zonabol/

Ha pedig Bitcoin vásárlásra szánnátok magatokat ➡️ LINK

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka