Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Miért jó a bitcoin bányászat a Földnek? (1. rész)

Miért jó a bitcoin bányászat a Földnek? (1. rész)

Úgy tűnik, a bitcoin bányászat ahelyett, hogy hozzájárulna a Föld energiaproblémáinak növekedéséhez, inkább elkezdi megoldani azokat.

 

A hírhedt bitcoin bányászat

A bitcoin nagy energiafogyasztása valójában inkább funkció, mintsem hiba. A bitcoin által használt proof-of-work (POW) algoritmus célja, hogy megszilárdítsa a "kemény pénz" fogalmát azáltal, hogy létrehozását és kezelését a termodinamika törvényeibe zárja. 

Bár a megközelítés zseniális, ennek ellenére sok kriptoiparon kívüli személy negatívan vélekedik a bitcoin bányászatról, ez látszik a mainstream médiafelületeken közzétett véleménycikkek meglehetősen nagy számából is. E cikkek némelyike igencsak látványos és felháborító állításokat fogalmaz meg, amelyek gyakran kétes kutatásokon és a hálózat értékbiztosításának hiányos ismeretén alapulnak.

bitcoin bányászat föld | Cryptofalka cryptopolitan.com

 

Ugyanakkor akadnak az iparon belül is olyanok, akik hasonló kijelentéseket tesznek. Általában olyan emberekről van itt szó, akik „saját coint” szeretnének „új bitcoinként” reklámozni, vagy megpróbálják ugyanazt a kemény pénzt lemásolni alternatív, energiabarát megoldásokkal, mint például a proof-of-stake (POS). Ebben a termodinamikai témájú cikkben kifejtett okokból is látszik, hogy ez egyszerűen nem járható út. Nem lehetséges, hogy egy globális tartalékvaluta vagy valódi értéktároló valaha is működjön ezen a protokollon.

Ebből kifolyólag minden valószínűséggel a bitcoin POW megoldása továbbra is fennmarad. Azonban egyértelmű erkölcsi és környezetvédelmi kötelezettsége van minden bitcoinernek és bitcoin bányásznak, amikor arra kerül a sor, hogy az energiát hogyan állítják elő, osztják el és vonják el más erőforrásokból.

A bitcoinnak nemcsak arra van lehetősége, hogy radikálisan jobb irányba vigye a teljes globális pénzügyi rendszert, hanem a környezet számára is jelentős előnyöket biztosíthat. Ha mindez valóban igaz, akkor forradalmi jelenséggel állunk szemben, így érdemes megvizsgálnunk a bizonyítékokat.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A környezet valódi problémája

Sokak számára meglepő lehet a tény, hogy elegendő energiával rendelkezünk a bolygó jelenlegi és jövőbeli szükségleteinek kielégítésére. Mindez az energia egyetlen tiszta forrásból származik, amely nem más, mint a Nap. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma kiadott egy igen részletes dokumentumot a témával kapcsolatban, amely alátámasztja a fenti állításokat.

A probléma valójában nem az energiával, hanem ennek az energiának a gyűjtésével, kezelésével és elosztásával van. Hosszú évek óta a fosszilis tüzelőanyagok égetésének elavult módszerét alkalmazzák szerte a világon, amelyet még jóval azelőtt vezettek be, hogy megértették volna az emberek ennek globális léptékű hatásait. Az átalakuláshoz viszont még sok évre van szükség.

bitcoin bányászat föld | Cryptofalka openaccessgovernment.org

 

Kijelenthető tehát, hogy a bitcoin bányászatot nem indokolt például egy olyan elektromos hálózaton működtetni, amely széntüzelésű erőművekre épül, és CO2-t pumpál a légkörbe. Ennek nem az az oka, hogy a bitcoin nem nyújt jelentős értéket az általa kiszolgált emberek számára (hiszen köztudott, hogy igen), hanem az, hogy teljesen szükségtelen számára ez a működtetési forma.

 

Van megoldás?

A fentieken kívül fontos még megemlíteni, hogy a bitcoin nemcsak karbonsemleges alapon képes működni, hanem jelentősen csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátásunkat is, ha megfelelően kezeljük. Jelentős hatékonyságnövekedést eredményezhet elektromos hálózatainkban is, amely segíthet az árak szabályozásában, valamint az áramfelvétel stabilizálásában a forgalmas időszakok alatt.

A bitcoin – minden valószínűséggel véletlenül, nem pedig tervezetten – korábban még soha nem látott lehetőséget biztosít arra, hogy megbízható és költséghatékony módon gyorsítsuk fel a megújuló energiahálózatokat. Olyan utópisztikus megoldásnak tűnik ez, amely nemcsak, hogy minden felet kielégít, hanem valójában túl is teljesít az elvárásokon. Az ilyesmi elképesztően ritka, hogyan lehetne mégis megvalósítani? A következő cikkből kiderül!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -6.21% $63,638.42
Ethereum ETH -9.08% $3,256.94
Solana SOL -12.10% $177.53
BNB BNB -10.91% $508.88
XRP XRP -4.76% $0.5844
Cardano ADA -11.20% $0.6041
Dogecoin DOGE -12.57% $0.1288
Litecoin LTC -7.23% $78.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!