Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elemzők szerint az átlagos bitcoin befektető már duplázott

Elemzők szerint az átlagos bitcoin befektető már duplázott

A Glassnode elemzői szerint az átlagos Bitcoin befektető már megduplázta a pénzét - és még mindig nem vagyunk új csúcsok közelében. 

Ömlik a pénz a Bitcoinba

A Bitcoin (BTC) éppen csak elmarad az eddigi csúcsától, de az eszközbe fektetett pénzmennyiség máris visszatért a történelmi csúcsra az on-chain adatok szerint. A Glassnode kriptoelemző cég Twitter-bejegyzése alapján a bitcoin "realizált kapitalizációja" 467,2 milliárd dollárra emelkedett, mindössze 500 millió dollárral (0,22%) elmaradva az 2022. áprilisi 468,3 milliárd dolláros rekordtól. 

A "realizált kapitalizáció" az összes bitcoin összértékét mutatja, figyelembe véve az egyes érmék utolsó mozgásának időpontját és az árat. Ez más, mint a "piaci kapitalizáció", ami az összes bitcoin jelenlegi értékét jelzi az aktuális áron. 

"Ez azt jelenti, hogy a BTC-ben befektetett, megtakarított és tárolt valódi likviditással korrigált tőke most új csúcson van" - írta James Check, a Glassnode vezető elemzője szerdán a Twitteren.

Az elemzők a bitcoin "realizált tőkéjét" a bitcoin hálózatában résztvevő átlagos felhasználók becsült költsége alapján értékelik. Ezáltal, összehasonlítva a bitcoin piaci kapitalizációjával, a "realizált érték" és a piaci érték (MVRV) aránya segít meghatározni, hogy az átlagos bitcoin-vásárló jelenleg nyereségben vagy veszteségben van-e. 

Az átlagos bitcoin befektető már megduplázta a pénzét

A Glassnode legfrissebb jelentése szerint a bitcoin MVRV-értéke 2,14, ami azt jelenti, hogy az átlagos befektető jelenleg 114%-os nem realizált nyereségen áll, tehát  a befektetésük értéke több mint megduplázódott. Az IntoTheBlock legújabb adatai ezt megerősítik: az MVRV-arány 2,22, ami azt jelenti, hogy a bitcoin-befektetők 97%-a valamilyen mértékű nyereségben van. 

Messze lehet még az új Bitcoin csúcs

Bár a bitcoin szerdán 63 500 dollár fölé emelkedett. mind a Glassnode, mind az IntoTheBlock egyetért abban, hogy a BTC-nek sok tere van a növekedéshez, mielőtt elérné a következő ciklikus csúcsot.

"A történelmi csúcsok mindig akkor következtek be, amikor az MVRV mérőszáma 4 volt, és ezt minden ciklusban egy csökkenés követte" - írta az IntoTheBlock.

bitcoin befektetés pénz jelentés | CRYPTOFALKA

A cég arra utal, hogy a bitcoinban való lakossági részvétel továbbra is alacsony, mivel az új hálózati címek száma viszonylag stabil. Ugyanakkor Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője szerint a lakossági részvétel felforrósodhat az újonnan bevezetett bitcoin ETF-eken keresztül, melyek kedden számos kisebb egyéni kereskedést tapasztaltak. 

"Ez még azelőtt van, hogy opciókkal rendelkeznének és/vagy sok tanácsadói platformon elérhetőek lennének. Határozottan nagy a kiskereskedelmi komponens, tekintettel a kereskedések méretére." - írta Balchunas szerdán.

A bitcoin befektetése valós lehetőséget és vonzó lehetőséget kínál, de kockázatokkal jár, amelyek elkerülhetőek, ha időt szánunk a megértésére és saját ismereteink bővítésére. Amennyiben belevágnál a kriptovaluták összetett világának megértésébe, és minőségi tartalmakat keresel, látogasd meg a Cryptofalka kezdőknek szóló cikkeit

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.56% $63,482.14
Ethereum ETH -1.02% $3,123.69
BNB BNB -1.76% $556.56
Solana SOL -7.77% $139.82
XRP XRP -1.05% $0.4982
Dogecoin DOGE 0.28% $0.1631
Cardano ADA -2.26% $0.4612
Litecoin LTC -1.73% $78.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!