Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bill Gates is érdeklődik a Bitcoin iránt?

Bill Gates is érdeklődik a Bitcoin iránt?

Miközben a kriptovaluták világszerte egyre szélesebb körben elterjednek, és a blokkláncot a 21. század egyik legfontosabb technológiai vívmányaként emlegetik, sokakban felmerül a kérdés, hogy Bill Gates, a Microsoft társalapítója felugrott-e már a kriptovonatra.

 

Bill Gates és a kripto

Érdekes módon annak ellenére, hogy Gates a technológiai fejlődés egyik leghíresebb nagykövete, még mindig nagyon szkeptikus - ha nem egyenesen rosszalló - a kriptoiparral kapcsolatban. Elsősorban a volatilitás és a kripto illegális tevékenységekben való felhasználása miatt aggódik.

A Microsoft legendás társalapítója nyilvánosan is beszélt a Bitcoin-ról és a kriptovalutákról, de soha nem hozta nyilvánosságra, hogy van-e neki. Úgy tűnik, erre kevés az esély, mert a 2022 júniusában a TechCrunch konferenciáján tett kriptoval kapcsolatos megjegyzéseiből kiderült, hogy még mindig bizonytalan.

Gates | Cryptofalka pymnts.com

 

A CNN akkori beszámolója szerint Gates azt mondta, hogy a kripto és az NFT-k "100%-ban a greater fool elméleten alapulnak", utalva az értéktelen vagy túlértékelt eszközökön való nyerészkedésre, amíg az emberek hajlandóak magasabbra licitálni, hozzátéve, hogy ő "nem long vagy short" a kriptoban. Mint kifejtette:

"Hozzászoktam az olyan eszközosztályokhoz, mint egy gazdaság, ahol van termelés, vagy mint egy vállalat, ahol termékeket állítanak elő."

Korábban, 2021-ben Gates a CNBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy "semleges" a Bitcoin-nal kapcsolatban, kijelentve, hogy nem rendelkezik vele, és kritizálta az ingadozását. Ugyanakkor elismerte a kripto célját, hogy a pénzt digitálisabbá tegye és a tranzakciókat lejjebb vigye, ami "olyasmi, amit a Gates Alapítvány csinál a fejlődő országokban".

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Gates nem utasítja el teljesen a Bitcoin-t

Érdekes módon azonban 2014 októberében Gates a BloombergTV-nek adott interjújában a bostoni "Sibos 2014" pénzügyi szolgáltatási konferencia margóján a Bitcoin-t "jobb a valutánál" címszóval dicsérte.

"A Bitcoin azért izgalmas, mert megmutatja, hogy milyen olcsó lehet. (...) A Bitcoin annyiban jobb, mint a valuta, hogy nem kell fizikailag ugyanazon a helyen tartózkodni, és persze a nagy tranzakciók esetében a valuta elég kényelmetlen lehet."

Gates | Cryptofalka chaindebrief.com

 

A Microsoft társalapítója a konferencia résztvevőihez szólva megismételte véleményét a kriptoról, és hangsúlyozta, hogy a jövőben a pénzügyi tranzakciók "digitálisak, univerzálisak és szinte ingyenesek" lesznek. Ugyanakkor kritizálta az olyan virtuális eszközök anonimitását is, mint a Bitcoin.

Sőt, 2014 februárjában egy Reddit Ask Me Anything (AMA) ülésen kijelentette, hogy szervezete "részt vesz a digitális pénzek világában, de a Bitcoin-nal ellentétben ez nem anonim digitális pénz lesz". Ezzel a Vodaphone M-pesa-ra utalt, egy mobiltelefon-alapú pénzátutalási és mikrofinanszírozási szolgáltatásra Kenyában, amelyet az alapítványa támogat.

 

Mások sokkal erősebb kijelentéseket tesznek

Mindent összevetve, Bill Gates nem tűnik a kripto legnagyobb rajongójának, de a remény megmarad, mivel nézetei nem tűnnek olyan elítélőnek, mint például a Berkshire Hathaway vezérigazgatójáé, Warren Buffett-é, aki a kriptovalutákat "patkányméregnek" nevezte. Alelnöke, Charlie Munger pedig "részben csalás, részben téveszme" "rossz kombinációjának" nevezte őket.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.84% $62,986.73
Ethereum ETH 1.27% $3,090.55
BNB BNB 0.93% $553.53
Solana SOL -2.06% $137.32
XRP XRP 1.26% $0.493
Dogecoin DOGE 6.38% $0.1594
Cardano ADA 1.99% $0.4529
Litecoin LTC 0.75% $77.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!