Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ilyen volt a Bitcoin Amszterdam, Európa legnagyobb kriptós eseménye

Ilyen volt a Bitcoin Amszterdam, Európa legnagyobb kriptós eseménye

A Bitcoin Amsterdam a Bitcoin Magazine első nagy konferenciája Amerikán kívül, amelyet azzal az üzenettel mozgósítottak, hogy “egyetlen régió sem maradhat hátra“. Számos európai kriptovaluta kedvelő gyűlt össze a holland fővárosban, hogy egyetlen témáról beszélgessenek: a bitcoinról.

 

A Bitcoin történelmet írt Európában az amszterdami eseménnyel

Ismerős az érzés, mikor hirtelen izgatott leszel, mert találkozol egy olyan személlyel, akiről kiderül, hogy ugyanazért az egy témáért rajongtok? Akkor már tudod, hogy mit éreztünk Európa legnagyobb bitcoin konferenciáján.

Megérkezve Amszterdamba, a várakozásainkat tovább fokozta, hogy a város számtalan pontján visszaköszönt a plakátokról a rendezvény szlogenje: "Bitcoin makes history in Europe". Viszonylag sokat kellett várni, de végre Európába is begyűrűzött a Bitcoin varázsa. Lehet, hogy Hollandiában nem volt éppen fesztiválszezon, de Westerparkban, amely a Bitcoin Amsterdam 2022 konferenciának adott otthont, érezhető volt a pezsgés.

A helyszín természetesen készpénzmentes volt, kártyával vagy bitcoinnal fizethettél ugyanúgy a sörért, mint a merch termékekért.

Ha már sör; Az esemény népszerű helyszíne volt a bitcoin automata sörcsap, ahol a résztvevőknek csupán egy Lightning Network-öt támogató pénztárcára és némi satoshi-ra volt szükségük ahhoz, hogy egy QR-kód beolvasása után néhány másodperccel le is csapolhassák saját sörüket. Maga a procedúra meglepően gyors volt ahhoz képest, hogy a bitcoint sokszor éri az a vád, hogy hétköznapi kifizetésekre nem optimális. Egyáltalán nem telt több időbe a tranzakció, mint egy kártyás érintéses fizetés.

Több előadás is teltházas volt, az expón nyüzsögtek az érdeklődők, ahol természetesen a művészet is helyet kapott egy kisebb kiállítás keretében és számos izgalmas kripto specifikus alkotásra lehetett licitálni.

Bitcoin Amsterdam I Cryptofalka

Mindenki barátságos volt és rendkívül nyitott. Pluszpont a szervezőknek, hogy már napokkal a rendezvény előtt egy LinkedIn-hez hasonló applikáció segítségével feltérképezhetted a résztvevőket, küldhettél nekik üzenetet, időpontokat egyeztethettél velük lehetőséget teremtve egy rövid eszmecserére.

A hangulat egyáltalán nem éreztetett velünk semmiféle "formális" feszengést. Ugyanolyan lazán és érdeklődve beszélgettek velünk az előadók és a nagyobb kriptós cégek munkatársai, mintha csak egy régi ismerőssel találkozunk volna. 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Európai energiakrízis és dollár dominancia

A hagyományos piacokon folytatódó globális gazdasági nehézségek és  inflációs aggodalmak miatt a Bitcoin potenciális fedezeti szerepe volt az egyik fő téma. Többször is elhangzott a bizalom ("trust") fogalma a beszélgetések során. Fontos, hogy ne mint vallás tekintsünk a bitcoinra vagy a blokklánc jövőjére, ne higgyünk benne, hanem bízzunk a folyamatban és saját kezünkkel építsük annak jövőjét.

Sajnos sokszor a mainstream média főgonoszként állítja be a digitális valutákat. Az előadások kulcsfontosságú üzenete volt, hogy ne spekuláljunk, hiszen a jövő nagyon változékony. Helyezzük inkább előtérbe az edukációt és segítsünk másoknak is megérteni mi valójában a Bitcoin üzenete.

Bitcoin Amsterdam I Cryptofalka

Visszatérő téma volt az európai energiaválság, az euró, a dollár és a bitcoin helyzete a gazdaságokban. Jeff Booth néhány erőteljes kijelentéssel élt:

"A szabad piac a technológiával deflációs. Megtörténhet, hogy az árak csökkenni kezdenek, ahogy egyre több dolgot találunk fel. Senki sem szavaz egy rendszer összeomlása ellen, és így a helyzet az, hogy a társadalom továbbra is az inflációt választja."

Greg Foss, a Validus Power Corp. stratégiai kezdeményezésekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a világ teljes adósságállománya jelenleg kb. 400 billió dollár, ami a kormányoktól kezdve a jelzáloghitelek kintlévőségéig mindent magában foglal. Ezzel szemben a világgazdaság évente csak 100 billió dollárt termel, ami azt jelenti, hogy nem képes lépést tartani az egyre növekvő adóssággal.

"Ez tiszta matematika, mert elértünk egy olyan pontot a globális adósságban, ahol az gyorsabban növekszik, mint ahogy a gazdaság vagy az adóalap esetleg lépést tud tartani. Ne gondoljuk túl a dolgot. Elértük azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút, szükség van a megfelelő biztosításra" - mondta.

Bitcoin Amsterdam I Cryptofalka

 

Kereskedelmi bankok, politika vs. bitcoin

Felmerült a bankok és a kriptovaluták viszonya is egy panelbeszélgetésben, ahol mindkét fél azt hangoztatta, hogy nem egymás ellen küzd a két világ. A cél, hogy közelítsük az álláspontokat és közösen próbáljunk létrehozni olyan innovatív fúziós lehetőségeket, ami segíti a közösség előrehaladását. Ugyan a tendencia egyértelmű, a társadalom egyre nagyobb szelete választja a digitális valutákat és lesz inkább saját maga bankára, de az emberek azon jelentős részének továbbra is szüksége lesz bankokra, akik előtérbe helyezik azt a fajta kényelmet, amelyet a pénzügyi intézetek nyújtanak pénzügyeik kezelésére.

Meglepő vendég volt a Bitcoin Amsterdam konferenciáján Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezetője, volt EP-képviselő. Peter McCormack a következő kérdéssel köszöntötte Nigel Farage-t a színpadon: "Mit keres egy bitcoin-konferencián?"

A válasz rövid és tömör volt:

" Én is lázadó vagyok, csak én a politikai szférában. Azt hiszem, ami most történik (a bitcoin esetében is) egy nagyon hasonló forradalom. Ezúttal egy gazdasági lázadásról van szó. Az emberek aggódnak a nagy kormányok puszta mérete miatt, és szabadok, függetlenek, saját sorsuk urai akarnak lenni, így számomra ez egy teljesen természetes hely.

McCormack hozzátette: "A Bitcoin politikailag is népszerű téma - akárcsak a Brexit. Mi (mint te is) mindenféle neveket kapunk, a terroristáktól a pénzmosókig."

 

Bitcoin Amszterdam összefoglalva

Miközben a COVID-19 járvány kezd elhalványulni, az inflációs aggodalmak és az ukrajnai helyzet eszkalálódásának állandó fenyegetése miatt az energiaköltségek is az egekbe szöktek Európában. Az előadókkal és a résztvevőkkel folytatott általános beszélgetések viszont optimista képet festettek a Bitcoin szerepéről a világszerte egyre bizonytalanabbá váló időkben. A borús kilátások ellenére a blokklánc továbbra is vonzza a régi felhasználókat és a leendő új belépőket, hogy felfedezzék a kriptopénzek számos lehetőségét.

A Bitcoin Amsterdam 2022 eseménye után mindannyiunkban hasonló gondolatok fogalmazódtak meg. Vajon ez a nívós konferencia és a számos résztvevő is azt bizonyítja, hogy a blokklánc technológia valóban itt áll a küszöbön és azon kevés szerencsés emberek közé tartozunk, akik már most a részesei lehetnek ennek az előremutató pénzügyi forradalomnak? Vagy itt tényleg mindenki megőrült és egy olyan dologban hiszünk, amiről évek múltán kiderül majd, hogy egy jól promózott átverés volt? Idővel kiderül, de a számok és a statisztikák azért inkább az előbbit igazolják.

Lemaradtál az eseményről? YouTube-on most vissza tudod nézni mindkét nap main stage előadásait:

https://www.youtube.com/watch?v=SSVajSFE14Q

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.35% $64,557.82
Ethereum ETH -4.25% $3,404.34
BNB BNB -4.76% $579.52
Solana SOL -9.19% $132.25
XRP XRP -7.51% $0.4792
Dogecoin DOGE -10.53% $0.1196
Cardano ADA -11.30% $0.3705
Litecoin LTC -8.31% $71.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!