Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb 2020-as rekordot döntött meg a Bitcoin árfolyam

Újabb 2020-as rekordot döntött meg a Bitcoin árfolyam

Eddig is bullish-ak voltunk a Bitcoin árfolyam 2020-as teljesítménye alapján, de most újabb mérföldkövet lépett meg a vezető kriptovaluta. 🚀 Itt lenne már a Bitcoin bika piac? Elemzésünkben kitérünk erre is. 📊

 

13400$ a 2020-as Bitcoin árfolyam rekordja

Igazán kitűnő teljesítményt mutat 2020-ban a vezető kriptovaluta. A tavasszal látott koronavírus pánik után a Bitcoin volt a legelsők között, akik talpra tudtak állni a negatív hangulat után. Azóta pedig jobbnál jobb teljesítményt tud felmutatni. Most egy újabb árfolyam rekordot is behúzott a Bitcoin, de szerintem ennél sokkal fontosabb mérföldköveket is sikerült megugrania a napokban! (Erről később.)

A 2020-as Bitcoin árfolyam mélypontja 3850 dollárnál volt, a jelenlegi maximális csúcs pedig már 13400 dollár. Ez +237% emelkedést jelent az éves aljtól, mindössze fél év alatt. A 2020-as Bitcoin árfolyam nyitó ára 7000 dollárnál volt, innen is már +90%-ra jár jelenleg a digitális arany.

Bitcoin árfolyam 2020 I Cryptofalka

 

Mi áll a 2020-as Bitcoin árfolyam emelkedése mögött?

A legtöbben erősen ráfeszültek az újonnan kijött PayPal hírre, én viszont úgy gondolom, hogy ez már csak olaj volt a tűzre. Az árfolyamot általában nem a hírek és a kisbefektetők, hanem a bálnák és a nagy játékosok mozgatják. A PayPal célja és nyitása a Bitcoin és a kriptovaluták felé már hónapok óta ismert tényező. (Buy the rumor, sell the news)

A Bitcoin árfolyama pedig már eddig is rengeteg erőt tükrözött ha csak szimplán ránézett az ember a grafikonjára. Lásd előző Bitcoin elemzéseink:

2020.10.22: Miért lehet a bitcoin a legjobb értékmegőrző befektetés?
2020.10.11: Újra megjelent a dinamika a Bitcoin és a kriptovaluták piacán
2020.10.03: Szűkül az olló a Bitcoin árfolyam körül, közeledik a dinamika
2020.09.17: Merőben hasonló a Bitcoin árfolyam grafikon 2016-hoz

Illetve Facebook és Twitter posztunk még a PayPal hír előtt 1 nappal:

https://twitter.com/CryptofalkaH/status/1318426232963346435?s=20

Úgy gondolom, hogy 2020-ban a szárnyaló Bitcoin árfolyamot főként az erős fundamentumok hajtották (Blokkfelezés, Microstrategy, Fidelity, ATH hash rate). Az alapvetően pozitív tőzsdei hangulat pedig szépen megtud ágyazni a PayPal-hoz hasonló híreknek, hogy még feljebb tolják a Bitcoin árfolyamát.

Gondoljunk csak itt a 2017-es bika piacra, ahol egy szimpla Mobil wallet híre is árfolyamokat robbantott. Ellentétben a 2018-2019-es medve piaccal, ahol még a legnagyobb híreknek sem volt semmiféle hatása az árfolyamra. Kimondottan fontosnak tartom azt, hogy az ember ne próbáljon futni a hírek után, hanem picit próbáljon önállóan előre gondolkodni.

A Bitcoin grafikonja pedig most már tényleg kezd egyre jobban kinézni. ⤵️

 

 

3 pozitívum a grafikonról, amik a potenciális Bitcoin bika piacot mutathatják

 

2018 januárja óta nem zárt ilyen magasan heti gyertyát a Bitcoin

A legtöbb ember sokszor túltolja a grafikonok értelmezését és a legkisebb, akár néhány perces mozgásoknak is túlságosan nagy jelentőséget adnak. A tapasztaltabb befektetők, mint mondjuk az intézményi befektetők viszont hosszú távban gondolkodnak és főként a nagyobb, macro mozgások érdeklik csak őket. Nem foglalkoznak azzal, hogy napon belül milyen aljakat üt meg az ár, hanem őket, ami érdekli az az, hogy az elkövetkező években hogyan alakulhat az árfolyam.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ezért pedig igazán nagy jelentősége van a heti és havi gyertyák zárásának. Maga a zárás időpontja egy mesterségesen kreált időpont, mégis nagy jelentőséggel bír, mert a főbb szereplők egységesen ezeket figyelik.

Bitcoin árfolyam grafikon 2020 I Cryptofalka

A Bitcoin 2020-as teljesítménye pedig elég volt ahhoz, hogy sikerüljön áttörni a 11500-12000 dolláros árfolyam ellenállását. Azt a szintet, ami az elmúlt években folyamatosan ellenállásként funkcionált és leütötte az árfolyamot. Ezzel pedig egy olyan heti gyertyát sikerült zárnunk, amire 2018 januárja óta nem volt példa.

 

A heti Ichimoku felhő ellenállását is sikerült leküzdeni

2016-os Ichimoku felhő+mozgó átlagok támogatását figyeljük már néhány hete, itt azt feltételeztem, hogy egy hasonló formáció alakulhat ki, mint anno. Ez egyelőre eléggé bejött. Volt egy elbukott kitörésünk, majd egy visszateszt a mozgó átlagokra és egy kioldalazás a felhő ellenállásából. Ez azért szuper, mert ezzel az egyik hosszú távra legjobban becslő indikátor adott pozitív jelet.

Bitcoin árfolyam grafikon 2020 I Cryptofalka BTCUSD-1w-20201027

 

Jól sikerülhet a 2020 októberi Bitcoin árfolyam havi zárása is

Egy heti zárásnál már csak a havi gyertya zárása az, amire a legtöbb kereskedő még jobban odafigyel. Márpedig a 2020 októberi Bitcoin zárás egyelőre nagyon jól fest. Ugyan még van 5 nap a hónap zárásáig, de ha sikerül megtartani a mostani szinteket akkor elmondhatja magáról a Bitcoin, hogy története második legmagasabb hónapját fogja zárni.

A jelenlegi legmagasabb havi gyertya zárása még  a 2017-es bika piacnál, 14000 dollárnál volt. Ez jól szemlélteti azt, hogy a jelenlegi erő, amit a vezető kriptovaluta mutat igazán kiemelkedő.

Bitcoin árfolyam grafikon 2020 I Cryptofalka BTCUSD-1m-20201027

[box type="bio"] Viszonylag túlhaladott már a Bitcoin emelkedése, amit több indikátor fáradtsága is alátámaszt. Ezért rövidebb nézeteken számíthatunk mini visszatesztekre, korrekciókra is. De ameddig a stratégiai szinteket tartja a Bitcoin árfolyama, addig szerintem célszerű utazni a jelenlegi pozitív hangulattal és jól festő macro nézetekkel. 11500-12000 dollár az a tartomány, amelyet tartania kellene a Bitcoin árfolyamának, hogy megmaradjon a jelenlegi abszolút bullish kép.[/box]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Tanulj bele a kereskedésbe!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát
  4. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.95% $61,033.21
Ethereum ETH -0.01% $3,373.11
BNB BNB 0.67% $571.33
Solana SOL 8.82% $135.52
XRP XRP 0.95% $0.4759
Dogecoin DOGE 3.24% $0.1225
Cardano ADA 4.22% $0.388
Litecoin LTC -0.48% $70.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!