Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újra megjelent a dinamika a Bitcoin és a kriptovaluták piacán

Újra megjelent a dinamika a Bitcoin és a kriptovaluták piacán

A kriptovaluták hosszas stagnálása után közel +10%-ot emelkedett a Bitcoin árfolyama.📈 Mutatjuk a grafikon jelenlegi stratégiai pontjait. 📊

 

A szimmetrikus háromszög és a csökkenő kereskedési forgalom jól jelezték a dinamika érkezését

Viszonylag unalmasan oldalazott a kriptovaluta piac és a Bitcoin árfolyama szeptemberben. A vezető digitális valuta árfolyama 10 000 és 11 000 dollár között mozgott egy jó hónapig. Az oldalazó trendek a tőzsdei ciklusok elengedhetetlen részei, amelyből sokszor fontos következtetéseket lehet levonni. Egy emelkedő trend utáni hosszas oldalazás például teljesen mást sugall, mint egy nagy zuhanás utáni oldalazás.

Egy hete írtunk legutóbb a Bitcoin árfolyamáról, ahol arra hívtuk fel az olvasóink figyelmét, hogy valami fortyog már a Bitcoin és a kriptovaluták piacán. ➡️ Szűkül az olló a Bitcoin árfolyam körül, közeledik a dinamika 2020.10.04 Ugyanis maga az ármozgás beszűkült, a kereskedési forgalom pedig töredékére esett. Vagyis egy olyan vihar előtti csend volt észlelhető, amikor a legtöbb tőzsdei kereskedő türelmesen várta a következő komolyabb hullámot.

Rá néhány napra a facebookon megosztott grafikonjainkon pedig az volt látható, hogy maga a Bitcoin árfolyam mozgása egy szimmetrikus háromszög alakzatot formált. Ennek az a jellegzetessége, hogy amíg a háromszögön belül mozog az ár addig viszonylag stabil a mozgás, majd amint elhagyja az árfolyam ezt a biztos alakzatot, megjelenik a dinamika. 

Bitcoin árfolyama szerdán:

https://www.facebook.com/cryptofalka/photos/a.407675983022106/1069293186860379/

 

És szombaton:

https://www.facebook.com/cryptofalka/photos/a.407675983022106/1072241396565558/

 

Vagyis látható volt, hogy a kriptovaluták piaca igazán elő volt feszítve egy kitörésre. Amit még a Twitter CEO, Jack Dorsey is megfejelt pluszban. Ugyanis az általa alapított alternatív fizetési szolgáltató a Square, 50 millió dollár értékben vásárolt Bitcoint befektetési céllal.

https://twitter.com/jack/status/1314239421504393221?s=20

 

 

Újra belehúztak a kriptovaluták, 11 500$ körül jár a Bitcoin ára

A mostani Bitcoin árfolyam emelkedés azért bír kiemelkedő jelentőséggel, mert sikerült áttörnünk a 11 000 -11 100 dolláros ellenállás szintjét. Ez a tartomány ugyanis mind az augusztusi árfolyam mozgások, mind a ciklusra behúzott Fibonacci számok alapján kiemelkedő zónát jelent. Azzal viszont, hogy sikerült felette zárnunk, alulról már, mint támasz tud funkcionálni. Vagyis jelenleg ameddig tartjuk ezt a 11 000 - 11 100 dolláros zónát addig jól néz ki a Bitcoin grafikonja. Ez pedig úgy egészében a kriptovaluták piacára is jótékony hatással van.

Bitcoin árfolyam elemzés I Cryptofalka Bitcoin árfolyam napi nézeten - 2020.10.11

Az alattunk lévő Ichimoku felhő, valamint a mozgó átlagok szintén támaszként tudnak funkcionálni, így egyelőre igazán pozitívan fest a Bitcoin grafikonja.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ha jobban ráközelítünk az elmúlt hetekre, akkor még jobban kirajzolódik a kritikus ellenállás és a támasz szintje. Az augusztusi ármozgás során nagyban épített a mozgás a 11 100-as támaszra, lásd zöld egyenes. Ez megerősíti azt, hogy ez egy fontos és kritikus pont. Jelenleg akkor fordulna negatívra a kép a kriptovaluták és a Bitcoin piacán ha elbuknánk ezt a szintet.

Bitcoin árfolyam elemzés I Cryptofalka Bitcoin árfolyam 4 órás nézeten - 2020.10.11

A jelenleg előttünk álló ellenállás szintjét hasonlóan az augsztusi ármozgásból tudjuk származtatni. 12 000 dollár nem csak a kerek szám miatti pszichológiai hatás, hanem az elmúlt hónapok ármozgásai alapján is nagy jelentőséggel bír.

A héten elkezdett lépcsőzetes és bull flagekkel tarkított emelkedés egyelőre elég bullishnak hat. Ezért nagy esélyt látok arra, hogy újra megtámadjuk a 12 000 dolláros tartományt. A nagy kérdés viszont utána jön majd! ⤵️

 

Mikor jöhet el az abszólút bika hangulat a kriptovaluták piacára?

Ha arra a kérdésre keresnénk a választ, hogy mikor láthatunk újra a 2017-eshez hasonló szárnyalásokat a kriptovaluták piacán, akkor ahhoz a Bitcoin heti grafikonját vennénk elő. A Bitcoin jelenlegi piaci dominanciája 60% körül mozog, vagyis jól látható, hogy még mindig jelentősen befolyásolja a többi altcoin mozgását.

Ha pedig a Bitcoin árfolyamát kellene hosszú távra becsülnünk akkor mindenképpen a heti Bitcoin grafikont vennénk elő. Itt egyetlen gyertya egy teljes hét árfolyam mozgásait foglalja magába. Ezen pedig az látszik elég szépen, hogy a BTC jelenleg talán közelebb van a következő bika piachoz, mint gondolnánk.

Bitcoin árfolyam elemzés I Cryptofalka Bitcoin árfolyam heti nézeten - 2020.10.11

A 11 500 - 12 000 dolláros tartománynál húzódik ugyanis egy olyan vízszinte ellenállás, amit ha sikerülne áttörni gyakorlatilag felette teljesen elfogynának a "fékek". Vagyis 12 000 dollár felett nem sok ellenállás van egészen 16 - 18 ezer dollárig. Relatíve kevés időt, mindössze 6-7 hetet töltött a BTC ez a kritikus ellenállás felett, így nem alakultak ott ki még erős ellenállások. Ezért ez egy olyan tartomány, amelyben az árfolyam könnyen tud emelkedni.

Ha a macro trendünket mutató heti Ichimoku felhőt vizsgáljuk, akkor is az látható, hogy ez a 11 500 - 12 000 dolláros tartomány, amit meg kellene ugranunk az abszolút bika piac eléréséhez. Ez pedig akár merőben hasonlóan alakulhatna, mint a bekeretezett 2016-os zónában. Ami után a Bitcoin árfolyama 600 dollártól egészen 19 000 dollárig repült.

Úgy gondolom, hogy csak idő kérdése, hogy mikor sikerül a Bitcoin árfolyamának áttörnie ezt a már több alkalommal megtámadott 12 000 dolláros szintet. Rövid távon adódhatnak akár rövidebb távú csökkenő szakaszok, de hosszú távon továbbra is fényes jövőt rajzolódik ki mind az ármozgás, mind a fundamentumok alapján.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.59% $70,067.1
Ethereum ETH -0.78% $3,730.43
BNB BNB 0.17% $620.6
Solana SOL -1.17% $180.43
XRP XRP -1.52% $0.5341
Dogecoin DOGE 1.55% $0.1674
Cardano ADA -3.27% $0.4859
Litecoin LTC -2.44% $86.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!