Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin fedezettel kínál banki kölcsönt a Goldman Sachs

Bitcoin fedezettel kínál banki kölcsönt a Goldman Sachs

A Goldman Sachs létrehozott egy bitcoin-fedezetű hitel konstrukciót, ami a Wall Street-i intézmények kriptovaluta iránti fokozott érdeklődését mutatja.

 

Banki kölcsön bitcoin fedezettel

A Goldman Sachs létre hozta első Bitcoin (BTC) fedezetű kölcsönét, ami jelentős előrelépés a kriptovaluták intézményi bevezetése terén a Wall Streeten. A Goldman szóvivője a Bloombergnek elmondta, hogy a multinacionális befektetési bank a Goldman Sachs történetében először adott készpénz kölcsönt a hitelfelvevő tulajdonában lévő bitcoinra. Hozzátette, hogy az ügylet különösen érdekes a szerkezete és a 24 órás kockázatkezelés miatt.
 
Kripto bank I Cryptofalka Forrás: bitcourier.co.uk
 
Egy ilyen konstrukció lehetővé teszi a bitcoin tulajdonosok számára, hogy fiat valutát, például amerikai dollárt kölcsönözhessenek úgy, hogy fedezetként letétbe helyezik bitcoinjukat. A bitcoin volatilitása kockázatossá teheti ezeket a hiteleket – ha a bitcoin ára túlságosan leesik, a hitelfelvevőnek meg kell emelnie a fedezetét. Ellenkező esetben fennáll a a szerződés felbontásának és a digitális eszköz azonnali lefoglalásának veszélye.
 
A múlt hónapban a Goldman, amely immár házon belüli digitális eszközökkel is foglalkozik, végrehajtotta első tőzsdén kívüli kripto-tranzakcióját Michael Novogratz kriptobefektetési cégének, a Galaxy Digitalnak a kereskedési egységével együttműködve. A befektetési bank nincs egyedül a digitális eszközökkel kapcsolatos előretöréssel, a többi Wall Street-i bank is felpörgeti tevékenységét a kriptovaluták terén.
 
Szerdán a BlackRock több billió dolláros vagyonkezelő cég jelentett be egy blokklánc központú tőzsdén kereskedett alap (ETF) elindítását. Ezzel egy időben részt vesz egy 400 millió dolláros finanszírozási körben, és partnerséget vállal a Circle-lel, az USD Coin (USDC) stabilcoin fő üzemeltetőjével.
 
Kriptomat kriptovaluta váltó
 

 

Egyre jobban összefonódik a hagyományos pénzügyi rendszer a kriptoval

Míg a túlfedezett kriptofedezetű kölcsönök már egy ideje a decentralizált pénzügyek (DeFi) világának alapvető elemei, a kriptofedezetű kölcsön alternatív módszerré válik azon intézmények és kormányok számára, amelyek nagyobb mértékben szeretnének tőkéhez jutni. 
 
Fiat és kripto I Cryptofalka Forrás: coinmetro.com
 
A Propy blokklánc ingatlanplatform bejelentette, hogy partnerséget köt az Abra-val, hogy ügyfelei számára kriptovaluta állományok fedezetét használó lakáshitelekhez jussanak hozzá. Szerdán már meg is történt az első lakásvásárlás a texasi Austinban, az USDC.homes nevű platformon. A betét kriptovaluta volt, a jelzáloghitel pedig alulfedezett volt, és a kérelmezők hitelképességén alapult.
 
El Salvador jelenleg a vulkánkötvény finanszírozásán dolgozik; egy olyan bitcoin-fedezetű államkötvényen, amelyet 1 milliárd dollár értékű finanszírozás összegyűjtésére használnak fel a Bitcoin City fejlesztésére és az ország BTC tartalékainak növelésére.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.29% $58,538.25
Ethereum ETH 2.76% $3,157.43
BNB BNB 2.85% $536.75
Solana SOL 3.01% $139.76
XRP XRP 8.96% $0.5158
Dogecoin DOGE 3.50% $0.1095
Cardano ADA 5.24% $0.4205
Litecoin LTC 1.87% $70.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!