Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Pompliano extrán készült a Bitcoin Pizza napra

Pompliano extrán készült a Bitcoin Pizza napra

Május 22. egy jeles évforduló a Bitcoin rajongók számára. Ez az a nap ugyanis, amikor 11 évvel ezelőtt Hanyecz László 10.000 bitcoint fizetett két darab pizzáért. Erre mindig megemlékeznek a rajongók, legalább egy mém erejéig, de az ismert Bitcoin evangelista, Anthony „Pomp” Pompliano ezúttal egyedül álló ötlettel rukkolt elő.

Az elhíresült pizza vásárlás történetét, amely a világ legdrágább pizzájaként vonult be a történelemkönyvekbe már korábban itt megírtuk. A szombati évfordulóhoz közeledve viszont egy igencsak szokatlan akciót hirdetett Pompliano. Néhány nappal ezelőtt twitteren bejelentette egy új pizza hálózat indítását. Az üzenetből az nem derült ki, hogy csak a meghirdetett egy hétre vonatkozik e az akció, de siker esetén valószínűsíthető, hogy akár országos hálózat is kinőhet belőle.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Bitcoin pizza – az új étteremlánc?

Az alap ötlet zsenialitása ugyanis abban rejlik, hogy a hálózat kiépítésénél a meglévő helyi pizzériákra épít. A ,,Bitcoin Pizza” ezalkalommal 10 amerikai városban érhető el.  Az eatbitcoinpizza.com honlapon leadott rendeléseket az akcióval szerződött helyi éttermek kezelik és erre az alkalomra készült speciális dobozban teljesítik.

Még egyedibbé téve a megrendeléseket, jellegzetes fantázianeveket is kitaláltak az eseményhez. Az olaszkolbászos pizza a manapság oly felkapott ,,Laser Eyes”, az ananászos pizza a ,,Satoshi’s Favourite, a sajtos pedig a ,,No Keys, No Cheese” nevet kapta. A 35 centis pizzák ára 29 és 42 dollár között mozog feltéttől függően.  

Bitcoin Pizza I Cryptofalka

Azon túl, hogy a pizzát rendelő támogatja az országos láncokkal szemben a helyi éttermeket, még a Bitcoin fejlesztőkkel is jót tesz. Pompliano vállalása szerint a teljes profitot átutalja a Human Rights Foundation Bitcoin fejlesztőket támogató alapjának.

Mivel annak idején 10.000 bitcoint fizettek a pizzákért, így a terv szerint május 22 és 29 között maximum 10.000 darab pizzát értékesítenek. A 10 város között már előre szétosztva a rendelhető mennyiséget, nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak eladni Miamiban 1000 vagy New York Cityben 2250 darabot. Ez a nagyszerű marketingesemény méltó emléket állít a már említett történelmi napnak, ugyanakkor az említett módon több nemes cselekedettel is szolgál. Az eredményt még természetesen nem lehet tudni, de remélhetőleg hosszútávon is meg tudja vetni a lábát a kezdeményezés.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Pompliano Bitcoin pizza ötlete összefoglalva

Az ötlet igencsak egyedi. Az, hogy vállalkozásként kiállja-e az idő próbáját minden bizonnyal nemsokára kiderül. A kezdeti hype biztosan elül majd, ám az korántsem biztos, hogy nem fog segíteni a Bitcoin ismertségének terjedésében. Ehhez persze az sem ártana, ha a vállalkozás elfogadna kriptovalutát fizetési módként.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.80% $51,147.18
Ethereum ETH -1.13% $2,948.15
BNB BNB -1.45% $377.14
Solana SOL -2.12% $101.59
XRP XRP -1.59% $0.5392
Cardano ADA -0.60% $0.5911
Dogecoin DOGE 0.65% $0.08537
Litecoin LTC -0.16% $68.84
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!