Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Más lesz a következő Bitcoin bika piac, mint a múltban

Más lesz a következő Bitcoin bika piac, mint a múltban

Cégek, államok és intézményi befektetők dominálhatják a következő Bitcoin bika piacot, megváltoztatva a korábbi kereskedési trendeket.

Ledolgozta a Bitcoin árfolyama a medve piac esését

Múlt héten arról írtunk, hogy miért lehet jó év 2024 a Bitcoin számára, erre néhány nap alatt újabb közel +20%-ot emelkedett a Bitcoin ára. Ezzel ismét közel 42 000 dollárt ér egyetlen Bitcoin, amire 2022 májusa óta nem volt példa.

Bitcoin dollár árfolyam grafikon 20231204.jpg

Ezzel elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag teljesen ledolgozta a Bitcoin a 2021-2022-es medve piac megpróbáltatásait. Így a vezető kriptovaluta ára teljes egészében visszatért a korábbi, a hypetól megtisztított normális szintre.

Az árfolyam ellenére a lakossági érdeklődés továbbra is alacsony

A 2020-2021-es Bitcoin bika piacot egyértelműen a covid alatti lakossági érdeklődés pörgette. Ez amúgy nem különbözött a 2017-2018-as bika piactól.

Ezekben az időszakokban egyértelműen érezhető volt az, hogy a lakosság és a mainstream média nagyban közeledett a kriptovalutákhoz, és ezen időszakok alatt még a celebek és a taxi sofőrök is a Bitcoinról beszéltek.

Persze a medve piac alatt ezek a hypevadász hangok háttérbe szorulnak és csakis az igazi blokklánc hívők maradnak a piacokon. Ez nem történt máshogy a mostani medve piacunk alatt sem.

Ami viszont jelenleg teljesen más, mint korábban bármikor, az az, hogy a BTC árfolyama úgy ütötte át a 42 000 dolláros szintet, hogy a lakossági érdeklődés gyakorlatilag továbbra sincs még sehol.

Bitcoinra történő Google Trends keresések 2023 december.jpg

A Google Trends adatai alapján a Bitcoinra történő keresések száma nagyjából a 2020 novemberi értékekkel van egy magasságban. Akkoriban egy Bitcoin ára viszont csupán 12 000 dollárba került.

Vagyis elmondható, hogy a Bitcoin által most "meghódított területeket" pusztán önerőből, a lakossági FOMO és lufi fújás nélkül sikerült elérnie.

A tökéletes bull run elegye állhat össze

Annak ellenére, hogy ismét magasan jár a Bitcoin ára, azt nem jelentenénk ki, hogy ez már a következő bika piac lenne. Pontosan azért mert általában a hasonló bika piacokat irreális, FOMO-val és hypeal átitatott időszakok szokták jellemezni. Egyelőre ez a hangulat még nincs itt a piacon.

Viszont az biztos, hogy ha ismét beköszönt az igazi bull, akkor most már nem csak a  kisemberek, hanem cégek, államok és hatalmas befektetési alapkezelők fognak versenyezni a Bitcoin limitált készletéért.

Bikapiac, hash ráta összefüggése

A korábbi Bitcoin csúcsunk ugye durván 68 000 dollárnál van. Viszont abban szinte biztosak vagyunk, hogy ez a széleskörű keresleti oldal, a fix készlettel találkozva teljesen irreális Bitcoin egységárakat szőhet az elkövetkező Bitcoin bika piacon. Jó eséllyel 6 számjegyű Bitcoin árakat fogunk ekkor látni a jövőben.

Bitcoint vásárló államok és cégek

A következő Bitcoin bika piacban pedig nem csak magánbefektetők, hanem államok és nagyvállalatok is aktív szerepet vállalhatnak majd. El Salvador példáját követve, ahol a kriptovaluta hivatalos fizetőeszközzé vált, további országok is megfontolhatják a Bitcoin befektetését.

Kriptovaluta bitcoin kereskedő csoport mobil banner I Cryptofalka

Például az inflációtól szenvedő Argentínában, a Bitcoin barát új elnök terelheti akár a digitális valuták felé, a dél-amerikai országot.

A vállalati szektorban is hasonló mozgások figyelhetők meg. A MicroStrategy, egy amerikai szoftvercég, már közel 180 ezer bitcoint birtokol, ezzel jelentős befektetővé vált a kriptopénz piacon. De például a Tesla is még mindig számtalan Bitcoint birtokol.

Tesla BTC befektetés I Cryptofalka

Ez a trend inspirálhat más cégeket is, hogy kövessék példájukat, és diverszifikálják portfóliójukat a Bitcoinba való befektetéssel. Ez nem csak a Bitcoin piacát erősíti, de a vállalati stratégiákban is új fejezetet nyithat, ahol a digitális eszközök egyre fontosabb szerepet kapnak a hagyományos befektetési lehetőségek mellett.

Bitcoint halmozó intézményi befektetők és alapkezelők

A Bitcoin piacának új dimenzióját az intézményi befektetők és alapkezelők jelentik, akik egyre nagyobb mennyiségű bitcoint halmoznak fel. Ezek az intézmények, melyek korábban óvatosak voltak a kriptovalutákhoz való közeledéssel, most felismerik a Bitcoinban rejlő hosszú távú potenciált.

Ezzel pedig a Bitcoin, mint eszközosztály, egyre inkább elfogadottá válik a pénzügyi szektorban, és ez az elismerés jelentős befolyással lesz a piacra.

Egyre több alapkezelő ismerte fel, hogy a Bitcoin befektetése nem csak kockázatkezelési eszköz, hanem a portfóliójuk diverzifikálásának egy új módja is lehet.

Cryptofalka Discord csatlakozás banner.webp

Ezek az alapkezelők, amelyek hatalmas mennyiségű tőkét mozgatnak meg, képesek jelentős hatást gyakorolni a Bitcoin árfolyamára. Ahogy egyre több alap dönt a Bitcoinba való befektetés mellett, ez a tendencia tovább erősítheti a Bitcoin piacát, és hozzájárulhat a kriptovaluta árfolyamának stabilizálódásához és növekedéséhez.

Hátul kullogó lakossági befektetők

A Bitcoin világában a közeljövő valószínűleg a tapasztalt, jól informált nagybefektetők és intézményi alapkezelők játékterévé válik. Ez a trend fordulópontot jelenthet a lakossági befektetők számára, akik a korábbi bika piacokon gyakran a hype által vezérelve először léptek be a piacra.

A nagybefektetők már jelen vannak és aktívan részt vesznek a piaci mozgásokban, míg a lakossági érdeklődés még mindig visszafogott. A helyzet ironiája, hogy valószínűleg éppen a Bitcoin új csúcsai és figyelemre méltó árfolyam-emelkedései fogják újra magukhoz vonzani a lakossági befektetőket.

Azonban ez a belépési időpont nem feltétlenül lesz ideális, mivel a nagybefektetők már jelentős pozíciókat építettek fel, és a piaci dinamika már megváltozott. Ennek következtében a későn érkező lakossági befektetők fokozott kockázatnak lehetnek kitéve, és ha nem figyelnek könnyen megszenvedhetik a volatilis piaci viszonyokat.

Bitcoin és kriptovaluta oktatás, webshop banner.webp

Ezért fontos, hogy a lakossági befektetők is tájékozottabbak, óvatosabbak és stratégiai szempontból megfontoltabbak legyenek a kriptovaluta-piacokon való részvételük során. A Bitcoin és más kriptovaluták befektetésének világában a tudás és szakértelem különösen fontos, hogy a befektetők elkerülhessék a nem ideális időzítésből adódó potenciális veszteségeket.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.34% $51,059.83
Ethereum ETH -1.55% $2,950.18
BNB BNB -2.54% $376
Solana SOL -2.90% $101.3
XRP XRP -1.67% $0.54
Cardano ADA -1.07% $0.5915
Dogecoin DOGE 0.22% $0.08536
Litecoin LTC -0.65% $68.81
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!