Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Netflix sorozat készül a 120 000 ellopott Bitcoinról

Netflix sorozat készül a 120 000 ellopott Bitcoinról

Sokan szeretik a bűnügyi filmeket és sokan szeretik a kriptovalutákat is. Nos aki mind a kettőt szereti, annak remek hírünk van!

 

A történelem egyik legsúlyosabb kriptovaluta lopása

A kriptovaluták világa (különösen az utóbbi éveiben) jelentős mértékben növelte népszerűségét. Olyan fogalmak kerültek a köztudatba, mint az NFT, Metaverzum vagy Gamefi. Ugyanakkor a kriptovaluta hackerek és más rosszindulatú szereplők tevékenysége is megjelent a mainstream médiában.  

Az egyik leghírhedtebb Bitcoin csalás még 2016-ban történt, amikor a támadók nagyjából 120 000 BTC-t loptak el az egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdétől, a Bitfinextől. Most pedig a Netflix úgy döntött, hogy dokumentumfilmet készít a történetből. 

 

Netflix dokumentumsorozat készül a 120 000 ellopott Bitcoin történetéből Forrás:techstory.in

 

2016 augusztusában az akkor még lényegesen kisebb kriptovilág nagy megrázkódtatást élt át. Ekkor jelent meg ugyanis a hír, hogy valaki 119 756 BTC-t lopott el a Bitfinex platformjáról. Akkoriban az összeg nagyjából 66 millió dollárt ért.

Bár a Mt. Gox bitcoin-tőzsde feltörése arányaiban nagyobb volt (körülbelül hatszor annyi BTC-t érintett, mint ez a támadás), ez továbbra is az egyik legsúlyosabb pénzügyi bűncselekmény a modern történelemben, tekintettel a BTC árfolyamának eddigi rohamos emelkedésére. E cikk írásakor a 120 000 BTC értéke nagyjából 4,3 milliárd dollár lenne.

Mindenesetre akkoriban ez a lopás hatalmas zűrzavart és frusztrációt váltott ki. A sérülékenység forrása a Bitfinex kriptotőzsde számláinak felépítésében keresendő, amelyet a BTC pénztárca szolgáltató BitGo még egy extra biztonsági réteggel ruházott fel, sikertelenül.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Letartóztatták a kriptocsaló házaspárt

Alig néhány napja, február 8-án a CryptoPotato arról számolt be, hogy az amerikai hatóságok letartóztatták Ilya Lichtensteint (34) és Heather Morgant (31). Azzal vádolják őket, hogy részt vettek 119 754 BTC tisztára mosásában, miután a hackertámadás során valaki több mint 20 000 jogosulatlan tranzakcióval kiemelte a Bitcoinokat a Bitfinexről a rablás során. Fontos megjegyezni, hogy a házaspárt nem azzal vádolják, hogy ténylegesen megszervezték a hacker támadást, hanem azzal, hogy megpróbálták tisztára mosni a hacker által ellopott pénzt. 

A hatóságok továbbá azt állítják, hogy megtalálták a keresett BTC-k privát kulcsait egy felhőszolgáltatásban tárolva. Így van, a vádlottak a 120 000 BTC privát kulcsait tárolták a Google Cloud-on. Itt érdemes megjegyezni a következőt. A privát kulcsok offline adathordozón való tartása az egyik (ha nem a legfontosabb) biztonsági elv, amelyet mindenkinek be kellene tartania, aki a kriptovalutákkal szeretne foglalkozni. Ha érdekelnek a csalások, és tudni akarod hogyan védekezz, bővebb információt itt találsz.

 

Netflix dokumentumsorozat készül a 120 000 ellopott Bitcoin történetéből Forrás:coinmod.com

 

Bár ahogyan fentebb említettem, nem ez volt a történelem legnagyobb kriptovalutákat is érintő hacker támadása, mégis úgy tűnik, hogy az események körüli dráma felkeltette a Netflix érdeklődését. A házaspár állítólagos tervét bemutató dokumentumsorozatot a jövőben Chris Smith és Nick Bilton rendezi és készíti.

 

Összefoglalva

A bűnügyi filmek és sorozatok népszerűsége töretlen. A Netflix Bitcoin csalással foglalkozó sorozata pedig tovább növelheti a kriptovaluták ismertségét. Igaz, nem biztos, hogy a legjobb képet fogja festeni a kriptovilágról. Ugyanakkor, ahogy a régi mondás tartja: "A negatív reklám is reklám."

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.37% $61,494.92
Ethereum ETH -1.52% $3,025.39
BNB BNB -0.67% $534
Solana SOL 1.02% $135.42
XRP XRP 1.18% $0.5004
Dogecoin DOGE -2.81% $0.1502
Cardano ADA -0.63% $0.4511
Litecoin LTC 0.91% $79.89
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!