Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Várható-e rekordforgalom a hongkongi Bitcoin ETF-ekben?

Várható-e rekordforgalom a hongkongi Bitcoin ETF-ekben?

Elindult a Bitcoin és Ethereum ETF Hongkongban, ahol az első napra rekordforgalmat várnak. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Az idei év elején, hosszú huzavonát követően, az Egyesült Államokban jóváhagyták a Bitcoin fizikai fedezettel ellátott tőzsdén kereskedett alapját, a spot BTC ETF-eket. Most Hongkong a soros, ahol egyből két kriptoeszköz alapját indítják útjára.

A hongkongi eszközkezelő magabiztos

A China Asset Management (Hongkong) vezetője sajtótájékoztatót adott az eszköz tőzsdei bevezetésével kapcsolatosan. „Nagyon bízom abban, hogy a hongkongi Bitcoin ETF kereskedési volumene a tőzsdei bevezetés első napján meghaladhatja az egyesült államokbeli első nap kereskedési volumenét, amely 125 millió USA dollár volt” -bizakodott Zhu Haokang.

Az eszközkezelő az optimista meggyőződését az OSL digitális eszközalapba történő előzetes beáramlás vizsgálatára alapozza. További bizakodásra adhat okot, hogy az általuk végzett közvélemény kutatás szerint a megkérdezettek 76,9%-a be kívánja vonni a BTC/ETH ETF-eket a portfóliójába.

„Nagyon fontos különbség, hogy a hongkongi ETF rendelkezik spot és fizikai jegyzéssel és visszaváltással is, ami az amerikai Bitcoin ETF-ekről nem mondható el.” – állította Haokang.

hongkong btc etf.webp

Az új ETF „in-kind” modell alapján működik, és ez az a tulajdonság, amely rugalmasabb eszközkezelést tesz lehetővé, az ilyen típusú pénzügyi termék hatékonyabban képezi le a kriptoeszköz árfolyamváltozásait.

A modell lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy készpénz helyett közvetlenül kriptovalutákkal forgalmazzanak ETF-eket.

Kínai befektetők a kriptopiacon

Zhu Haokang kijelentette: „Jelenleg a kínai befektetők nem fektethetnek be a hongkongi kripto ETF-ekbe”. Ugyanakkor az iparági szakértők azt remélik, hogy az új ETF-ek megnyitják az utat a jövőben a kínai tőke előtt.

A kínai befektetők nehéz helyzetben vannak, hiszen 2023-ban mindhárom kínai tőzsde nagyot esett, és az ingatlanpiac is még mindig turbulenciában van. A legtöbb kínai ultranagy vagyonnal rendelkező magánszemély azonban így is megtalálhatja az utat, hogy a hongkongi kripto ETF-ekbe fektessen.

Az Ethereum nem értékpapír

Hongkongban már egyértelmű definíciója van az Ethereumnak, az ETF -ek kibocsátói nem aggódnak az Egyesült Államokban zajló kripto üldözés miatt.

ether sec.webp

Zhu Haokang egy másik interjúban jelezte, hogy a hongkongi értékpapír- és határidős bizottságnak saját eljárásrendje van annak meghatározására, hogy az egyes kriptoeszközök értékpapíroknak minősülnek-e, és hogy a lakossági befektetők kereskedhetnek-e velük. 

Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e más kriptoeszközök ETF termékei is Zhu Haokang a következőt válaszolta: „Egyelőre csak a Bitcoin és Ethereum ETF-ek vannak kilátásban."

"Többször tárgyaltunk azonban a Kínai Értékpapír-szabályozási Bizottsággal arról, hogy hogyan lehet más kriptovalutákat is a hongkongi jogszabályi feltételeknek megfelelően listázni." - tette hozzá Haokang

Jó tudni azonban, hogy Európa ebben a tekintetben jóval előrébb jár és már számos kriptoeszköz ETF-e elérhető, akár Magyarországról is. Amennyiben TBSZ-re vásárolja meg ezeket a papírokat a befektető még az adózás is elkerülhető.

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.75% $66,704.37
Ethereum ETH 1.66% $3,621.97
BNB BNB 0.36% $609.65
Solana SOL 3.73% $150.73
XRP XRP -0.29% $0.4881
Dogecoin DOGE 0.37% $0.137
Cardano ADA 0.52% $0.416
Litecoin LTC -0.15% $78.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!