Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A legnagyobb amerikai bankok is vettek a Bitcoin ETF-ekből

A legnagyobb amerikai bankok is vettek a Bitcoin ETF-ekből

Az Egyesült Államok legnagyobb bankjai, többek között a JPMorgan Chase és a Wells Fargo sorra hozzák nyilvánosságra, hogy Bitcoin ETF-eket vásároltak.

JP Morgan Chase is bevásárolt Bitcoinból

A JP Morgan május 10-én pénteken hozta nyilvánosságra Bitcoin ETF-állományát. A bank március 31-én a BlackRock, a Bitwise és a Fidelity által kezelt spot Bitcoin ETF-ek részvényeivel rendelkezik.

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) május 10-én benyújtott bejelentésében a JPMorgan Chase arról számolt be, hogy nagyjából 760 000 dollár értékben tartott a ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) és a Bitwise Bitcoin ETF részvényeiből. Emellett a bank 25 021 darab, nagyjából 47 000 dollár értékű részvényt jelentett a Bitcoin Depot kripto ATM szolgáltatóban.

Azonban a március végére visszanyúló adatok miatt a JPMorgan még nagyobb kitettséggel rendelkezhet ezekben az ETF-eszközökben. A bank Spot Bitcoin ETF-állománya összesen több mint 1 millió dollárnyi befektetést tesz ki.

A hír azért is meglepő, mert a bank vezérigazgatója, Jamie Dixon nyilvánosan kételkedett a Bitcoinban. Dixon tavaly óta széles körben a digitális eszköz ellen nyilatkozott, azonban most már biztos, hogy a JPMorgan Chase a Bitcoin ETF-ek 2024. januári jóváhagyása óta befektetéseket eszközölt.

A JPMorgan Chase a legnagyobb bank az Egyesült Államokban, nagyjából 2,6 billió dollárt ellenőriz. Az SEC azonban sejtelmesen hozzátette, hogy a piaci résztvevőknek nem szabad feltételezniük, hogy a pénzügyi cég által szolgáltatott információk "pontosak és teljesek".

A Wells Fargo is követi a bitcoin trendet

A SEC-bejelentés ugyanazon a napon érkezett, amikor a Wells Fargo a Grayscale és a ProShares Bitcoin ETF-ek és a Bitcoin Depot állományában lévő kitettségről számolt be. A Susquehanna International Group május 7-én jelentette, hogy 2024 első negyedévében több mint 1 milliárd dollár értékben vásárolt a spot kripto ETF-ek részvényeiből.

2024-ben a Spot Bitcoin ETF-ek a pénzügyi szektoron belüli párbeszéd masszív részévé váltak. A Bitcoin ETF-ek januári jóváhagyása óta hatalmas sikerük révén a jelentőségük egyre csak nőtt. Ráadásul ez a fejlemény egy sokkal nagyobb trend része, ami a vezető kriptopénzhez való intézményi hozzáférést illeti.

BTC ETF Cumulative Volume.png

Az ETF-ek megjelenése a Bitcoin életében kétségkívül jelentős lépés a kriptovaluta mainstream elfogadásában és integrációjában a hagyományos pénzügyi rendszerbe. A potenciális előnyök és lehetőségek vonzóak lehetnek a befektetők és a kriptovaluta közösség számára és ez nagyban hozzájárulhat a Bitcoin és más kriptovaluták szélesebb körű elfogadásához és használatához a globális pénzügyi rendszerben.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.73% $67,478.06
Ethereum ETH -1.77% $3,776.29
BNB BNB -0.59% $596.26
Solana SOL 0.25% $168.79
XRP XRP 0.21% $0.5292
Dogecoin DOGE 1.48% $0.1657
Cardano ADA 0.66% $0.4582
Litecoin LTC 0.84% $83.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!