Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Olcsóbb Bitcoinos fizetés esetén a benzin El Salvadorban

Olcsóbb Bitcoinos fizetés esetén a benzin El Salvadorban

El Salvador a Chivo Bitcoin pénztárca elfogadását kívánja elősegíteni azzal, hogy 0,20 dollár (kb. 60 forint) kedvezményt ad a Bitcoinban fizetett benzinre. 

 

El Salvador mindent bevet a Bitcoin népszerűsítése érdekében

Nayib Bukele salvadori elnök bejelentette, hogy a helyi fogyasztók gallononként 0,20 dolláros kedvezményben részesülhetnek a benzinárban, ha a kormány által támogatott Chivo Bitcoin pénztárca használatával fizetnek. A hírt „pozitív hírnek” jellemezve az elnök Twitteren keresztül jelentette be a támogatást.
 
el salvador bitcoin
 
"A Chivo állami vállalat tárgyalt hazánk legnagyobb benzinkút társaságával, hogy holnaptól minden gallon üzemanyagot 0,20 dollárral olcsóbban értékesítsen, Chivo pénztárca használatával." -írta Bukele elnök
 
Az elnök hangsúlyozta, hogy a kedvezménynek nincs felső korlátja, és minden helyi személy vagy cég hozzáférhet a kedvezményhez. Hozzátette, hogy a kedvezmény kompenzálja „az üzemanyagok nemzetközi árának többszöri emelkedését” és „csökkenti a szállítási költségeket az ellátási láncokban”.
 
Néhány salvadori azonban úgy tűnik nincs meggyőződve arról, hogy a támogatás végső soron a lakosság javát szolgálja. Egy Twitter felhasználó így reagált a bejelentésre:

[embed]https://twitter.com/Adan_3840/status/1443425808148799490[/embed]

„Az a 20 centes kedvezmény mindannyiunktól származik, igaz? A benzinkút nem veszít, a mi adónkból megy a visszatérítés.”

Mások cinikusak voltak a kormány azon döntése miatt, hogy csak azoknak ajánlják fel a kedvezményt, akik Chivo Bitcoin pénztárca segítségével fizetnek. Egy másik Twitter felhasználó pedig azt kritizálta, hogy a kormány nem lépett időben az üzemanyagárak enyhítésére miatt.

A kedvezmény bevezetése mellett Bukele létrehozott egy alapot, amelynek célja a folyékony gáz hazai árának „stabilizálása”. Az elnök azt állította, hogy míg a nemzetközi piac 1,17 dolláros emelést tervezett a 25 kilós cseppfolyósított gázpalackok árában, addig a salvadori helyiek "némi csökkenést" tapasztalnak a költségekben.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
El Salvador lett az első ország, amely szeptember 7-én törvényesen elismerte a Bitcoint törvényes fizetőeszközként. Pár héttel később az ország elnöke azt állította, hogy a salvadori emberek egyharmada már kevesebb mint három héttel a bevezetése után használja a Chivót.
 
Néhány elemző szkeptikus volt a nyilvánosságra hozott adatok miatt. A szókimondó kripto kritikus és író David Gerard, azt állította, hogy a salvadori tisztviselők „olyan számokat etetnek Bukele -vel, amelyek tetszenek neki”. Gerard a Attack of the 50 Foot Blockchain hírlevelében elemezte a Bukele által közölt Chivo használati mutatókat, és arra a következtetésre jutott, hogy a kormány által támogatott pénztárca „több tranzakciót hajtana végre naponta, mint a Visa világszerte”, ha az elnök adatai pontosak lennének.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.85% $65,693.9
Ethereum ETH -3.38% $3,448.44
BNB BNB -1.61% $595.13
Solana SOL -7.00% $136.87
XRP XRP 0.60% $0.4937
Dogecoin DOGE -9.11% $0.122
Cardano ADA -7.57% $0.3798
Litecoin LTC -5.73% $73.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!