Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Magas kockázati zónában a Bitcoin: mire utalnak a mutatók?

Magas kockázati zónában a Bitcoin: mire utalnak a mutatók?

A Glassnode elemzői szerint néhány on-chain indikátor azt mutatja, hogy a Bitcoin piac "nagyon magas" kockázati zónában van.

On-chain: Mire utal a magas kockázati szint?

A Bitcoint értékelő on-chain mutatók „magas kockázatú” zónába kerültek és ezek azt jelenthetik, hogy a kriptovaluta a bikapiac kezdeti szakaszában van – állítja a Glassnode kriptoelemző platform.

A magas kockázati szint jellemzően a BTC bikapiac korai szakaszában figyelhető meg és azt mutatja, hogy a hosszú távú befektetők magas profitszinten vannak, emelte ki a Glassnode egy korábbi, február 8-i jelentésében.

MVRV mutató: Túlértékelt a bitcoin

A hosszú távon tartott Bitcoinok piaci értéke és a realizált érték arányszáma (MVRV) megmutatja, hogy a Bitcoin mikor van túl- vagy alulértékelve a "valós értékéhez" (fair value) képest. 

MVRV: a mutató szembe állítja a piaci értéket a realizált értékkel (az ár amikor a Bitcoin a hosszú távú befektetők tárcái között mozog) kiszűri a rövidtávú piaci hangulatot és megmutatja, hogy a piac túlfűtött állapotban van-e.

A Glassnode a 10-ből 7 mutatóhoz, köztük az MVRV-hez, magas vagy nagyon magas kockázati besorolást rendelt, ami arra utalhat, hogy a kriptoeszköz árának jelentős emelkedése ellenére a befektetők nagyon alacsony szintű nyereséget realizáltak.

glassnode.webp

Bitcoin kereslet és profitrealizálás: Alacsony kockázat

A Glassnode megjegyezte, hogy a Bitcoin iránti kereslet és az új befektetők rövid távú profitrealizálása határozottan az "alacsony kockázatú" kategóriába sorolódott hozzátéve, hogy a Bitcoin ETF-ek Egyesült Államokban történő jóváhagyását követő az eladások csökkenése tovább mérsékelte a kockázatot a szélesebb piacon.

A Bitcoin ára az elmúlt héten folyamatosan emelkedett, a Cryptofalka árfolyamfigyelője szerint a február 4-i 42 300 dollárról e cikk írásának időpontjában 48 100 dollárra emelkedett.

Grayscale kiáramlás és a BTC ETF-ek térnyerése

A Bitcoin elmúlt heti erősödése annak köszönhető, hogy csökken a Grayscale Bitcoin Trust-ból (GBTC) történő kiáramlás, amihez 9,1 milliárd dollár értékű beáramlás társult a kilenc spot Bitcoin ETF-en keresztül.

Az új amerikai spot Bitcoin ETF-ek február 9-én 541 millió dollár nettó beáramlást generáltak, ami az alapok legnagyobb beáramlási napját jelenti, ha a kereskedés első napját nem számoljuk bele.

grayscale-bitcoin-etf.jpg

Eközben a Grayscale GBTC a legalacsonyabb napi kiáramlást könyvelhette el, február 9-én mindössze 51,8 millió dollár hagyta el az alapot, ami 91%-os csökkenést jelent a január 23-i 620 millió dolláros rekord kiáramláshoz képest.

A Cryptofalka elemzői szerint a Bitcoin technikai képe hosszú távon továbbra is bikás, ha részletes elemzésre vagy kíváncsi látogass el Discord szerverünkre.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 8.26% $61,500.84
Ethereum ETH 5.65% $3,420.08
BNB BNB 4.59% $413.76
Solana SOL 14.50% $123.56
XRP XRP -0.11% $0.5815
Cardano ADA 4.30% $0.6466
Dogecoin DOGE 18.65% $0.1138
Litecoin LTC 2.13% $76.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!