Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A BlackRock Spot Bitcoin alapja bekerült a felső 0,2%-ba!

A BlackRock Spot Bitcoin alapja bekerült a felső 0,2%-ba!

A BlackRock BTC ETF akár magasabbra is szárnyalhatott volna, ha nem hagyja ki az első 7 kereskedési napot a Nasdaq-on, amíg az SEC jóváhagyására vár.

Veszik mint a cukrot: népszerű a Spot Bitcoin ETF

Pár napja beszámoltunk arról, hogy a BlackRock iShares Bitcoin Trust és a Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF januárban a forgalom alapján a nyolcadik és a tizedik helyen szerepelt a piacon lévő összes ETF között.

Az YCharts adatai szerint a BlackRock ETF-et forgalma alapján eddig az ETF-ek legjobb 0,16%-ába sorolják, ha az Egyesült Államokban jelenleg forgalmazott 3 109 ETF-hez viszonyítunk.

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője közölt néhány adatot, amelyek bemutatják, hogy milyen eredményeket ért el a BlackRock a IBIT ETF kereskedésével. Az elemző a fentiektől egy kissé eltérő, 0,02%-os értékre jutott, ugyanis a BlackRock ETF teljesítményét látszólag a világ mintegy 10 000 ETF-jéhez viszonyítva méri.

7 napos lemaradásból is élmezőnyben a BTC ETF-ek

A spot Bitcoin ETF forgalma elérte a 3,19 milliárd dollárt február 5-i adatok szerint. Ezt csak a S&P 500 indexet követő széles indexalapok és a Vanguard Total Stock Market ETF által elért összegek haladják meg.

"Ez meglehetősen jó teljesítmény egy olyan termék esetében, ami mindössze 17 napos." - írja X bejegyzésében Eric Balchunas

Fontos megjegyezni, hogy míg más amerikai ETF-ek kereskedelmét 2024. január 1-től számolják, a spot bitcoin ETF termékek csak január 11-én kerültek piacra. Ez azt jelenti, hogy a bitcoin ETF-ek hét kereskedési nappal vannak lemaradva az összes többi termékhez képest.

Erős a verseny az amerikai alapkezelők között

A Fidelity Bitcoin alapja 2,51 milliárd dollárral szintén az egyik legjobb teljesítményt nyújtja, és ezzel a nyolcadik helyen áll az amerikai ETF-termékek között. A BlackRock és a Fidelity bitcoin ETF-k továbbra is menetelnek előre a listán, miután január végén a nyolcadik és a tizedik helyen zártak.

A BitMEX Research adatai szerint nő a különbség a BlackRock és a Fidelity spot bitcoin ETF-jei, valamint a hét másik spot bitcoin ETF között (Grayscale-t kivéve). 

Az ARK 21Shares és a Bitwise a harmadik és a negyedik helyen állnak, összesen $683,7 millió és $663,6 millió felhalmozott forgalommal,

Az Invesco, a Galaxy és a Valkyrie további spot bitcoin ETF-k, amelyek összesen több mint 100 millió dollárt jegyeztek, míg a WisdomTree a lista utolsó helyén áll, mindössze 11,1 millió dollárral.

Bajban van a Grayscale?

Eközben a Grayscale átalakított spot Bitcoin ETF-je, a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a hatodik egymást követő napon 73 millió dollárral zsugorodó kiáramlást regisztrált február 6-án, a BitMEX Research és a Bloomberg ETF-elemzője, James Seyffart szerint.

A többi Bitcoin ETF-kibocsátóból származó beáramlások most már legalább hét egymást követő napon folyamatosan meghaladják a Grayscale GBTC-ből származó kiáramlásokat.

A legutóbbi adat 88%-kal maradt el a Grayscale legrosszabb, január 22-i kiáramlási napjától, amikor 640 millió dollár hagyta el az újonnan átalakított ETF-et.

Úgy tűnik, hogy a Grayscale bitcoin eladásai még mindig befolyásolják az árfolyamot, de már nem olyan erőteljesen, mint az spot ETF elfogadásakor. Azonban nem egyértelmű, hogy az ilyen mértékű eladásokkal hosszú távon is számolnunk kell-e a közeljövőben.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 8.38% $61,692.95
Ethereum ETH 4.88% $3,402
BNB BNB 3.50% $411.32
Solana SOL 12.56% $121.56
XRP XRP -1.25% $0.5772
Cardano ADA 3.24% $0.6407
Dogecoin DOGE 17.65% $0.1128
Litecoin LTC 2.38% $76.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!