Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A pénzügyi tanácsadók nagy része fektetne Bitcoin ETF-be

A pénzügyi tanácsadók nagy része fektetne Bitcoin ETF-be

Nasdaq nemrégiben végzett felmérése azt sugallja, hogy a pénzügyi tanácsadók nagy része fektetné ügyfelei pénzét Bitcoin ETF-be.

 

A pénzügyi piac várja a Bitcoin ETF megjelenését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) még nem hagyott jóvá egy azonnali Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot, Bitcoin ETF-et. A Nasdaq felmérése azt sugallta, hogy a jóváhagyás a kriptovaluták nagyobb elterjedését eredményezheti a pénzügyi tanácsadók körében.

Mi is az a Bitcoin ETF? | Cryptofalka Forrás: news.bitcoin.com

 

A felmérés eredményei szerint az 500 pénzügyi tanácsadó 72%-a nagyobb valószínűséggel fektetné be ügyfelei vagyonát kriptovalutába, ha a SEC jóváhagyna egy spot kripto ETF terméket az Egyesült Államokban. Azok esetében, akik már fektettek kriptotermékekbe, a pénzügyi tanácsadók 86%-a azt mondta, hogy egy éven belül növelni kívánja az allokációt – nagyjából a megkérdezettek felének már van befektetése a Bitcoin (BTC) határidős ügyletekhez kapcsolódó ETF-ekbe.

"Az általunk megkérdezett pénzügyi tanácsadók túlnyomó többsége vagy elkezdi vagy növelni fogja a kripto allokációt. Mivel a kereslet folyamatosan növekszik, a tanácsadók az intézményes megoldást fogják keresni arra a kérdésre, amely jelenleg uralja az ügyfelek érdeklődését.” - mondta Jake Rapaport, a Nasdaq digitális eszközindex kutatási vezetője.

 

Még nem lehet tudni mikor lesz kripto ETF

A SEC a mai napig semmilyen utalást nem adott arra vonatkozóan, hogy a közeljövőben tervezné egy spot Bitcoin ETF jóváhagyását. A szabályozó testület elutasított a New York Digital Investment Group, a Global X, az ARK 21Shares és mások által javasolt több olyan szabálymódosítást, amelyek lehetővé tennék a cégek számára a tőzsdén kereskedett alapok részvényeinek jegyzését és kereskedelmét. A SEC mindegyik elutasításában kijelentette, hogy a tőzsdék nem teljesítették a Tőzsdetörvény és a Gyakorlati Szabályok szerinti kötelezettséget.
 
Bitcoin | Cryptofalka Forrás: en.cryptonomist.ch
 
A Grayscale februárban kampányt indított azzal a céllal, hogy ösztönözze az amerikai befektetőket, hogy nyújtsák be észrevételeiket a SEC-nek. A szabályozó várhatóan júliusig hoz döntést arról, hogy a Grayscale a Bitcoin Trust-ot azonnali Bitcoin ETF-é alakítsa, hogy bekerüljön a New York-i tőzsdére. Április 4-ig több száz észrevételt nyújtottak be.
"A befektetők megérdemlik, hogy egy spot BTC ETF-et válasszanak, és a Grayscale konverzió lenne a leghatékonyabb ebben" - mondta Lance Lewis.
Nexo kriptovaluta váltó
 
A Bloomberg elemzői, Eric Balchunas és James Seyffart márciusban azt javasolták, hogy a SEC 2023 közepén hagyjon jóvá egy spot Bitcoin ETF-et egy olyan módosítás mentén, amely a szabályozó testület szabályaiban módosítja a „csere” fogalmát. Egyébként a Nasdaq pénzügyi tanácsadók körében végzett felmérésében a pénzügyi tanácsadók csak 38%-a tartotta valószínűnek, hogy a SEC valamikor 2022-ben jóváhagyna egy kripto ETF-et.
 
A spot Bitcoin ETF körüli bizonytalanság ellenére a SEC zöld utat adott a BTC határidős ügyletekhez (BTC futures) kapcsolódó befektetési eszközöknek, beleértve a Teucrium, ProShares, VanEck és Valkyrie ajánlatait. Ennek kapcsán a Grayscale vezérigazgatója, Michael Sonnenshein azt nyilatkozta, hogy ha a SEC elégedett a Bitcoin határidős ügyletekkel akkor a spot Bitcoin ETF-fel is elégedettnek kellene lennie. És már nem hivatkozhatnak az 1940-es pénzügyi törvényre, mint megkülönböztető tényezőre.

[embed]https://twitter.com/Sonnenshein/status/1511890260401213442[/embed]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.46% $67,406.24
Ethereum ETH -4.31% $3,704.64
BNB BNB -2.25% $596.17
Solana SOL -5.19% $165.72
XRP XRP 0.67% $0.5301
Dogecoin DOGE -2.66% $0.1619
Cardano ADA -3.79% $0.4623
Litecoin LTC -0.44% $85.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!