Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A recesszió szélére sodródva, mi várhat a Bitcoinra?

A recesszió szélére sodródva, mi várhat a Bitcoinra?

A Bitcoin még nem tapasztalt recessziót azóta, hogy a 2008-as globális pénzügyi válságra adott válaszként elindították. Mi várhat rá most?

 

A Bitcoin volt a válasz a 2008-as recesszióra

A Bitcoin (BTC) válaszként szolgált a 2008-as globális válságra. Új módot vezetett be a tranzakciók lebonyolítására anélkül, hogy harmadik felek, például bankok - különösen a csődbe jutott bankok, amelyeket a kormány mégis a lakosság kárára mentett ki - bizalmától függene. Ennek az volt a fő oka, hogy a kormány a "too big to fall" (az adott szereplő túl nagy ahhoz, hogy bedőljön) elv miatt mégis megmentett a csődbe ment bankokat, természetesen a lakosság rovására.

"A központi bankban meg kellene bízni, hogy nem értékteleníti el a valutát, de a fiat valuták története tele van e bizalom megszegésével" - írta Satoshi Nakamoto 2009-ben.

A recesszió szélén sodródva, mi várhat a Bitcoinra? Forrás: thestreet.com

Bár igaz a Bitcoin bányászat folyamatosan üzemel és aranyszerű tulajdonságai vonzották a „digitális aranyat” kereső befektetőket már a múltban is, ugyanakkor a jelenlegi 75%-os visszaesése a tavaly novemberi 69 000 dolláros csúcshoz képest azt mutatja, hogy összességében mégsem védett a globális gazdasági hatásokkal szemben.

Ezzel egyidejűleg a teljes kriptopiac 2,25 billió dollárt veszített ugyanebben az időszakban, ami az iparág nagymértékű keresletromlását jelzi. Ennek hátterében a félelem, az ellátási láncok akadozása, illetve a bizonytalan világpolitikai helyzet áll.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Újabb válsággal kell szembenéznie a Bitcoinnak

A Bitcoin árfolyamának összeomlása az infláció emelkedése, és a globális központi bankok erre adott válasza idején jelent meg. Nevezetesen, a Federal Reserve június 15-én 75 bázisponttal (bp) megemelte irányadó kamatát, hogy visszafogja a májusban már 8,4%-ot elérő inflációt.

"Ez további csökkenési potenciált ad a már amúgy is csökkenő kriptopiacnak" - jegyezte meg az Informa Global Markets, egy londoni székhelyű pénzügyi elemző cég, mondván, hogy addig nem lesz mélypont, amíg a Fed nem mérsékli "agresszív monetáris politikai megközelítését".

Az összeomlás következtében a BTC szintén szinkronban volt a technológiai súlyú Nasdaq Composite teljesítményével. Az amerikai részvénypiaci index több mint 30 százalékot esett 2021 novembere és 2022 júniusa között. 

A recesszió szélén sodródva, mi várhat a Bitcoinra? Forrás: nsperity.com

A közgazdászok közel 70 százaléka úgy véli, hogy az amerikai gazdaság jövőre recesszióba csúszik a Fed döntései miatt - derül ki a Financial Times által végzett felméréséből. Emlékeztetőül: egy ország akkor kerül recesszióba, ha gazdasága negatív bruttó hazai termékkel (GDP), növekvő munkanélküliséggel, csökkenő kiskereskedelmi eladásokkal és alacsonyabb feldolgozóipari termeléssel párosul hosszabb időre.

Figyelemre méltó, hogy mintegy 38% arra számít, hogy a recesszió 2023 első felében kezdődik, míg 30% a harmadik negyedév során számít ugyanerre. Ráadásul a Bloomberg májusban végzett külön felmérése szerint 30%-os a recesszió valószínűsége jövőre.

 

Összefoglalva

A BTC valószínűleg szembe fog kerülni története első világválságával. A medvés előrejelzések szerint a Bitcoin ára a 20 000 dolláros támaszszint alá fog törni, Leigh Drogen, a Starkiller Capital, egy digitális eszközökkel foglalkozó mennyiségi fedezeti alap általános partnere és informatikai igazgatója pedig azt várja, hogy az érme eléri a 10 000 dollárt, ami 85%-os csökkenést jelent a csúcsszinthez képest.

Ugyanakkor kevés bizonyíték van a Bitcoin teljes pusztulására, különösen azután, hogy az érme a múltban hat medvepiaccal szembesült, amelyek mindegyike a korábbi rekordmagas szint feletti rallyhoz vezetett. A Bitcoin valószínűleg tovább fog esni egy magasabb kamatkörnyezetben - hasonlóan ahhoz, ahogyan az amerikai benchmark, az S&P 500 többször is esett az elmúlt 100 évben -, hogy aztán erősen helyreálljon.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.39% $66,640.81
Ethereum ETH 6.27% $3,252.3
BNB BNB 4.16% $581.94
Solana SOL 8.00% $153.98
XRP XRP 4.17% $0.515
Dogecoin DOGE 5.00% $0.1653
Cardano ADA 3.75% $0.4895
Litecoin LTC 2.72% $81.93
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!