Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rekord aktivitás a Bitcoin hálózaton januárban. Jól indul az év

Rekord aktivitás a Bitcoin hálózaton januárban. Jól indul az év

Az on-chain Bitcoin aktivitás január folyamán erősen megugrott! Az elmúlt hónapban több, mint 22,3 millió cím küldött vagy fogadott Bitcoint. 

 

Rekord magasan a Bitcoin hálózati aktivitás 2021 elején

Januárban a Bitcoin ára és hálózati aktivitása rekord magasra nőtt, több mint 22,3 millió egyedi cím küldött vagy kapott aktívan Bitcoint a 31 nap alatt. A megállapításokat a Glassnode kriptopiaci elemző cég tette közzé twitteren:

[embed]https://twitter.com/glassnode/status/1356182450934845440[/embed]

A januári aktivitásnövekedés megdönti a korábbi rekordot, amely több mint 21 millió aktivitást jelentett. Ez a rekord nem csak az előző év, ugyanebben az időszakában mért aktivitását dönti meg, hanem tulajdonképpen 2017-től az összeset. 

Az egyedi új aktív pénztárcák növekedése ellenére a Glassnode azt is megjegyezte, hogy a január elején bekövetkezett árfolyamcsúcs miatt, az aktív entitások száma csökkent. A Glassnode az entitást ugyanazon hálózati címeknek definiálja.

A Bitcoin kereskedési volumene is rekordszintre emelkedett a múlt hónapban, amikor a BTC meghaladta a 30.000 dolláros árszintet. Ennek hatására január 8-án, 42.000 dolláron, minden idők legmagasabb árfolyamán jegyezték.

Bitcoin chart I Cryptofalka Forrás: https://cointelegraph.com/

 

A hibák ellenére népszerűek a kriptovaluta tőzsdék

Február 2-án az amerikai székhelyű Kraken tőzsde bejelentette, hogy 2021 januárjában több tranzakciós mennyiséget dolgozott fel, mint egész 2019 folyamán. A platformon múlt hónapban 56 milliárd dollár értékben cserélt gazdát a Bitcoin.

A felhasználók mind a Kraken, mind a Coinbase tőzsdén hibákat, kimaradásokat tapasztalhattak. A tőzsdék közleményben taglalják a jövőbeli kudarcok elkerülését célzó intézkedéseket. 

Korábban, amikor az árfolyam meghaladta a 20.000 dollárt a Binance tőzsdén is akadozott a Bitcoin kereskedése. A felhasználók arról számoltak be, hogy a platform lefagy és nem tudnak ordereket végrehajtani. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Az Bitcoin árfolyam új erőre kapott

A konszolidáció után úgy néz, ki hogy a Bitcoin árfolyama emelkedni kezdett. Várható volt az árfolyam-emelkedés, miszerint a napokban 15.200 BTC-t vontak ki pénztárcákba, ami árfolyam emelkedést generálhat. A kriptovaluták népszerűsége nem csökkent.

Alexa és Similarweb adatokból lehet tudni, hogy a Coinbase tőzsde Amerikában a top 400, a világon a top 1000 weboldal között szerepel. A világon hihetetlen népszerűségnek örvendenek, ami azt jelenti, hogy a kriptovaluta piacon rég nem látott elfogadási hullám söpör végig.

Annak ellenére, hogy a Coinbase-t rendszeresen sújtják a kimaradások és a lefagyások egy-egy rally közben, a népszerűsége töretlen. A Morgan Creek Digital társalapítója, Anthony Pompliano, így nyilatkozott:

[embed]https://twitter.com/APompliano/status/1356605751809216512[/embed]

1,3 milliószor töltötték le a Coinbase alkalmazást januárban. Ez több mint az e-kereskedelemben a TD Ameritrade, a Charles Schwab, a Fidelity és a Sofi együttvéve.

A Coinbase app az Apple App Store legnépszerűbb kriptospecifikus alkalmazásának számít. A Binance és a Binance USA is a top 10 ben található. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.70% $64,686.8
Ethereum ETH 2.13% $3,149.49
BNB BNB 2.02% $569.67
Solana SOL 3.81% $149.8
XRP XRP 3.79% $0.5278
Dogecoin DOGE 3.94% $0.1619
Cardano ADA 6.45% $0.5037
Litecoin LTC 4.22% $84.94
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!