Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rekord mennyiségű Bitcoin hagyja el a tőzsdéket

Rekord mennyiségű Bitcoin hagyja el a tőzsdéket

Az on-chain adatok azt mutatják, hogy mindenkori alacsony (ATL) szinten van a Bitcoin mennyisége a tőzsdéken. 

 

 

Magas Bitcoin kiáramlás a tőzsdékről

A bitcoin tőzsdékről történő kivonásának alapja az elhúzódó medvepiac és az a tény, hogy az árfolyam ismét 20 000 dollár alá esett.
 
Bitcoin | Cryptofalka Forrás: blockchain.news
 
Nem elhanyagolhatóak az egyre növekvő számú központosított szolgáltatások és decentralizált kriptovaluta protokollok problémái sem. Így a bitcoin rekordmagas tőzsdei kivonása a befektetői bizalom gyors elvesztésének megnyilvánulása is lehet.
 
A tőzsdei nettó pozíció változás jelző (Exchange Net Position Change) a tőzsdei pénztárcák kínálatának 30 napos változásáról ad tájékoztatást. Ha a diagram oszlopai zöldek, a tőzsdék BTC beáramlást tapasztalnak a pénztárcájukba. Ha pirosak, a BTC-t kivonják a tőzsdékről. Ennek a mutatónak a hosszú távú diagramján a zöld sávok jelentős előnyét látjuk a pirosakkal szemben. Ez az előny 2019 végéig tartott (kék vonal), és 2017 decemberében érte el a csúcsot a történelmi ATH közelében, 20 000 dollárnál (kék kör). Ekkor rekord mennyiségű BTC áramlott a tőzsdékre. December 28-án tetőzött 245 000 BTC-n.
 
Bitcoin Exchange Net Position Change | Cryptofalka Forrás: Glassnode
 
2020 eleje óta azonban az erőfölény fokozatos megfordulását és a bitcoin tőzsdei kivonások növekvő mennyiségét láthatjuk. Az előző két legnagyobb BTC kiáramlás időszaka 2020 áprilisa – közvetlenül a COVID-19 összeomlása után – és 2020 novembere volt – az előző bikapiac parabolikus felfutásának kezdete (piros körök). A bitcoin kiáramlás ezekben az időszakokban elérte mélypontot -115 000 BTC és -127 000 BTC értéknél. Most zajlik a harmadik időszak, amelyben a bitcoin tőzsdei kivonása elérte az ATH-t. Az elmúlt 4 nap során a kiáramlás mértéke 133 000 BTC volt.
 
Bitcoin Exchange Net Position Change | Cryptofalka Forrás: Glassnode
 

 

4 éve nem volt ilyen kevés bitcoin a tőzsdéken

A bitcoin tőzsdei kivonásának folyamatban lévő trendjét a BTC tőzsdei egyenlegének hosszú távú diagramja erősíti meg. Ez a mutató a cserecímeken tárolt érmék teljes mennyiségét méri. A korábbi grafikonhoz hasonlóan azt látjuk, hogy a 2020 márciusi COVID-19 összeomlás fordulópontot jelentett a tőzsdéken tartott bitcoinok mennyiségében. Akkoriban a tőzsdék egyenlege 3,129 millió BTC-re állította az ATH-t március 17-én (kék kör). Azóta a mutató csökken.
 
Bitcoin mennyisége a tőzsdéken | Cryptofalka Forrás: Glassnode
 
A folyamatban lévő bitcoin tőzsdei kivonások több mint 2 éve új helyi BTC mélyponthoz vezettek a tőzsdéken. Jelenleg az egyenleg 2,398 millió BTC, és ez, az elmúlt közel 4 év legalacsonyabb szintje. Utoljára 2018. július 25-én ért el ilyen mélypontot a bitcoinok száma a tőzsdéken, pontosan 1436 nappal ezelőtt.
 

 

A befektetők elvesztik a tőzsdék iránti bizalmukat

A BTC kivonása az elmúlt időszakban, és különösen június utolsó napjaiban, kettős jelenség megnyilvánulása lehet. Egyrészt a bitcoin nagy tőzsdei kivonása általában, de nem mindig, korrelál a BTC piac mélypontjával vagy a hosszú távú bikapiac kezdetével. Ez kifejezheti a befektetők alapvető meggyőződését, hogy a BTC ára viszonylag alacsony, és a jövőben emelkedni fog.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Másrészt azonban a központosított és decentralizált kriptovaluta brókerek iránti mély bizalomvesztés is lehet. A Terra ökoszisztéma (LUNA) összeomlása és a stabilcoin UST összeomlása volt a fő oka a kriptoszektor közelmúltbeli destabilizációjának. A csökkenő árak és az FUD elterjedése néhány hitelező cég és kriptovaluta alap számára nehézségeket okozott, ahol a Celsius és a Three Arrows Capital (3AC) csődközeli helyzetbe került.
 
Ezt tetézik a közelmúltban megjelent negatív hírek számos vezető kriptovaluta cégnél, például a Coinbase-nél, a Crypto.com-nál és a BlockFi-nál. Egy ilyen ingadozó piacon úgy tűnik, hogy a bitcoin megnövekedett kivonása a tőzsdékről a befektetők aggodalmának természetes következménye.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.39% $67,374.25
Ethereum ETH -3.70% $3,688.08
BNB BNB -2.50% $595.41
Solana SOL -5.43% $165.06
XRP XRP -0.47% $0.522
Dogecoin DOGE -3.59% $0.1597
Cardano ADA -3.38% $0.4618
Litecoin LTC -0.01% $85.65
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!