Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Celsius bukása után mennyire rizikós a többi a CeFi platform?

Celsius bukása után mennyire rizikós a többi a CeFi platform?

A kriptovaluták cold wallet-ben, tőzsdén vagy kamatozó tárcában való tárolás dilemmája mindenki számára ismert. Ebben a dilemmában pedig sarkalatos kérdés a biztonság. Cikkünk betekintést nyújt abba, hogy milyen biztosítékokkal jár, ha a Nexo-n tároljuk a kriptovalutáinkat.

 

A medvepiac során több kripto vállalat is elhasalt

Mikor már felocsúdtunk volna a Terra bukásából, hirtelen az egyik legnépszerűbb letétkezelő platform is botrányba keveredik. A Celsius több mint negyedmilliárd dollár értékű pénzeszközt küldött át az Aave protokollról az FTX tőzsdére eddig nem részletezett okokból, majd felfüggesztette a felhasználók kifizetéseit.

A vállalat likviditása stabilizálására tett legutóbbi lépései komoly aggodalomra adhatnak okot nem csupán felhasználóik, de az egész kriptovilág számára. Végső sorban az eset azonban emlékeztetett újból mindenkit arra, hogy hiába a projekt széles körű elismerése és támogatása, ez nem garancia arra, hogy végül hosszú távon akár medvepiaci körülmények között is stabil működést garantáljon.

Nexo kriptovaluta váltó

És, hogy mi a tanulság? Még a nagy vagyonnal rendelkező befektetők is alig tudnak többet arról, hogy mi számít biztonságosnak ebben a rendkívül fiatal iparágban. Ne hagyatkozz senkire, ellenőrizd Te magad a projektet és ne dőlj be a hype-nak! Így tettünk mi is... ⤵

 

Valós idejű auditot és átláthatóságot garantál a Nexo

Az átláthatóság növelése érdekében a Nexo az Armaninóval együttműködve "Proof of Reserves" (letétek bizonyítéka) értékelést végez, amely valós idejű igazolásokat nyújt a vállalat letéti állományairól. Ezzel a kriptokölcsönzés területén úttörő lépéssel blokklánc alapú bizonyosságot nyújt a szkeptikus felhasználók számára. De mit is jelent ez pontosan?

Az elmúlt néhány évben a számviteli szakma komolyan felfigyelt a kriptovalutákra és a blokklánc technológiára. A digitális eszközök természetükből adódóan nagyfokú átláthatóságot kínálnak, de a kriptográfiai eszközök auditként megvalósuló ellenőrizhetősége eddig nagyrészt kihasználatlan maradt. Ezt kiaknázva ma már olyan innovatív megoldásokkal találkozunk, amelyek bizonyára meggyőzőek lehetnek azon felhasználók számára, akik kérdésesnek vélik egy adott platform biztonságosságát.

Az Armanino a Deloitte-tal és a PwC-vel együttműködve kezdte el fejtegetni a könyvelés és blokklánc technológia közös metszetét. A cél, hogy a blokklánc technológia automatizálja a számviteli adatok rögzítését és ellenőrizze azok pontosságát, csökkentve a módosítás vagy a korrupció kockázatát. Nem sokkal később be is érett a kutatások gyümölcse.

nexo I cryptofalka

Az Armanino olyan új blockchain-alapú eszközzel állt elő, amely másodpercek alatt elvégezhető céges pénzügyi ellenőrzéseket ígér. A TrustExplorer 2.0-nak nevezett termék azt ígéri, hogy felforgatja a vállalatokon belüli könyvelés módját, ugyanis olyan könyvvizsgálati protokollt kínál, amely valós idejű, elosztott és végleges könyvvizsgálatot működtet.

"Mivel minden bejegyzést elosztanak és kriptográfiailag lezárnak, gyakorlatilag lehetetlen meghamisítani vagy megsemmisíteni azokat a tevékenység elrejtése érdekében. Ez ahhoz hasonlít, mintha a tranzakciókat a közjegyző hitelesítené - csak elektronikus úton".

A harmadik fél által végzett ellenőrzés lehetővé teszi az ügyfelek, a szabályozó hatóságok és a nagyközönség számára, hogy azonnali hozzáférést kapjanak a Nexo eszközeihez és kötelezettségeihez. Az Armanino TrustExplorer tanúsítási platformja a naponta frissülő, megtekinthető és letölthető tanúsítási jelentéseken keresztül fokozott átláthatóságot biztosít a vállalat kölcsönzési és kriptokamat-termékeinek mögöttes eszközeiről.

 

Nemrég jött ki az Armanino sikeres auditja a Nexo pénzügyeiről

  • A Nexo platformján lévő állományait több, mint 100%-ban fedezik az eszközök.
  • Harmadik pártatlan féltől származó biztosíték arra, hogy a Nexo platformján lévő pénzeszközöket megfelelően kezelik és elszámolják.
  • 24/7 mindig rendelkezésre álló bizonyíték arra, hogy a Nexo bármikor képes teljesíteni a felhasználókkal szemben fennálló kötelezettségeket.

Antoni Trenchev, a Nexo társalapítója és ügyvezető partnere a következőképpen kommentálta az Armanino auditját:

"Hosszú távon azok a vállalatok fognak nyerni, amelyek biztosítják ügyfeleik számára a szükséges átláthatóságot, biztonságot és nyugalmat. A kriptopénz-iparág iránti fokozott szabályozási érdeklődés közepette a NEXO magasra tette a lécet, hogy bebizonyítsuk ügyfeleinknek és befektetőinknek, hogy a ránk bízott eszközök valóban jó kezekben vannak, amelynek bizonyítéka az Armanino független auditja. Kihívjuk a többi hitelezőt és kriptovezetőt, hogy kövessék példánkat!"

nexo I cryptofalka

Azzal, hogy a Nexo az első kriptohitelezési platform, amely független, valós idejű tanúsítással nyilvánosan megnyitotta könyvelését, egy átláthatósági mércét állít fel, amellyel kiemelten ápolja az ügyfelek bizalmát, kiváló példát mutat az iparág többi szereplője számára. Ehhez hasonló megoldásokat a jövőben szívesen látnánk más kriptovállalatoktól is.

Az Armanino hivatalos weboldalán tudjátok megtekinteni a NEXO jelenlegi ellenőrzött letéti hátterét.

 

Te is megbízhatónak találod a Nexo-t? Regisztrálj az alábbi Cryptofalka partnerlinken keresztül!

100 $ befizetése esetén 10 $ bónusz üti a markod
200 $ befizetése esetén 20 $ bónusz üti a markod
500 $ befizetése esetén 50 $ bónusz üti a markod

1000 $ befizetése esetén pedig már 100 $-t zsebelhetsz be!

  ITT tudod érvényesíteni a kedvezményeket!

 

Mivel tud többet ajánlani a NEXO és miért bízhatunk benne?

A kriptopénzek olyan szintű bizonyosságot és elszámoltathatóságot képesek nyújtani, amely messze felülmúlja a hagyományos pénzügyi szolgáltatási ágazatot. A 2007-2008-as pénzügyi válságban a bankok a kockázatkezelés, az ellenőrzés és az irányítás hiánya, valamint a nem megfelelő ellenőrzési folyamatok miatt lelepleződtek. Miért kellene megismételni a történelmet, ha tanulhatnánk is belőle? - veti fel a kérdést a Nexo.

A Nexo együttműködik a blokklánc szféra legjelentősebb biztonsági szolgáltatóival, többek között a BitGo-val és a Ledger Vault-tal. Ezek együttesen 775 millió dollár biztosítási védelmet nyújtanak a platformon tartott digitális eszközökre a legtekintélyesebb biztosítók szindikátusain keresztül.

Tehát a Nexo nem kezeli közvetlenül a letéteket. A BitGo, a Ledger Vault és más jól bevált biztonságtechnikai szereplők szolgáltatását alkalmazza annak érdekében, hogy kezelje és tárolja az értékeket. A vállalat több megbízható letétkezelő infrastruktúráját használja a diverzifikálás érdekében. A betétek, hot és cold walletek vegyes használatával kerülnek teljes biztonságba, amelyek különböző földrajzi helyeken vannak elhelyezve.

nexo I Cryptofalka Nexo partnerek a letétkezelés biztonságáért

 

A Nexo a biztonságot priorizáló felhasználók és alkalmazottak közösségét ápolja, elsősorban azért, hogy erősítse a blokklánc- és kriptohitelezés megbízhatóságának ökoszisztémáját. Ez magában foglalja még a rendszeres belső biztonsági és adatvédelmi workshop-ok megtartását is annak érdekében, hogy a Nexo munkatársai naprakészek legyenek a mindennapi kiberbiztonsági kérdésekben.

 

Mit takar, hogy a NEXO engedélyezett és szabályozott körülmények között működik?

A kriptopénzek elfogadása világszerte több mint 880%-kal ugrott meg a tavalyi évben még a fizetőképesség, az egyértelmű szabályozás és a hozzáférhetőség bizonyítása nélkül is. A Nexo hisz abban, hogy az önszabályozással és a szabályozókkal való aktív ágazati együttműködéssel a digitális eszközök ágazata virágozni fog.

Éppen ezért a vállalat a szolgáltatási portfólióját az összes alkalmazandó nemzetközi és helyi szabályozásnak és szabványnak teljes mértékben megfelelve nyújtja, azaz a Nexo gondosan ügyel arra, hogy világszerte számos joghatóságban rendelkezzen működési engedélyekkel és bejelentett regisztrációval. A cég folyamatosan törekszik arra, hogy szinte azonnal reagálva összhangba hozza működését az újonnan elfogadott jogszabályi változásokkal.

nexo I cryptofalka

A vállalat kezeskedik partnereinek megbízhatóságáért, és büszkén jelentik ki, hogy a felhasználóik eszközeinek védelme érdekében kizárólag többletbiztosítékkal fedezett hiteleket nyújtanak. Ezen felül a szigorú szabályozásoknak, valamint a globális KYC- és AML-szabványoknak való megfelelés bizonyítja, hogy a biztonság a Nexo számára a legfontosabb prioritás.

Ez az egyik legerősebb érv, amiért számos magánszemély, kis- és nagyvállalkozás bízza rá betétjeit a platformra. A vállalat a Jumio-t használja a legszigorúbb KYC és AML globális megfelelési szabványok betartására (csupán néhány példával élve, a Jumio-ban a Microsoft, az Oracle, a Monzo és a HSBC is megbízik).

Az ISO/IEC 27001 tanúsítvány megszerzésével a Nexo biztonsági infrastruktúrája a legmagasabb színvonalú, így garantálva a vállalkozás biztonságát és minimalizálva a kockázatokat minden ügyfél és befektető számára. A tanúsítvánnyal a Nexo a legszigorúbb biztonsági irányelvek, a kifogástalan kockázatértékelés, az adatvédelem és a legmodernebb kiberbiztonság alkalmazásával a teljes blokklánc-térség számára magasra teszi a lécet.

 

Záró gondolatok

Semmi nem bizonyíthatná jobban a Nexo likviditásának töretlenségét, mint a Celsius botrány utáni események. Miután úgy tűnik, hogy a CelsiusNetwork fizetésképtelenné vált, tekintettel a lakossági befektetőkre és a kripto közösségre gyakorolt következményekre, a Nexo hivatalosan is ajánlatot tett a Celsius bajba jutott eszközeinek megvásárlására.

"After what appears to be the insolvency of @CelsiusNetwork and mindful of the repercussions for their retail investors & the crypto community, Nexo has extended a formal offer to acquire qualifying assets of @CelsiusNetwork after their withdrawal freeze. https://t.co/JFtKTHRLcY

— Nexo (@Nexo) June 13, 2022"

A Nexo hivatalos szándéknyilatkozatban tett ajánlatot a Celsiusnak. “A Nexo partnerei és leányvállalatai könnyen megvásárolnák a Celsiustól a minősített, fedezett hitelkövetelések egy részét vagy teljes egészét, amelyeket megfelelő kriptopénzfedezetek biztosítanak a Nexo kockázatkezelési és biztosíték követelményeinek megfelelően...” – áll a nyilvánosságra hozott levélben.

Tik-Tak Celsius, az ajánlat csupán 2022. június 20-áig érvényes. 🕚

 

nexo I cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.78% $61,364.4
Ethereum ETH 5.34% $3,420.2
BNB BNB 4.74% $413.91
Solana SOL 12.98% $121.96
XRP XRP -1.34% $0.5773
Cardano ADA 3.35% $0.6426
Dogecoin DOGE 16.55% $0.1129
Litecoin LTC 2.56% $76.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!