Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Világbank nem támogatja, hogy a Bitcoin fizetőeszköz legyen

Világbank nem támogatja, hogy a Bitcoin fizetőeszköz legyen

A Világbank kijelentette, hogy a környezeti és átláthatósági hátrányok miatt nem tud segíteni El Salvadornak a Bitcoin bevezetésében.

 

Bitcoin, mint fizetőeszköz és El Salvador

A kis közép-amerikai nemzet, El Salvador fiatal elnöke ezen a napokban világhírűvé vált, miután országa a világon elsőként fogadta el fizetőeszközként a BTC-t. Ez több aggályt is felvet a világbank szerint. A környezeti aggályok mellett, a volatilitás, az utalási költségek és a tranzakciós idő miatt nem válhat a Bitcoinból hatékony fizetőeszközzé szerintük. Az elsődleges kriptovaluta inkább értéktároló eszközként szolgálhat, mint fizetőeszközként.

Bitcoin mint fizetőeszköz I Cryptofalka Forrás: https://www.the-pool.com/

Steve Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan professzora azt nyilatkozta, hogy El Salvador a Bitcoin (BTC) legutóbbi törvényes fizetőeszközként történő elfogadása potenciálisan „teljesen tönkreteheti a gazdaságot”. Steve Hanke vezető közgazdászként dolgozott Ronald Reagan elnök adminisztrációja alatt 1981 és 1982 között. Hanke korábban a BTC-t spekulatív eszközként jellemezte, mondván, hogy „alapértéke nulla”, áprilisban pedig a 78 éves férfi kijelentette, hogy „A kriptovaluták a pénz jövője. A BTC nem az.” 

Szerinte vannak sokkal jobb kriptovaluta projektek is a fiat valuták helyettesítésére, például a Litecoin (LTC), a Bitcoin egyik forkja, a gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat hivatott lebonyolítani. 

 

A Világbank nem segít a Bitcoin bevezetésében

A Világbank elutasította El Salvador segítségkérését a BTC törvényes fizetőeszközként való bevezetésével kapcsolatban. Kijelentette, hogy a Bitcoin környezeti hatása és átláthatósága miatt nem fogja támogatni El Salvadort a BTC hivatalosan elfogadott valutaként történő bevezetése érdekében. Úgy néz ki mostanában ezeket az amúgy elég könnyen megcáfolható érveket hozzák fel az elavult pénzügyi rendszer támogatói a Bitcoin és a kriptovaluták ellen.

https://twitter.com/Excellion/status/1405354418493542407

"Bár a kormány valóban megkeresett minket segítségért a Bitcoin ügyében, a Világbank nem tudja támogatni a környezeti és átláthatósági hiányosságok miatt" - mondta a Világbank szóvivője. 

A Világbank azonban megjegyezte, hogy más módon is segíthet El Salvadornak, ideértve a „valuta átláthatóságát és a szabályozási folyamatokat”. Alejandro Zelaya salvadori pénzügyminiszter szerdán azt nyilatkozta, hogy a közép-amerikai ország technikai segítséget kért a Banco Mundial-tól (a Világbank).

 

A kriptovalutás közösséget nem lepte meg a lépés

A Bitcoin támogatói és szószólói nem voltak elragadtatva a Világbank elutasításával, de különösebben nem is csodálkoztak. Anthony Pompliano, a Twitteren reagált a Világbank bejelentésére, miszerint a Világbank még nem találta ki, hogy profitáljon a Bitcoinból. Samson Mow a Blockstream blokklánc-fejlesztő cég CSO-ja és az Infinite Fleet blokklánc-játék készítője egyenesen képmutatónak nevezte a Világbankot.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Néhány vállalat is kiállt El Salvador mellett. az Athena Bitcoin jelezte, hogy ők gyorsan nagy mennyiségű Bitcoin ATM-et tudnának szolgáltatni az ország részére. A cég a twitteren megkérdezte Bukele-t (El Salvador elnöke), hogy elegendő-e „1000 bankautomata”, az elnök pedig viccesen válaszolt: „1000? Mit szólnál 1500-hoz?

https://twitter.com/nayibbukele/status/1405299636013764610

Egyelőre El Salvador még nem fizeti a kormány alkalmazottakat BTC-ben. Tegnap El Salvador munkaügyi és szociális jóléti minisztere, Rolando Castro azt nyilatkozta, hogy „túl korai a bérekről beszélni”.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.88% $64,005.99
Ethereum ETH -0.66% $3,063.36
BNB BNB 0.96% $560.64
Solana SOL 0.20% $143.97
XRP XRP 3.71% $0.5146
Dogecoin DOGE 1.45% $0.1546
Cardano ADA 8.82% $0.4964
Litecoin LTC 2.03% $82.59
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!