Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kanada volt miniszterelnöke: A Bitcoin kiváló értékálló eszköz

Kanada volt miniszterelnöke: A Bitcoin kiváló értékálló eszköz

A Bitcoinról, mint lehetséges hosszútávú értékörző eszközről nyilatkozott pozitívan a volt kanadai miniszterelnök.

 

A Bitcoin és kriptobarát Kanada

Mint ismeretes, Kanada pártolja a Bitcoint és a kriptovalutákat. Saját digitális valutájukat is fejlesztik, ami akár már ebben az évben meg is jelenhet. A Kanadai Nemzeti Bank októberben tett közzé egy közleményt, amelyben felvázolta, előnyeit és hátrányait a saját CBDC-nek. A jelentés kitér több kockázati területre, ideértve az eszközök tárolását, és az eszközosztály körüli szabályozást is.

Az utóbbi években a kripto és blokklánc elfogadás jelentősen bővült az észak-amerikai országban. Kanada szeptemberben elindította saját szabályozott kriptovaluta tőzsdéjét is. Timothy Lane, a Kanadai Nemzeti Bank alelnöke szerint, az ország jól halad a CBDC fejlesztésével. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ha a Kanadai Bank kiadna egy CBDC-t, az valószínűleg token alapú lenne. Annak érdekében, hogy a CBDC biztonságos és hatékony fizetési eszköz legyen, a banknak alaposan meg kell fontolnia a CBDC felhalmozásának és felhasználásának mikéntjét.

- áll a közleményben.

 

Kanadai Bitcoin alap

A 3iQ kanadai cég 2020 áprilisában nyilvános Bitcoin alapot indított, amely mára 1 milliárd dollárra nőtt. A társaság twitteren jelentette be, hogy 2020 októbere óta, a piaci kapitalizációja 900%-kal nőtt. A kanadai kormány ezzel a vállalattal együtt fejleszti a kanadai stabilcoint. 

[embed]https://twitter.com/3iq_corp/status/1349876002323763200[/embed]

Stephen Harper, aki kilenc évig volt Kanada miniszterelnöke, a vancouveri erőforrás-befektetési konferencián azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin és a jegybanki digitális valuták értékálló eszközként helyettesíthetik a dollárt. A dollár cserealapjául olyan nagy devizák szolgálhatnak mint az euro vagy a kínai jüan. Kétségeit fejezte ki, hogy bármelyik nagyobb valuta komolyabb értékálló eszközként állná meg a helyét, hivatkozva az euró hosszútávú bizonytalanságára és a kínai kormány által hozott önkényes intézkedésekre a jüan értékével kapcsolatban. 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=J7a8hDEKhTM[/embed]

Nehéz belátni, mi az alternatívája az amerikai dollárnak. Az arany, a Bitcoin és egyéb digitális eszközök is lehetnek. Látni fogjuk, hogy az emberek által tartalékként kezelt eszközök száma növekedhet.

- nyilatkozta Harper.

A volt miniszterelnök hozzátette, hogy szerinte a jegybanki digitális pénznemek vagy a CBDC-k a jövő társadalmának elkerülhetetlenek, de valószínű, hogy a világ monetáris politikájának lesznek kitéve. Harper elmondta azt is, hogy aggódik amiatt, hogy a központi bankok nem csupán pénzügyi megfigyelők, hanem általános bankárok is lesznek, ami befolyásolhatja bármely CBDC bevezetését. 

Ha digitális valutája van egy országnak, akkor a központi bank célja az infláció kézben tartása, valamint a stabil valuta és megfizethetőség megteremtése. Ez egyfajta monetáris fejlődés lehet.

- tette hozzá a volt miniszterelnök. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.02% $63,627.32
Ethereum ETH -0.64% $3,055.61
BNB BNB 0.97% $556.13
Solana SOL 3.35% $144.5
XRP XRP -0.41% $0.4994
Dogecoin DOGE -0.01% $0.1506
Cardano ADA 2.78% $0.468
Litecoin LTC -0.90% $81.03
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!