Bitcoinnal is fizethetnek már a portugálok egy áramszolgáltatónál

Szerző: | febr 20, 2021 | Kriptovaluta

A portugál emberek egy kis, de annál innovatívabb vállalati lépésének köszönhetően az áramszámlát már Bitcoinnal is fizethetik. ⚡️

 

Újabb lépés a mainstream felé

Ahogy terjed az intézményi és mainstream Bitcoin befektetés, úgy lesz egyre nagyobb, sikeresebb a kriptovaluták gazdaságba való integrálása. Egyre több a fizetési pont, nemcsak az interneten hanem már fizikailag is. Ha rendelkezünk kriptovaluta-kártyával, akkor pedig szinte határtalan lehetőségek tárulnak fel. ATM-ből bármikor vételezhetünk le a számlánkról, mely az adott ország fiat valutáját eredményezi a kártyán levő kriptovalutából.

A világ több pontjáról is érkeztek korábban hírek arról, hogy állami vagy egyéb társaságok, intézmények kriptovalutákat fogadjanak el fizetségként.

A Portugál székhelyű Luzboa villamosenergia-szolgáltató cég bejelentette, hogy megkezdi a szükséges technológiai adaptációs eljárásokat a Bitcoin fizetések mielőbbi elfogadása érdekében. A vállalathoz jelenleg mintegy 5 ezer hazai szolgáltatáspont van bekötve. Közülük nagyjából 2 ezren fizetik az áramdíjat azonnali piaci díj szerint. 

Luzboa energia szolgáltató I Cryptofalka

Forrás: https://cryptopotato.com/

 

5 ezer háztartáshoz és vállalkozáshoz érhet el a Bitcoinos fizetés

A cég a közleményben kijelentette, hogy nem befektetni kívánnak a kriptovalutába. Egyszerűen csak, egy újabb piaci rést szeretnének biztosítani az új, a kriptovalutákat elfogadó és használó generációnak. 

Tudunk a valuta volatilitásáról, de készek vagyunk vállalni némi kockázatot. Szeretnénk lehetőséget adni az új fizetési eszközök használatára. 

A kockázatok minimalizálása érdekében, a vállalat azonnal átváltja a Bitcoint Euróra. A számlákon az adatok fel lesznek tűntetve Euróban és Bitcoinban is. Így az ügyfelek és a hatóságok is egyből látják, hogy a felhasználó vagy a cég mennyi adót fizetett az igénybevett szolgáltatások után. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Lassú, de biztos haladás a teljes kriptovaluta elfogadás útján

Portugália egyébként is lassabb a kriptográf eszközök elfogadásában mint más országok. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy túlságosan mégsem akar lemaradni a globális digitális pénz forradalomról. 

Henriqe Tomé, az XBT portugál bróker elemzője szerint, Portugáliában az emberek fokozatosan növelik a Bitcoin és egyéb digitális eszközök kitettségének szintjét. Az ország vállalkozásai ugyanezt a tendenciát követik:

Portugáliában még mindig mérsékelt az adoptált szint, azonban az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a kereslet és a kriptodevizák tevékenységei, tranzakciói. Kezdenek láthatóvá válni a kriptovaluta belföldi vállalati beruházások. 

 

Összegzés

Egyenlőre nagyobb kitettséget kriptavalutákban csak amerikai cégek szereztek. Ha lassan is, de idővel bekerül a Bitcoin vagy egyéb kriptovaluták más földrészen lévő multinacionális vállalatok pénzügyi stratégiájába, akkor hatalmas rallykat láthatunk a népszerű kriptovaluták árfolyamán. Ugyanekkora vagy még nagyobb hatása lehet a kriptovaluták hatása a kiskereskedelemre. Bitcoinnal fizetni elég elképzelhetetlen, de vannak kiváló projektek a feladatra. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka