Bitcoint és kriptovalutákat vásárolnak az amerikai egyetemek

Szerző: | jan 28, 2021 | Kriptovaluta

Amerika legnagyobb egyetemei már 2019 óta Bitcoint és kriptovalutákat vásárolnak a több milliárd dolláros adományaik egy részéből.

 

Egyetemi kriptovaluta befektetések

Számos nagy amerikai egyetem, köztük a Harvard Egyetem, a Yale Egyetem, a Brown Egyetem és a Michigani Egyetem jelentései arra utalnak, hogy az egyetemeknek eljuttatott adományokból kriptavalutákat vásárolnak. – jelentette ki a CoinDesk, két az egyetemekkel kapcsolatban lévő emberre hivatkozva. 

A Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdéje, amely az ebben a hónapban kiadott jelentésében is az egyetemeket a kriptavalutába befektető intézmények közé sorolja. Az alapítványok más tőzsdéken is vásárolnak. – jelentette ki a CoinDesk

Az egyetemi adományoknak sajátos jogi struktúrája van, amelynek célja egy meghatározott célú befektetések korlátlan ideig való megőrzése. A Harvard rendelkezik a legnagyobb egyetemi adománytartalékkal, 40 milliárd dolláros vagyonnal. A Yale kicsit több mint 30 milliárd dollárral, a Michigan körülbelül 12,5 milliárd dollárral, a Brown pedig 4,7 milliárd dollárral. Nem ismert, hogy ezekből a pénzeszközökből mennyi része kriptográfiai eszköz, valószínű csupán egy kis részük. 

Harvard Egyetem I Cryptofalka

Az egyre nagyobb intézményi elfogadás a Bitcoin és a kriptovaluták egyik legnagyobb sikertörténete volt a tavalyi évben. A legnagyobb kriptovaluta árfolyama négyszeresére nőtt 2020-ban és 2021 elején még feljebb ment. Bár most az árfolyam 30.000 dollár körüli konszolidálódott, a kriptovaluta ára 42.000 dollár körül is járt a hónap közepén. 

 

Kriptovaluták intézményi elfogadása

A nagybefektetők, mint a Guggenheim, Paul Tudor Jones, Grayscale, Microstrategy, precedenst teremtve reklámozták a Bitcoint, elősegítve a még nagyobb érdeklődést a kriptovaluták új piaca iránt. A Bitcoint egyre inkább emlegetik az eszközallokációk diverzifikátoraként, egyfajta digitális aranyként. 

Míg a 2020-as makrogazdasági környezet felgyorsította a kriptovaluták alkalmazását, az a fontos, hogy sok, az ide évben -különösen az adományok, vállalatok és más hosszútávú befektetők- nem hiszik, hogy a jelenlegi piaci dinamikára van szükség a Bitcoin további sikeréhez. A Bitcoint hosszú távon, a változó piaci körülmények között, az alap portfólió részeként kívánják tartani. – áll a Coinbase jelentésében.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka