Blokklánc alapú vakcina útlevelet tesztelnek a légitársaságok

Szerző: | jan 27, 2021 | Kriptovaluta

4 légitársasággal megkezdődhet a blokklánc alapú vakcina útlevelek tesztelése. Az applikáció rögzíti az egyén oltottsági és teszt adatait is. Nincs egy központi adatbázis, ahol az érzékeny adatokat tárolnák, csak akkor kerülnek ki a felhasználó kezéből, ha ehhez szükség van az utazás során.

Korábban írtunk arról, hogy a COVID-19 oltottság nyilvántartásához a blokklánc lenne a legjobb és leghatékonyabb megoldás. Ciprusi kórházakban már teszteltek olyan alkalmazást, amely VeChain blokkláncon rögzíti a COVID-19 oltottsági státuszt. 

 

A jövő útlevele lehet a blokklánc alapú Travel Pass

A napokban jelentette be a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA), hogy megkezdi a blokklánc alapú útlevelek tesztelését. Az applikációban digitálisan tudják tárolni az felhasználó COVID 19-cel kapcsolatos egészségügyi adatait is. Ez nagyon hasonló a ciprusi nyilvántartáshoz azzal kiegészülve, hogy egyfajta digitális útlevél modult is tartalmaz. Az applikáció az egészségügyi intézményeken és a hatóságokon kívűl az állampolgároknak is készül.

Travel Pass I Cryptofalka

Forrás: https://www.futuretravelexperience.com/

Az IATA szerint, csak az egészségügyi útlevéllel lehetséges megkezdeni újra a polgári légi szállítást. Az adatokat tároló alkalmazás okostelefonra lesz letölthető, az első teszteléseket februárban kezdik meg. 

Az IATA Travel Pass néven ismert és az utazók saját adatainak teljes ellenőrzést biztosító módszerként ismert alkalmazás. Állítólag két irányú kommunikációs eszközként is működne, amely szükség esetén információkat továbbít az érintett kormányoknak, oltási központoknak és légitársaságoknak.

 

Négy légitársaság is jelentkezett már a blokklánc alapú vakcina útlevél tesztelésére

A tesztprogramra eddig négy légitársaság jelentkezett. A Singapore Airlines és a British Airways a tesztelés első szakaszát februárban kezdi meg, míg az Etihad és az Emirates jelenleg áprilisi indulást jósol.

Alan Murray Hayden, az IATA repülési, utas és biztonsági termékeinek vezetője méltatta a kiváló blokklánc technológia alkalmazását a rendszerben. Elmondta, hogy ennek a technológiának egyértelműen jótékony hatása van. 

A technológia szépsége: Az utasok az adataikat teljes ellenőrzés alatt tarthatják. Nincs központi adatbázis amit valaki fel tudna törni. Az utas birtokolja az adatait, és megoszthatják azt a légitársasággal ha szükséges. Valószínűleg az egyik első széleskörű példa, ahol az emberek számára előnyös hatással lehet a blokklánc technológiát alkalmazni. – mondta Alan Murray Hayden

Travel Pass I Cryptofalka

Forrás: https://www.futuretravelexperience.com/

A Travel Pass négy fő interaktív komponenst tartalmaz: A digitális útlevél modul, amely egy Lab alkalmazás, ez lehetővé teszi az adatok biztonságos küldését a tesztlaboratóriumokon és magán az alkalmazáson keresztül; az oltási központok és a naprakész egészségügyi következmények globális nyilvántartása, amelyet az utazók bármikor követhetnek.

Ha szeretnél több gyakorlati blokklánc alkalmazásról olvasni, kattints ide.

Hayden szerint, ha az utazni vágyó polgárnak az egészségi és oltási állapota megfelel, akkor részt vehet az utazáson. 

Tehát az utasnak három kulcsfontosságú adat jelenne meg a telefonján. A digitális útlevél, a teszt eredmény és a valid utazási lehetőség. Ezután az utasok választhatnak, hogy megosztják e az adataikat a légitársasággal. Az alkalmazáson belül lehetőség lesz pár kattintással elküldeni ezeket az adatokat. Ez az utas szempontjából egyszerű, szó szerint néhány gombnyomással a légitársaság megkapja az adatokat. – nyilatkozta Hayden.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka