Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ez volt a legjobb valuta befektetés az elmúlt 1200 év alapján

Ez volt a legjobb valuta befektetés az elmúlt 1200 év alapján

Mennyire is stabilak az államok által kibocsátott valuták? Az elmúlt 1200 év alapján nagyon nem! 😱 Mutatjuk a dollár, euró és a font teljesítményét.⌛️Szintén megnézzük a Bitcoin befektetés 10 éves adatait is.

 

Az elmúlt 10 évben tarolt a digitális valuta, de mi van a nemzetek által kibocsátott valutákkal?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin nem befektetési eszközként lett kialakítva, a Bitcoin értéknövekedése a legjobb valuta befektetéssé tette őt. Az elmúlt 1200 év adatai alapján legalábbis biztosan! A digitális valuta felértékelődése megkülönbözteti a Bitcoint a világ szinte összes FIAT (államok által kibocsátott) pénzétől.

A központi bankok folyamatos pénznyomtatása következtében a nemzeti FIAT valuták idővel inflálódnak. De milyen mértékű is a pénz romlás nagysága? Elképesztően nagy! 📉 

 

Hogyan teljesített a dollár az elmúlt 200 évben?

Az amerikai dollár az 1792-es pénzérmékről szóló törvény óta az Egyesült Államok hivatalos pénzneme. Hogyan alakult tehát a valuta értéke az előző 228 évben? Az officialdata.org adatai alapján 1792-ben egy dollár vásárló értéke mai napra átszámítva 26,71 dollár lenne. Más szóval az elmúlt 228 évben a dollár elvesztette az értéke 96%-át. 

Az adatok alapján az látható, hogy a dollár első 150 éve viszonylag hektikus volt, értéke hol emelkedett, hol csökkent. Az értékvesztésének felpörgése az 1900-as években kezdődött meg, a FED megalapításával és az aranyfedezettől való függetlenedéssel.

amerikai központi bank dollár Forrás: https://visual.ly/community/infographic/economy/purchasing-power-us-dollar-1913-2013

 

Mi a helyzet az Euróval?

Az euro 1999. január 1-jén vált törvényes fizetőeszközzé, amikor felváltotta a részt vevő országok nemzeti valutáit. Tehát a dollárral összehasonlítva egy sokkal fiatalabb valutáról van szó, biztosan ez megmutatkozik a teljesítményében is?! Hát nem igazán!

europai unió_2

Az euró a viszonylag fiatal életútja során az értékének közel a 30%-át vesztette el, vagyis a mai 1 eurós az eredeti 1999-es euró értékének 70%-ával egyezik csak meg.

Tehát fix számértékű euróval vásárolva ma 30%-al kevesebb termék lenne a kosarunkban, mint ha ezt 1999-ben tennénk meg az azonos mennyiségű valutával.

 

Hogyan áll a nagy öreg, a brit font?

A legrégibb világban használt pénznem a brit font, amely lenyűgöző 1200 évet tudhat maga mögött. Természetesen ez a hosszú időszak alatt rengeteg változáson ment keresztül és köszönő viszonyban sincs a mai font az eredetivel, ezért a közvetlen összehasonlítás erősen vitatható dolog.

Bitcoin dollár euró font valuta I Cryptofalka Forrás: Megaport.hu

Az eredeti font 350g ezüsttel vont egyenértékű, ami mai áron számolva 156,45 fontba kerülne. Vagyis az elmúlt 1200 év alatt a font 15 545%-ot veszített az értékéből.

 

Bitcoin lenne a digitális értékörző?

Az első Bitcoint 2009 január 3-án bányászta kis Satoshi Nakamoto. Az első Bitcoin tranzakció pedig 2010 május 22-én jött lére. Ez volt az a nevezetes alkalom, amikor Hanyecz László két darab pizzát vásárolt 10 000 Bitcoinnal. A két pizza ára durván 30 dollárt ért, tehát a Bitcoin első ismert értéke nagyjából 0,003 dollár volt.

11 évvel később pedig a Bitcoin értéke jelenleg 9600 dollár, tehát az elmúlt durván 10 évben a digitális valuta értéknövekedése elképesztő 320 000 000% volt! Ez minden bizonnyal a legjobb valuta befektetéssé tette, ami létezett az elmúlt évszázadokban. Hogy így lesz ez a következő évtizedben is? Azt nehéz előre megbecsülni, viszont a jelek ebbe az irányba mutatnak!

[buzzsprout episode='3417535' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.77% $70,247.52
Ethereum ETH 0.76% $3,559.68
BNB BNB 3.65% $607.74
Solana SOL 1.23% $186.04
XRP XRP 1.14% $0.6186
Dogecoin DOGE 9.52% $0.2154
Cardano ADA 0.23% $0.6452
Litecoin LTC -1.85% $94.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!