Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bika jelet adott az Ichimoku indikátor‼️ Bitcoin elemzés

Bika jelet adott az Ichimoku indikátor‼️ Bitcoin elemzés

Mai Bitcoin technikai elemzésünkben bemutatjuk nektek, hogy hosszú idő után újra bika jelet adott az Ichimoku indikátor‼️ Kivesézzük hogyan teljesített ez az indikátor a múltban. Rálesünk a rövid távú grafikonokra is! 📊

 

Bitcoin technikai elemzés - Hosszú távra bika jelet ad az Ichimoku indikátor

Régóta vártunk arra, hogy ismét bika jelet adjon egy olyan indikátor, amelynek a mozgásaira nagyban tudtunk építeni a múltban. Ez pedig nem más, mint a napos nézeten ábrázolt Ichimoku indikátor. Maga az indikátor egy igazán komplex eszköz, amit akár teljes kereskedési stratégia kiépítéséhez is lehet használni. Ugyanis jól mutatja a támaszokat, ellenállásokat valamint a trendek változását. Mi általában a teljes Ichimoku indikátor egy részét szoktuk csak felhasználni, azt pedig a hosszú távú macro trendek követéséhez. 

Ennél elég egyszerű a képlet: Felhő alatt medve, felhőben közömbös turbulens zóna, felhő felett pedig bika jelzésről beszélhetünk. Természetesen még van rengeteg egyéb feltétel, amit figyelembe kell venni, akiket komolyabban érdekel maga az Ichimoku indikátor egy átfogó oktatásunkban jobban elsajátíthatják a használatát!

Bika indikátor jelzett Bitcoin technikai elemzés cryptofalka BTCUSD-1d-20200130

A fenti napos grafikonon jól látható, hogy most már 3 darab napi gyertyát is bezártunk a felhő felett, így sikerült megszilárdítani a helyünket itt. Ez azért nagyon fontos, mert ezzel az Ichimoku felhő hosszú távra emelkedő trendet jósol. Aki a múltban pedig akár csak ez az egy indikátor alapján kereskedte le a Bitcoin hosszú távú mozgásait nagyon is jól járt‼️

Kigyűjtöttem az előző évekből az Ichimoku indikátor hasonló jelzéseit: 2019-ben +160%-os emelkedés, 2017-ben +700%-os emelkedés követte az indikátor jelzését. További érdekesség, hogy az eladásokat is meglepően jól hozta az elmúlt 4-5 évben az Ichimoku felhő.
(Fontos, hogy a kriptóra optimalizált beállítása: 20,60,120,30. Ezt mindenképpen át kell állítani, mert csalóka képet fog adni)

Ichimoku indikátor bitcoin technikai elemzés cryptofalka

Ichimoku indikátor bitcoin technikai elemzés cryptofalka

 

Egy korábbi ellenállás fogja a Bitcoin árát 9400-on

Az előző cikkünkben említettük, hogy a következő rally nagyjából 9400 dollárig fog tudni elmenni, ez egyelőre elég jól bejött.

A trenden belül a korábbi ármozgások tudnak segítségül szolgálni arra, hogy azonosítsuk a nagy macro emelkedő trenden belüli kisebb micro trendeket. Látható a grafikonon, hogy 9400 dollárnál jelentkeztek korábban heves ármozgások, így a grafikon alapján itt várható egy lehetséges ellenállás a mostani emelkedés során is. Cryptofalka 2020.01.28

 

Bitcoin emelkedő trend cryptofalka BTCUSD-1d-20200128_2

Érdemes volt itt zárni a longokat, ugyanis egy komolyabb ellenálláshoz érkezett meg a Bitcoin napi nézeten. Ez nem azt jelenti, hogy ennyi volt az emelkedő trend, hanem azt, hogy valószínűleg szükség lesz egy kis pihenőre, támaszok visszatesztelésére. Támaszokból pedig szerencsére már van bőven!

Itt a napi 10-es EMA, ami viszonylag gyorsan zárkózik fel az ár mellé és egy esetleges csökkenésnél támaszt tud nyújtani. Az Ichimoku felhő teteje is szintén támaszként funkcionálhat egy esetleges korrekciónál. Végső soron pedig a zölddel jelölt támasz zóna az, ami egy utolsó esélyt nyújtana az árnak, ezzel akár egy fordított fej-váll bika alakzatot kialakítva. Természetesen ezek még elég messze vannak, de mindig célszerű tisztában lenni ezekkel.

 

A napi Ichimoku felhő mellett a rövidebb nézetek is jól festenek

Rövid távon tehát kinézhet egy kis pihenő az ellenállás miatt, viszont a 4 órás nézet jól szemlélteti, hogy gyakorlatilag ezzel a szép lépcsőzetes emelkedéssel sikerült sok támaszt kialakítanunk. Ez azért fontos, mert így van, ami megtudja fogni az árat és nem úgy omlik majd össze, mint egy kártyavár. Ne feledjük, az emelkedő aljak is fontos részei egy emelkedő trendnek!

Bika indikátor jelzett Bitcoin technikai elemzés cryptofalka BTCUSD-4h-20200130

Látható a 4 órás nézeten, hogy támaszok sora van alattunk, ezek szintén megerősítik a napi Ichimoku indikátor jelzését, miszerint akár egy hosszabb emelkedő trend is kezdődhet.

A legrövidebb nézet, amit Bitcoin technikai elemzésben használni szoktunk az az 1 órás nézet. Itt is jól látható, hogy a mozgó átlagok milyen szépen támogatják szépen lépésről lépésre az emelkedést. Jelenleg pedig a 9400-as ellenállással küzd az ár. Viszont magának a korrekciónak a jellege is bizalomra ad okot, ugyanis egy trendfolytatásra utaló bika bull flag alakzat látszik kibontakozni. Ha sikerülne ebből kitörni és ezzel együtt áttörni a fontos ellenállásunkat, akkor újra elpattanhat a Bitcoin!

Bika indikátor jelzett Bitcoin technikai elemzés cryptofalka BTCUSD-1h-20200130

 

Szinte csontnélkülit dobott a Falka januárban, korábbi Bitcoin technikai elemzéseinket itt olvashatod:

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.79% $64,098.01
Ethereum ETH 0.01% $3,418.9
BNB BNB 0.05% $571.38
Solana SOL 1.85% $161
XRP XRP -5.80% $0.5517
Dogecoin DOGE -1.75% $0.1197
Cardano ADA -2.83% $0.4233
Litecoin LTC -0.80% $71.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!