Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
580 millióra emelkedett a kriptovaluta felhasználók száma

580 millióra emelkedett a kriptovaluta felhasználók száma

A Crypto.com tőzsde becslései szerint a kriptovaluta felhasználók száma világszerte elérte az 580 milliót.

Medvepiac ellenére is nőtt a felhasználói bázis

A Crypto.com kriptotőzsde kriptopiaci méretet kutató jelentése azt mutatja, hogy a globális kriptovaluta felhasználói bázis 2023-ban 34%-kal nőtt, azaz 432 millióról 580 millióra emelkedett, annak ellenére, hogy hosszan tartó medvepiaci körülményeken van túl az iparág.

Ez az elképesztő növekedés azt sugallja, hogy a kriptovaluták és a blokklánc technológia továbbra is rohamosan terjed, miközben makroszintű gazdasági kihívások és háborúk sújtják a világot. 

kriptotulajdmilliok

Prognózis, amely mutatja a kriptovaluta tulajdonosok számának állandó növekedését mutataja 2023-ig. Forrás Crypto.com

Az elemzés rámutat, hogy még a nyugati központi bankok monetáris szigorítása, a konfliktusok Európában és a Közel-Keleten, valamint a járvány következményei sem tudták megállítani a kriptovaluták terjedését.

Milyen események járultak hozzá a fellendüléshez?

A jelentés kiemeli, hogy az Ethereum Shanghai frissítése hozzájárult a hálózat aktivitásának növekedéséhez és az ETH értékének emelkedéséhez. A Bitcoin blokkláncon megjelenő NFT-k kulcsszerepet játszottak a kriptovaluták növekvő népszerűségében. 

ETHtulajdonosok

Az ETH elfogadottsága jelentősen növekedett a Shanghai frissítés utáni hónapokban. Forrás: Crypto.com

Az Egyesült Államokban a Bitcoin ETF-ek jóváhagyásának várható hírei is növelték a Bitcoin fellendülését és a tárcaszámok létrehozásának növekedését 2023-ban. A Bitcoin elfogadottsága végül az év negyedik negyedévében jelentősen megnőtt.

A BTC elfogadottsága erőteljes növekedésen van túl

A Crypto.com 23 kriptovaluta tőzsde adatait is felhasználja az on-chain adatok kinyeréséhez. A jelentés azt is megjegyzi, hogy a Bitcoin tulajdonosok 40%-a rendelkezik Ethereummal is, míg a kriptovaluta felhasználók 42%-a nem rendelkezik sem BTC-vel sem ETH-val portfóliójában.

Az előző hasonló témában publikált Bitfinex jelentés 2023 decemberében azt jósolja, hogy a globális kriptovaluta felhasználói bázis 2024 végéig várhatóan mintegy 950 millió emberre növekszik.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.04% $67,421.89
Ethereum ETH -8.18% $3,252.6
BNB BNB -6.27% $586.3
Solana SOL -12.50% $153.23
XRP XRP -10.70% $0.5454
Dogecoin DOGE -13.03% $0.1726
Cardano ADA -13.60% $0.5083
Litecoin LTC -12.94% $85.73
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!