Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
61 millió dollárt gyűjtöttek össze a Chia network indulására

61 millió dollárt gyűjtöttek össze a Chia network indulására

A Chia network 61 millió dollárt gyűjtött össze vezető technológiai befektetőktől az új, elvileg környezetbarát kriptográfiai hálózatához.

 

Mi az a Chia network?

Chia Network Inc.-t Bram Cohen, a BitTorrent feltalálója alapította. A Chia network egy korszerű, nyílt forráskódú decentralizált blokklánc, digitális pénznem és intelligens tranzakciós platform. A. Chia egy környezetbarát, biztonságos és felhasználóbarát fizetési rendszert hivatott működtetni, a határokon átnyúló fizetésekhez, pénzügyi eszközök kibocsátásához, hitelezéshez, letéti fizetésekhez, intézményi letétkezeléshez és megosztott identitáshoz. Vagyis a Chia network hasonló problémákat hivatott megoldani, mint ami a Bitcoint is életre hívta.

A Chia „Proof of Space and Time” (tér és idő) alapú blokklánca állítólag csökkenti a pazarlást a „Proof of Work” alapú blokkláncok helyett. 

Chia SSD I Cryptofalka Forrás: https://wccftech.com/

A Chia hálózat célja, hogy könnyebbé tegye a digitális pénz használatát a fiat valutákkal szemben, nehezebb elveszíteni és szinte lehetetlen ellopni. A társaság finanszírozása vezető kockázatitőke-befektetők, köztük a Richmond Global Ventures, Andreessen Horowitz, Slow Ventures, True Ventures, Naval Ravikant, Galaxy Digital, Greylock, Cygni Capital, Breyer Capital, MetaStable, Stillmark, DCM. 

 

Chia network indulása

Chia network 61 millió dollárt gyűjtött össze egy finanszírozási körben, amely magában foglalta az Andreessen Horowitz és a Richmond Global Ventures kockázatitőke-társaságok befektetését is. A decentralizált intelligens szerződéses platformot mintegy 500 millió dollárra becsülték - derítette ki a Bloomberg.

XCH coin I Cryptofalka Forrás: https://frontendz.com/

A finanszírozási kört az AngelList Naval Ravikant, a Breyer Capital és a True Ventures vezérigazgatója és társalapítója is támogatta. A Chia elnöke és pénzügyi igazgatója, Gene Hoffman elmondta, hogy a cég reméli, az első nyilvános ajánlattétel (IPO) révén idén tőzsdére léphet:

Célunk mindig is az volt, hogy viszonylag gyorsan tőzsdére lépjünk, mivel ez jelentősen tisztázza szabályozási környezetünket. Továbbá lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a digitális valutát a nyilvános piaci volatilitás fedezésére használják fel, amely különbözik a többi érmétől. -nyilatkozta Gene Hoffman

 

Hogyan működik a Chia hálózat?

A Chia hálózat legfőbb értéktétele az egyedülálló konszenzusos mechanizmus, a „tér és idő megfelelő bizonyítása”. A konszenzusos módszer célja, hogy sokkal nagyobb energiahatékonyságot kínáljon, mint a Proof-of-Work bányászat, és igyekszik azonosítani a validátorok merevlemezének kihasználatlan számítási teljesítményét. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Az XCH létrehozásához vagy farmolásához a felhasználók telepítik Chia szoftverét, amely a „plot” néven ismert kriptográfiai adatokat írja a merevlemezére. A blokklánc minden új blokkhoz hozzávetőlegesen 18 másodpercenként ad hozzá egyet - annak valószínűségét, hogy az egyén megnyeri a blokkot, a validátorok által rendelkezésre bocsátott, fel nem használt számítási erőforrások elérhetősége határozza meg.

 

Zöldebb lenne a Chia hálózat mint más kriptovaluták?

Annak ellenére, hogy a vállalat a Chia hálózatot zöld alternatívaként hirdette a Bitcoin és más kriptovalutákkal ellentétben, szakértők megkérdőjelezik a hálózat környezetbarát állításait. Egy május 23-i cikkben David Gerard, Attack of the 50 Foot Blockchain szerzője bírálta a céget, hogy egy újfajta pazarlási módszernek lehetünk tanúi, miszerint „nagy az áramfogyasztása” és megköveteli, hogy „több CPU-szál folyamatosan, közel 100 százalékban ”működjön. 

Zöld kriptovaluta I Cryptofalka Forrás: https://www.entrepreneur.com/

Gerard hangsúlyozta, hogy Chia hálózat tervezési folyamata általában, egy számítógép szilárdtestalapú meghajtóját vagy SSD-t használ, és kevesebb mint hat hét alatt kiégetheti azt. Összehasonlításképpen: a rendszeres használatnak alávetett SSD-k élettartama általában több mint egy évtized.

"Szén-dioxid helyett hatalmas mennyiségű e-hulladékot termel - ritka fémek, amelyek drága számítástechnikai komponensekké állnak össze, heteken belül mérgező, szinte újrahasznosíthatatlan hulladéklerakóvá alakulnak." -írta Gerard

Az érvelésnek, miszerint Chia növelni fogja a számítástechnikai hulladéklerakók számát, már láthatóan eredménye van, a Fortune az XCH elindítását várva, merevlemez-hiányról számolt be az egész délkelet-ázsiai régióban. 

OKEX_banner_Cryptofalka

"Az elmúlt hetekben a nagy kapacitású merevlemez-meghajtók iránti kereslet és árak jelentősen növekedtek, és a vállalati, nagyker SSD árak is magasabbak lettek" - jelentette ki a Bank of America elemzője. "Chia népszerűségének ezen pályája fenntarthatósága továbbra sem világos" - tették hozzá.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.85% $65,668.99
Ethereum ETH -3.25% $3,449.35
BNB BNB -1.58% $595.28
Solana SOL -6.96% $137.06
XRP XRP 0.70% $0.4939
Dogecoin DOGE -9.08% $0.1221
Cardano ADA -7.51% $0.3799
Litecoin LTC -5.76% $73.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!