Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Altcoin szemle - EOS és Monero elemzések

Altcoin szemle - EOS és Monero elemzések

Altcoin szemle sorozatunkban jól ismert alt grafikonokat húzunk elő a tarsolyunkból. Sok nevet megvizsgáltunk már, Ripple, Cardano, Vechain, 0x, Dash, Stellar, Litecoin, Binance Coin, Ethereum Classic. Most tovább folytatjuk a nagyobb piaci kapitalizációval rendelkező nevek elemzését. EOS és Monero grafikonját fogjuk vizsgálni heti ábrákon Bitcoin pár ellenében, kizárólag hosszú távú formálódásra.

 

Mit keresünk a grafikonokon?

Elsőként tisztában kell lennünk azzal, miket keresünk a grafikonokon, ahhoz, hogy kiválasszuk a szebben kinézőket. Az altok régóta szenvednek Bitcoin pár ellenében, pontosabban két és fél éve csökkennek, egy-két kivételtől eltekintve. Beszélhetünk tehát egy általános down tredről. Időről-időre persze felbukkannak szép emelkedések, de a makro képet vizsgálva, és nagyobb időtávokat használva (heti ábra), észrevehetjük, hogy a legtöbb altcoin grafikonja csökkenőben van.
 
Emiatt a csökkenő trend fáradására, esetleg annak fordulására utaló jelek után kutatunk. Ezeket olvashatjátok lent, 4 pontban.
 
 1. Trendfordító alakzatok/jelek megjelenése - Dupla alj, Fordított váll fej, Csökkenő trendvonal áttörése
 2. RSI divergencia - Trendfáradásra utal
 3. Hosszabb távú oldalazás - Trendfáradásra utal
 4. Erős volume-k megjelenése az oldalazás során - Felhalmozásra utal

 

Altcoin szemle - Monero elemzés

A fenti 4 szempontot vizsgáljuk Monero grafikonján. Egy ideje oldlazik az ármozgás, kialakítva ezzel az ártartomány támaszát és ellenállását a csökkenő árcsatorna elhagyása után. Jelenleg egy újabb csökkenő trendvonal alatt halad az ármozgás, melynek áttörése hitelesítené nekünk a támaszról való pattanást, és vásárlóerőt szabadíthat fel XMR piacán. A jelölt csökkenő trendvonal áttörése tehát bika jel lenne. 

 1. Trendfordító alakzat - Lehetséges dupla alj, csökkenő árcsatorna csökkenő trendvonalának áttörése korábbról.
 2. RSI divergencia - Erős, 3-as RSI divergencia.
 3. Oldalazás - 350 napja
 4. Volume - Meglehetősen erős eladói és vásárlói volume-k váltogatták egymást az oldalazás során. Ez utalhat felhalmozásra.
Altcoin szemle XMR-BTC 1w XMR-BTC 1w

 

Altcoin szemle - EOS elemzés

EOS kevésbé szolgál szép jelekkel. Egyértelmű csökkenő trenden van az árcsatornán belül. Csökkenő csúcsok és aljak jellemzik a mozgást, és a pirossal jelölt támasz letörése további negatívumot jelent. Egyelőre nem látszik a fordulás helye. Bár jelent meg szép vásárlói volume az esés során, de még kevésnek érzem. Az árcsatornán belül újabb árcsatornában csökken az ár, és egyelőre nem látszik az EOS ármozgás potenciálás alj pontja.

 1. Trendfordító alakzat - Nincsen.
 2. RSI divergencia - Kevésbé csökken az árfolyamhoz képest az RSI grafikon dinamikája, de nem jelentős a divergencia.
 3. Oldalazás - Nincsen.
 4. Volume - Néha megvillan, de nem jelentős.
Altcoin szemle EOS-BTC 1w EOS-BTC 1w

 

Ismerd meg a kereskedés szabályait‼️ Turbózd fel a kereskedési profitodat kész stratégiákkal 📊
Új, egyedülálló oktató csomaggal jelentkeztünk 💡
⬇️
Kereskedési stratégiák oktató csomag, bevezető áron (-60%) 
https://cryptofalka.hu/csomagok/kereskedesi-strategiak/

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
 2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
 3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
 4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
 5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
 6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
 7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.34% $63,765.7
Ethereum ETH -0.18% $3,065.61
BNB BNB 1.51% $558.06
Solana SOL 4.31% $145.21
XRP XRP 0.01% $0.501
Dogecoin DOGE 0.81% $0.1514
Cardano ADA 3.31% $0.4695
Litecoin LTC -0.44% $81.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!