Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ausztrália: Kezelhető a kripto pénzügyi termékként?

Ausztrália: Kezelhető a kripto pénzügyi termékként?

Stephen Jones úgy véli, hogy "jó érvek" szólnak amellett, hogy a kriptovalutákat pénzügyi termékként kezeljék Ausztráliában.

 

Az ausztrál pénzügyminiszter támogatja a kriptot

Stephen Jones pénzügyi szolgáltatásokért felelős miniszter úgy véli, hogy "jó érvek" szólnak amellett, hogy a kriptovalutákat pénzügyi termékként kezeljék az ausztrál jogszabályok.

Az Australian Securities and Investments Commission (ASIC) és a Commonwealth Bank támogatja az érvelést, a Blockchain Australia lobbicsoport azonban ellenzi.

Ausztrália | Cryptofalka regionalcapitalsaustralia.org

 

Ha más érméket vagy tokeneket ténylegesen "értéktárolóként" használnak befektetésre és spekulációra, akkor Jones szerint erős érvek szólnak amellett, hogy pénzügyi termékként kezeljék őket.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Több figyelmet kap a kripto Ausztráliában

A Sydney Morning Herald című napilap jelentése szerint a kriptovaluták szabályozása 2023-ban a fintech szektor egyik fő problémája lesz. Eközben a kormány Jones szerint hamarosan "token-térképezési" kezdeményezést is indít.

Tavaly az ausztrál kormány prioritásként emelte ki a token feltérképezési gyakorlatot, a közeljövőben pedig el is készíti az ehhez kapcsolódó konzultációs dokumentumot.

Ausztrália | Cryptofalka builtin.com

 

Jones így nyilatkozott a médiának:

"Nem akarom előre megítélni a konzultációs folyamat eredményeit, amelybe most fogunk belevágni. De abból az álláspontból indulok ki, hogy ha úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy jár, mint egy kacsa, és úgy is hangzik, mint egy kacsa, akkor úgy is kell kezelni."

Ausztrália szigorítja a szabályozást, ugyanakkor egyike azon országoknak, amelyek a központi banki digitális valuta (CBDC) létrehozásán dolgoznak.

 

Az ausztrál piac globális normákat állíthat fel

A közelmúltbeli piaci visszaesés csupán néhány iparági szereplőt tartott vissza a Web3 termékek bevezetésétől. A National Australia Bank (NAB), Ausztrália egyik legnagyobb bankja a múlt héten létrehozta AUDN nevű stabilcoinját. A rivális ANZ Bank tavaly már tett ehhez hasonló lépéseket.

Ez további kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy miként fogják szabályozni ezeket a kriptotermékeket. Jones kijelentette, hogy nem különösebben érdekli egy teljesen új szabályozási keret létrehozása egy lényegében pénzügyi termékre. Kijelentésére azért került sor, mert világszerte számos nemzet úgy döntött, hogy a kriptovalutákat nem minősíti pénzügyi terméknek.

Nemrég Shaktikanta Das, az RBI kormányzója így nyilatkozott:

"A kripto tehát nem pénzügyi termék, ezért a kripto pénzügyi terméknek vagy eszköznek álcázása teljesen elhibázott érv".

Ezzel szemben 2022-ben a dél-afrikai pénzügyi szektor magatartási hatósága (FSCA) a kriptovalutákat pénzügyi terméknek minősítette. Az Egyesült Államokban az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke, Gary Gensler pedig nemrég újabb vitát szított. Ő többször is "értékpapírnak" minősített számos kriptoeszközt, ez a jellemzés pedig meghosszabbította a Ripple Labs és a SEC jogi csatáját.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $65,587.65
Ethereum ETH -3.40% $3,443.73
BNB BNB -1.86% $593.32
Solana SOL -7.59% $136.23
XRP XRP 0.50% $0.4923
Dogecoin DOGE -9.15% $0.122
Cardano ADA -7.61% $0.3796
Litecoin LTC -5.60% $73.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!