Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
9 kriptovállalat került fel a Forbes Fintech 50 listára

9 kriptovállalat került fel a Forbes Fintech 50 listára

Forbes Fintech 50: A piaci visszahúzódás ellenére 2022-ben szereplő kriptovállalatok száma több, mint az elmúlt évben.

 

Több a kriptovállalat idén a Forbes Fintech 50 listán

A Forbes Fintech 50 a pénzügyi technológia világának leginnovatívabb magánvállalatainak előkelő listája. 2021-ben a Forbes Fintech 50 listán 8 kriptovállalat szerepelt. Összességében a listáján ezúttal szereplő 9 kriptovállalat mintegy 6,5 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtött össze különböző befektetőktől. A listán szereplő kriptovállalatok: az FTX, az OpenSea, az Alchemy, az Ava Labs, a Circle Internet Financial, a Chainalysis, a Fireblocks, a Paxos és a TRM Labs.
 
Összehasonlításképpen, a Forbes Fintech 50 2021 listájára felkerült 8 kriptovállalat mintegy 1,7 milliárd dolláros tőkét vont be. Az akkori listán szereplő kriptovállalatok között szerepelt az Alchemy, az Anchorage, a BlockFi, a Chainalysis, a Fireblocks, a Gemini, a Kraken, a Paxos.
 
Forbes fintech 50 | Cryptofalka Forrás: beincrypto.com
 

Kilenc kriptovállalat a listán

Első helyen ott van a Sam Bankman-Fried vezette FTX kriptotőzsde, amely összesen 1,8 milliárd dollár tőkét vont be többek között Sequoiától, Temasektől, Thomas Bravótól. Értéke 32 milliárd dollár.
 
Második helyen, a nem helyettesíthető token (NFT) piactér, az OpenSea 423 millió dollár támogatást kapott többek között Andreessen Horowitztól (a16z), a Paradigm-ától és a Haun Venturestől. Értéke 13,3 milliárd dollár.
 
A harmadik helyen a web3 infrastruktúra-szolgáltató, az Alchemy, összesen 413 millió dolláros támogatással az a16z, a Silver Lake, a Lightspeed Venture Partners és másoktól. Értéke 10,2 milliárd dollár.
 
A negyedik helyet az Avalanche blokklánc megalkotója, az Ava Labs foglalja el. A Forbes úgy becsüli, hogy az AVAX piaci kapitalizációja 8,5 milliárd dollár.
 
Az ötödik a Circle Internet Financial, a stabilcoin USD Coin (USDC) mögött álló vállalat. A listára úgy került fel, hogy 1,5 milliárd dolláros támogatást gyűjtött össze a BlackRocktól a Fidelity felé. Értékelése 9 milliárd dollár.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Hatodik helyen a Chainalysis, amely kripto-vizsgálati és megfelelőségi szolgáltatásokat kínál. Sikerült 535 millió dollár finanszírozást összegyűjtenie a Coatue, Paradigm, Accel és másoktól. Értéke 8,6 milliárd dollár.
 
Hetedik helyen a Fireblocks, egy intézményközpontú kripto letétkezelő cég. 1,2 milliárd dolláros befektetési injekciót kapott a BNY Mellontól, a Coatue-tól, a Ribbit Capitaltól és másoktól. Értékelése eléri a 8 milliárd dollárt.
 
Nyolcadik a Paxos. Ez egy blokklánc infrastruktúra-platform, amely támogatja a kripto vásárlási és eladási szolgáltatásokat a Venmo és a PayPal rendszerben. A Paxos 540 millió dollár támogatást kapott a Founders Alapjától és számos más befektetőtől. Értéke 2,4 milliárd dollár.
 
A kilencedik helyen a TRM Labs áll. A Blockchain Capital és a Tiger Global 80 millió dolláros befektetési injekcióval támogatták őket. A cég blokklánc-adatok elemzésével segíti a kormányzati szerveket a pénzmosás, a kripto csalások, valamint más pénzügyi bűncselekmények felderítésében.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.90% $65,651.91
Ethereum ETH -3.21% $3,449.53
BNB BNB -1.59% $594.5
Solana SOL -7.23% $136.67
XRP XRP 0.58% $0.4929
Dogecoin DOGE -9.01% $0.1221
Cardano ADA -7.50% $0.3799
Litecoin LTC -5.72% $73.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!