Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ausztrália is a kriptovaluták szabályozását tervezi

Ausztrália is a kriptovaluták szabályozását tervezi

Ausztrália is csatlakozott azon országok közé, amelyek a kriptopénzek szabályozását tervezik. A kormány bejelentette, hogy a fizetési rendszer jelentős átalakítása van napirenden, amely a digitális valutákat is magában foglalná.

 

Terítéken a kriptoreguláció Ausztráliában

A tervezett szabályozás elsősorban a kriptopénzek adóztatására, a befektetők védelmére, valamint a digitális bankok és tőzsdék szabályozására fog összpontosítani - írja a News Australia.

Az ország pénzügyi szolgáltatásokért felelős minisztere, Jane Hume szerint a kormány célja, hogy a különböző eszközök egyre elterjedtebbé válásának folyományaként minden kripto szereplő egy szabályozott ökoszisztémában tudjon tevékenykedni.

"A kormány továbbra sem felelős az állampolgárai befektetéseiért - legyen ez a kripto, egy festmény vagy egy cégrészvény – és nem is feladata. Viszont biztosíthatjuk, hogy az ausztrál tőzsdék, letétkezelők és brókerek egy jobb, biztonságosabb és védelmi mechanizmusokat magában foglaló szabályozási keretben működjenek" - mondta.

Ausztráliában már 2021-ben terítéken volt a kriptoreguláció kérdése, miután Josh Frydenberg pénzügyminiszter utalt arra, hogy az állam új törvények bejelentését tervezi.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

A tervezett szabályozásokkal összhangban a kormány három irányadó dokumentumot mutat be, amik a fizetési szektor reformját célozzák. Az egyik dokumentum célja, hogy a letétkezelés mellett a digitális eszközök engedélyezésével kapcsolatos alapvető szereplők véleményét is összegyűjtse. Nevezetesen, a pénzügyminisztérium egyik ajánlása az volt, hogy a kriptotőzsdéket kötelezzék arra, hogy az ausztrál befektetők eszközeit szárazföldön tartsák.

Továbbá a dokumentumból kiderül a kriptoszektorral kapcsolatos két vizsgálat eredménye is, amelyek tartalmazni fogják a konkrét feladatok és felelősségkörök meghatározását. A vizsgálatot az ausztrál versenyhivatalok és pénzügyi ügynökségek végzik.

 

AUS2 Cryptofalka forrás:coinquora.com

 

Jane Hume kampányában a fiatalabb szavazókat célozta meg, akik azt szeretnék, hogy az ország nyissa meg a kapuit a virágzó kriptopiac előtt. A szigorú intézkedések meghozatala előtti időkben a kiskereskedők egyre inkább elkezdtek a digitális eszközök felé fordulni, és kevesebb hagyományos részvényt vásároltak. A drákói szigorral hozott törvények egyik célja a kripto körüli hype megfékezése volt.

Azonban a digitális eszközök felé irányuló figyelem talán sok más politikus előtt is példát mutathat arra, hogy a kripto támogatásával és kampányba emelésével választást is lehet nyerni.

 

Az adóterhek minimalizálása, kriptoszektor szabályozása

Az adókkal kapcsolatban az Adóügyi Tanács (Board of Taxation- BoT) várhatóan átfogó jelentést nyújt be a kormánynak a kriptovalutákra vonatkozó politikai keretfeltételekről. A kormány azt szeretné, hogy a BoT minimalizálja az adóterheket, és tegyen ajánlásokat a kriptoszektorra.  

Az ország törvényhozói Andrew Bragg szenátor vezetésével élen járnak a kriptorendszer szabályozásának szorgalmazásában, a kormány várhatóan figyelembe veszi Bragg szenátor néhány ajánlását. Ő állíttatott össze egy jelentést, amelyben arra a következtetésre jutottak, hogy Ausztrália jelenlegi szabályozása nem felel meg a célnak.

A jelentés arra is felszólította az ausztrál kormányt, hogy vizsgálja felül a központi banki digitális valuta (Central Bank Digital Currency - CBDC) lehetőségeit Ausztráliában. Nemrégiben Bragg felszólította a kormányt, hogy fontolja meg szakértők alkalmazását a kriptorendszer szabályozásának kidolgozására egy erre a célra létrehozott egységen belül.

A reformok mellett a pénzügyminisztérium egy kriptopiaci engedély megtervezésén is dolgozik. Az eredményeket várhatóan már májusban közzéteszik.

 

Összefoglalva

Az ausztrál kriptoregulációból egyelőre hiányzik az egyértelműség. A tervezendő szabályozások impulzust adnának a kripto-elfogadottság terén és biztonságos környezetet teremtenének a kereskedőknek. Az ország digitális valuta-barát joghatóságként épített ki magának hírnevet, amely számos kapcsolódó vállalkozásnak ad otthont.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.80% $64,815.35
Ethereum ETH 3.29% $3,150.15
BNB BNB 2.87% $570.49
Solana SOL 5.70% $149.83
XRP XRP 5.33% $0.528
Dogecoin DOGE 6.24% $0.1625
Cardano ADA 7.98% $0.5048
Litecoin LTC 5.34% $84.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!