Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin konszolidáció egészséges szintjei

Bitcoin konszolidáció egészséges szintjei

Bitcoin konszolidációt tapasztalunk. Az idei emelkedés után ráfért némi pihenő a mozgásra. Napi ábrán vizsgáljuk a konszolidáció mértékét. 

 

Ráfért a pihenő a mozgásra

A fordított váll fej alakzatból történő kitörés óta szépen haladt felfelé a Bitcoin árfolyama. +30%-s emelkedést produkált az ármozgás januárban, amivel sikerült áttörni csökkenő árcsatorna trendvonalát, így megtörve egy féléves down trendet. A nagy emelkedés után ráfért a visszahúzódás az árfolyamra. Ennek mértékét vizsgáljuk a következőkben.

Szép bika jelnek számít a fordított váll fej alakzat és s csökkenő árcsatorna áttörése. Mindkettő trendfordító jelzést ad, így joggal nézelődünk jelenleg is long irányba a grafikonon. Habár nemrégiben elhagytuk egy medve alakzatnak számító emelkedő ék kereteit, a lényegi támaszokat tartja a BTC mozgása, így továbbra is a felfelé pattanás lehetőségét lesem a konszolidációval. 

Bitcoin konszolidáció BTC/USDT 1d

Az emelkedő ék elhagyása óta csökkenő árcsatornában halad a konszolidáció. Ha konszolidációt vizsgálunk, először annak mértékére vagyunk kíváncsiak. A mértékéből tudunk következtetni arra, hogy a egészséges szinten tart-e a visszahúzódás ahhoz, hogy további trendfolytatásban, jelen esetben emelkedésben bízhassunk. Esetleg túl mély már ahhoz a konszolidáció mértéke, hogy átvegyék az eladók az irányítást, és temessük a korábbi emelkedést.

 

Bitcoin konszolidáció egészséges szintjei

Jelenleg egészséges szinten tartjuk a konszolidációt. Az 50 EMA-val és a Fibonacci számsorral mérem az egészséges szintek mértékét. Az egyes Fibonacci szintekkel a vásárlóerő erősségére következtetek. 

A legideálisabb az 50 EMA és a 0,382-s Fibonacci szint együtteséről pattanni, vagy 0,382 fölötti szintekről (0,236). A tegnapi piros gyertya azonban, melynek a zárása az egy nappal azelőtti szép zöld gyertya nyitása alatt zárt, komolyabb elutasítást jelent az ármozgástól, így a 0,382-s szint tesztelése felé mozdítja a Bitcoin konszolidációt. 
0,5-s szintig süllyedő visszahúzódás is még egészségesnek mondható. Az innen jövő pattanás ugyanúgy sugallja a vásárlóerő erősségét a piacon, és legalább a korábbi csúcsok (10500) későbbi visszanyerését sejteti.

Egészséges tehát eddig a Bitcoin konszolidáció szintje. A vásárlóerő jelenléte megkérdőjelezhetetlen egyelőre, így játszik a trendfolytatás esélye. A következő napok eldöntik, sikerül-e pattanni az ármozgásnak az előbb említett szintekről. Mi ezt fogjuk figyelni. 

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.09% $64,538.34
Ethereum ETH 0.18% $3,086.77
BNB BNB 0.90% $558.97
Solana SOL 3.91% $146
XRP XRP -0.72% $0.4997
Dogecoin DOGE 1.13% $0.1528
Cardano ADA 2.48% $0.4711
Litecoin LTC -1.08% $81.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!