Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Crypto vs. bankrendszer, avagy légy a magad ura!

Crypto vs. bankrendszer, avagy légy a magad ura!

Crypto megtakarításod, befektetésed és a bankrendszerben tárolt pénzed közötti különbségek tudatosításával jobb döntéseket hozhatsz a jövőben. Ezeket vetjük össze mai cikkünkben. 

 

Légy a magad ura!

Sajnos a magyar lakosság 99% -a még nem tud arról a változásról, ami a színfalak mögött játszódik. A készpénz nyomtatás és az infláció hatását érzik, de nem látják a lényeget. A bankrendszer beszippantott minket. Oda megy a fizetésed, onnan utalod a számláidat, bankkártyával fizetsz. Minden szerepel a bank nyilvántartásában. Mikor, hol, mit, mennyiért vettél, az egész életed kiterítve.

Andreas M. Antonopoulos egy üzleti világban elismert tekintély, Svájcban tartott egy előadást a crypto piacról, valamint technológiáról. Itt elmondta, hogy  Obama elnök 2016-ban a cryptokról úgy gondolkodott, hogy ha mindenki rendelkezne cryptoval, az olyan lenne, mintha minden egyes embernek lenne egy svájci bankszámlája.

De Obama elnök tévedett. A crypto nem olyan, mintha egy svájci bankszámla lenne a zsebedbe. Hanem olyan mintha egy svájci bank lenne a zsebedbe, és te vagy a bankigazgató.

Bitcoin felügyelet I Cryptofalka Forrás: Bitcoin.com

Hogy mi a különbség? Ha bankszámlát birtokolsz, akkor ki vagy szolgáltatva a banknak, egy harmadik félnek. Rendszerkarbantartás, bankszámla zárolása, banki csőd vagy bármi rajtad kívül álló okból nem juthatsz hozzá a saját pénzedhez. Vagy több %-ot is fizethetsz azért, hogy készhez kapd azt a pénzt, amit amúgy te kölcsönöztél a banknak.

 

Crypto: Ha te vagy a magad bankja, ez nem történhet meg!

Ha te vagy a saját bankod (amihez csak egy okos telefonra van szükséged), bármikor értékhatár nélkül nemzetközi utalásokat tudsz végrehajtani, hétfőtől vasárnapig 0-24 órában. Ott, annyit, amikor és ahol te szeretnél. Függetlenné válsz a téged körülvevő, omladozó és elavult rendszertől.

Raul Pol bankigazgató szerint a készpénz helyett fokozatosan a központi bankok által kiadott digitális valuták fognak megjelenni, így csökkentve a készpénz nyomtatásából adódó költségeket. Például Kína, Svédország, Szingapúr már dolgozik a gyakorlati kivitelezés mikéntjén is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Persze az ember nem szereti a változásokat, ezért eleinte különböző mézesmadzag stratégiával érik majd el, hogy minél többen nyissanak a bankjuknál crypto számlát. Itt csak digitális formában (számok a monitoron) lesz pénzed. Majd kisebb utalások, kedvezmények, akciók segítségével  népszerűvé válik ez a fajta számla, egyre többen átállnak ennek használatára.

Gondoljunk csak bele! A sárga csekk feladása szüleink idejében evidens volt. Most az átutalások, banki megbízások általi teljesítések az evidens módszer. Ha meghalljuk, hogy valaki még sorban áll a postán, kezeiben a sárga csekkekkel, biztos idős rokonaink, barátaink képe rémlik fel előttünk. Majdhogynem megsajnáljuk őket, mert nem tudnak lépést tartani a technikával. Ezzel sok bosszúságot, sorban állást, időt spórolnának meg pedig.

Bitcoin készlet HODL I Cryptofalka

És itt lép képbe a Bitcoin és a crypto nyújtotta előnyök! Ez is egy digitális fizetőeszköz, amit csak a monitoron látsz, meg a mobiltelefonod képernyőjén. DE! Ez a tied! Te rendelkezel felette 100%-ban, nem a bank. Te magad vagy a bank!

A Bitcoin (BTC) is egy digitális fizetőeszköz. Sosem tudod a kezedben fogni. De a rádióhullámot tudod? A mobiltelefonodat, internetet működtető részleteket sem ismered minden részletében. De mégis birtoklod, és használod. Nélküle el sem tudod képzelni az életed. A fizetésben is nagy valószínűséggel hasonló lesz a jövő.

crypto-com-app

Összefoglaló

Ha lépést akarsz tartani a jövővel, és esélyt adni magadnak ne habozz olvasni, tanulni a témában! Irány a crypto világ, ami a nem is olyan távoli jövő már.

Ha felkeltette érdeklődésed a cikkünk, kérdéseid lennének, vagy a fantáziád meglódult, irány a Cryptofalka oldalának a tudástárja! Adj esélyt magadnak és a családodnak ! Emlékezz, a mamutok kihaltak…

Gill Rita

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.24% $64,515.64
Ethereum ETH 0.62% $3,087.7
BNB BNB 1.30% $559.22
Solana SOL 4.61% $145.86
XRP XRP -0.37% $0.4996
Dogecoin DOGE 1.82% $0.1529
Cardano ADA 3.34% $0.4721
Litecoin LTC -0.49% $81.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!