Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
CRYPTOLAND: az új kripto dokumentumfilm

CRYPTOLAND: az új kripto dokumentumfilm

A VICE News és a Motherboard nemrég bejelentett partnerkapcsolatának eredményeképp egy újabb, kripto témájú dokumentumfilm-sorozat jött létre. A CRYPTOLAND névre keresztelt filmsorozatot számos különféle helyen forgatták szerte a világon.

 

Miről szól a film?

A rendezők célja az volt, hogy minél mélyebbre ássanak a kriptoiparban és bemutassák, hogyan jutott el a Silk Road-tól a több millió dolláros napi kereskedési volumen támogatásáig. A sorozat 2022 március 10-én, csütörtökön látott először napvilágot.

Joseph Cox, a Motherboard újságírója úgy összegezte a dokumentumfilmet, mint a Bitcoin bányászat, a kínai tiltások után a szektort érintő kiesések, a digitális fizetőeszközök eredményezte jólét, valamint a pénzügyi rendszerek cenzúrájának gyakran kitett szexmunkások BTC használati módszerei mögött húzódó történet bemutatóját. A film a kriptoipar kezdetét is vizsgálja, ugyanis a 2013-as Bitcoin Konferencia anyagait is használták a forgatás során. Cox szerint akkoriban a BTC ára 118$ körül mozgott.

Kripto dokumentumfilm | Cryptofalka diblomaasi.com

 

Kevesebb, mint egy évtized alatt a Bitcoin és a kriptopiac elérte, majd túl is lépte a teljes piaci kapitalizáció 1 billió dolláros mérföldkövét, de vajon képes még ezt is felülmúlni az ipar? Erre és hasonló kérdésekre igyekszik választ adni a dokumentumfilm. Cox hozzátette a Twitter-en:

A CRYPTOLAND egy olyan sorozat, amely szerintünk átvág a kriptovaluták körüli hype-on és megfontolatlan reakciókon, hogy megmutassa, miként hat ez a világunkra ma, és hogyan befolyásolhatja holnap. Kultúra, politika, gazdaság, társadalom, a bolygónk, infrastruktúra.

A dokumentumfilm-sorozat újabb mérföldkövet jelent a Motherboard és a VICE News digitális eszközökről és iparágukról szóló tudósításában. Egy külön jelentésben megemlítették, hogy a média egy ideje már egyébként is foglalkozik a szektorral. A riport hozzátette:

Bár sokan még mindig kételkednek, hogy a kriptovalutáknak van-e jövője, azt biztosan tudjuk, hogy napjainkban jelenleg minden szempontból nagy hatást gyakorolnak a világra.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

A kripto új szemszögből?

A beszámoló szerint a filmet az Amerikai Egyesült Államokban, egy Nyugat Texas-i, valamint egy New York-i Bitcoin bányászati üzemben forgatták. Továbbá Liberland-be, amely egy Európában található, csak kriptot használó nemzet, valamint a Karib-tengeren található Puerto Rico-ba is ellátogattak újságírók, hogy felfedezzék az iparág által teremtett gazdagságot és az ennek eredményeképp létrejövő túlkapásokat.

A filmsorozat egy 8 részes első évadból áll, amelyben különféle koncepciókat, elképzeléseket és ötleteket mutat be, valamint megismerteti a nézővel az iparág történelmének és erkölcsi világképének kontextusát.

https://www.youtube.com/watch?v=LGdIvMOzSTQ

 

A kripto dokumentumfilmek szerepe

Összességében tehát egy nem mindennapi, átfogó dokumentumfilm-sorozatra számíthatunk, ha megnézzük a CRYPTOLAND-et. Minél alaposabban és minél több szemszögből mutatják be a kriptovaluták világát, annál több ember számára válhat világosabbá, milyen lehetőségeket rejt magában ez az iparág.

Az elmondottak, valamint az előzetes alapján számos olyan témát taglal ez a kripto dokumentumfilm, amely a kezdők és a tapasztaltak számára egyaránt hasznos, tanulságos és érdekes lehet, így mindenképp megéri vetni rá egy pillantást.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.15% $70,195.56
Ethereum ETH -1.40% $3,749.31
BNB BNB 0.43% $620.09
Solana SOL 2.03% $180.62
XRP XRP -2.78% $0.5349
Dogecoin DOGE 0.62% $0.1693
Cardano ADA -4.23% $0.4819
Litecoin LTC -1.67% $87.17
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!