Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Deloitte kutatása szerint a kriptovalutáké a jövő

Deloitte kutatása szerint a kriptovalutáké a jövő

Egy közelmúltban napvilágot látott Deloitte kutatás szerint a pénzügyi intézmények vezetői is egyre nagyobb arányban figyelnek fel a kriptovaluták nyújtotta lehetőségekre! Mutatjuk a kutatás részleteit!

A Deloitte egyebek mellett közismert a globális piaci folyamatokat ismertető kutatásairól. Rendszeresen jelennek meg a blokklánc és kriptovaluták köré tematizált elemzések is, ezzel is jelezvén az intézményi érdeklődés fokozódását és a téma élénkülő köztudatba kerülését. Ezúttal talán minden eddiginél meglepőbb válaszok születtek.

 

Viszlát Fiat pénz?!

A Deloitte mintája 1280 cégvezetőből és gyakorlati szakemberből állt, akik Egyesült Királyság, USA, Kína, Brazília, Japán és további öt országban működő globális pénzügyi intézményeket képviseltek. Az minden bizonnyal kijelenthető, hogy a világ pénzügyi működését illetően véleményük jelzésértékű.

A megkérdezettek 73%-a egyértelműen attól tart, hogy ha nem adaptálják fejlesztéseikbe a blokklánc technológiát és nem veszik fel a kínálatukba a digitális eszközöket, akkor le fognak maradni a fogyasztókért folyó versenyben. Ez a vélekedés már azért sem alaptalan, ha figyelembe vesszük, hogy már most is nyújtanak pénzügyi, banki jellegű szolgáltatásokat cégek a kripto szektorban. Elég, ha csak a Nexo-ra, Crypto.com-ra, Binance-ra és társaikra gondolunk, ahol hitelt vehetünk fel, kamatot kapunk befektetéseinkre vagy éppen bankkártyás fizetést bonyolíthatunk. És ez még csak a kezdet! Az talán még ennél is meglepőbb, hogy a döntéshozók 76%-a szerint a digitális eszközök 5-10 éven belül leváltják a készpénzt!

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Deloitte kutatás szerinti potenciális akadályok a digitális pénzek előtt

A Deloitte kutatás résztvevői nagy arányban (80%) egyetértettek abban, hogy a pénzügyi szektor számára a digitális eszközök fontos tényezővé válnak a következő két évben. A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében a kutatás arra is kitért, hogy melyek lehetnek a technológia elterjedésének legnagyobb akadályai.

A megkérdezettek közel kétharmada szerint a digitális eszközök elfogadottságának globális terjedése előtti legnagyobb akadályt jelenleg a szabályozók hiánya jelenti. Ebből is egyértelműen következik, hogy a biztonságosság kérdése a legfontosabb. Értve ezalatt egyrészt a jogszabályi háttér nyújtotta biztonságot, illetve az informatikai értelemben vett biztonságot. A válaszadók 71%-a szerint ugyanis a kiberbiztonsági tényezők is akadályozzák a technológia gyorsabb térnyerését.

deloitte kriptovaluta tanulmány I Cryptofalka

 

Deloitte tanulmánya összefoglalva

A Deloitte tanulmánya rávilágított arra, hogy a pénzügyi világ döntéshozói is érzékelik a blokkláncban rejlő innovációt és lényegében belátták, hogy a jövő bankrendszerének fontos elemei lesznek a digitális eszközök. Ez a nézőpont a technológia hétköznapivá válása szempontjából mérföldkőnek számít.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.01% $67,313.22
Ethereum ETH -8.03% $3,250.79
BNB BNB -6.00% $589.33
Solana SOL -12.88% $152.28
XRP XRP -10.69% $0.5446
Dogecoin DOGE -12.96% $0.1719
Cardano ADA -13.44% $0.5079
Litecoin LTC -12.85% $85.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!