Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A TikTok felkapta a Dogecoin-t, ez lett belőle!

A TikTok felkapta a Dogecoin-t, ez lett belőle!

A legtöbb ember számára valószínűleg se a Dogecoin, se a TikTok neve nem mond túl sokat. Most viszont ezek összetalálkozása nagy vihart kavart a tőzsdén. 😱

 

A Dogecoin és a TikTok találkozása

Elon Musk kedvenc kriptovalutája a dogecoin, (amit most a TikTok is felkapott) egy blokkláncra épülő peer-to-peer fizetésre és jattolásra szolgáló kriptovaluta. A projekt kezdetben csak viccnek indult, de Elon Musk és a kriptovaluta közösség után most a fiatalok is felkapták a projektet. A Dogecoin logóját amúgy a jellegzetes shiba inu kutya és egy mém inspirálta. A doge egy 2013-ban létrejött Litecoin fork, azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtson a hatékony és az olcsó “internetes jattolásra”. Na de ennyit a bevezetőről, mi köze a Dogecoin-nak és a TikTok-nak egymáshoz? ⤵️

A Dogecoin árfolyama egy este leforgása alatt 0,00000025 Bitcoinról 0,00000045 Bitcoinra emelkedett! Ez közel +100%-os emelkedés néhány óra alatt. Ez még a kriptovaluta tőzsdék esetében is ritkának számít!

Dogecoin tiktok I Cryptofalka

A reggeli Coinmarketcap-es görgetésemnél lettem figyelmes az esetre, majd a Twittert megnyitva egészen érdekes képek jöttek velem szembe. Például a következő, ahol nagyjából általános iskolás srácok készítenek arról videót hogyan fog a Dogecoin 1 dollárt érni.  Jelenleg a Dogecoin árfolyama 0,004217 dollárt ér! (Az esetre még később visszatérünk)

Dogecoin tiktok I Cryptofalka Forrás: Twitter, The Crypto Dog

Picit tovább böngészve rengeteg Tiktok vs. Dogecoin jött szembe a közösségi médiában, ezért úgy döntöttem megnézem magam mi megy a TikTok-on! A TikTok keresőjében a Dogecoin címszóra rákeresve is már meglepő dologra lettem figyelmes, ugyanis 4,4 millió megtekintés tartozik már most a címszóhoz.

Dogecoin tiktok I Cryptofalka

Ezután pedig rengeteg olyan TikTok-os videó nyílt meg, ahol a készítők a Dogecoin-t reklámozzák. Hogyan tudsz Dogecoin-t vásárolni, hogyan fog 1 dollárt érni, hogyan leszel gazdag a Dogecoin-tól stb.

Dogecoin tiktok I Cryptofalka

 

Tényleg megpumpálhatja néhány TikTok-os fiatal a Dogecoin árfolyamát?

A rövid válasz erre az, hogy igen, van rá esélyük! De hogyan is? Az új social media a TikTok elég sok port kavart maga mögött az elmúlt évben. Viszont egy dolgot biztosan jól csinál, az pedig az alkalmazás mögött álló algoritmus. Ugyanis az alkalmazás célja egyelőre a növekedés és nem pedig a profit szerzés. Ha valaki 0 követővel rendelkezik és nagyon jó első videót rak össze, akkor annál is lehetőség van arra, hogy akár több millió emberhez eljusson. Igen, akár 0 követővel. Összehasonlításképpen a Cryptofalka a Facebookon nagyjából 3500 követővel rendelkezik, a Facebook ezek közül nagyjából 1500 embernek tesz csak ki egy posztot. Ahhoz, hogy a többi követőhöz is kikerüljön a tartalom, fizetnünk kellene a Facebooknak.

A TikTok egyelőre teljesen más univerzumban mozog, mint a többiek. Ha a közösség felkap egy videót az szinte berobban az applikációban és nagyon hamar elér akár több milliós nézettséget is. Jelen esetben a "hogyan vegyél Dogecoin-t" videókon például 60 000 like van. De egy egyszerű Dogecoin-os videó is 20-30 ezer like-al büszkélkedhet.

Vagyis a TikTok segítségével esély van arra, hogy akár több 10 millió felhasználóhoz jut el a "Dogecoin mennyire jó, vegyél Dogecoin-t" üzenet. Márpedig a Doge egy közép marketcapes kriptovaluta, aminek az árfolyamát még azért könnyű megpumpálni.

 

Miért pont a Dogecoint kapta fel a TikTok közössége?

Na de miért pont a Dogecoin? Az első válasz valószínűleg az, hogy a TikTok közössége pontosan abba a hibába esett, mint a legtöbb kezdő kriptovaluta tőzsdés. Valaki megnézte a Coinmarketcap listáját és azt látta, hogy húú ennek a digitális valutának nagyon alacsony az ára a többihez képest. Akkor ebben biztos nagy potenciál rejlik, mert ha ugyanannyira feltud menni, mint a többiek akkor hatalmas profitra tehetnek szert. Itt csatolnék vissza a korábbi iskolások videójára arról, hogy hogyan lesz a Dogecoin ára 1 dollár szerintük.

Dogecoin tiktok I Cryptofalka

Viszont, amivel a TikTok közössége nem számolt az a digitális valuta készlete. Ugyanis nem az számít, hogy egy coin mennyibe kerül, hanem a körforgásban lévő készlet szorozva az árral. Ugyanis ha valamiből nagyon sok coin van, akkor a kereslet-kínálat alapján annak alacsonyabb lesz az ára. Márpedig Dogecoinból rengeteg van, amit néhány oszloppal arrébb láthatunk is. 125 311 597 887 DOGE ellenben például a Bitcoin jelenlegi 18 426 543 koinjával szemben. Fontos, hogy mindig a marketcap alapján hasonlítsuk össze az altcoinokat egymással és ne az ár alapján, vagy különben hasonló hibába esünk!

Ez mellett valószínűleg a rengeteg Dogecoin mögött álló vicces sztori és mém hatására kaphatta fel a TikTok közönsége az alapvetően viccnek indult kriptovalutát. Hogy mi lesz a sztori vége arra mi is kíváncsiak vagyunk! 

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.82% $63,531.08
Ethereum ETH -1.10% $3,124.74
BNB BNB -2.15% $555.8
Solana SOL -7.51% $139.93
XRP XRP -1.39% $0.4978
Dogecoin DOGE -0.09% $0.163
Cardano ADA -2.24% $0.4611
Litecoin LTC -2.03% $78.48
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!