Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elindult a Cryptosat második kripto-műholdja!

Elindult a Cryptosat második kripto-műholdja!

A Cryptosat bejelentette, hogy blokklánccal kapcsolatos infrastruktúrájának újabb műholdja állt Föld körüli pályára.

 

A Cryptosat legújabb projektje

A májusban indított kripto-műholdmodul mögött álló vállalat bejelentette, hogy blokklánccal kapcsolatos infrastruktúrájának egy újabb darabja állt Föld körüli pályára. A közlemény szerint a SpaceX egyik Falcon 9 hordozórakétája egy "kriptográfiailag felszerelt" Cryptosat műholdat - Crypto2 néven - állított pályára január 3-án. A Crypto2 hozzáadása a cég műhold-konstellációjához része azon törekvésnek, hogy a számítási teljesítmény bővítésével az űr "új csatatérré váljon a golyóálló kriptográfia keresésében".

"A Crypto2 elindítása nagyobb elérhetőséget és nagyobb teljesítményű specifikációkat biztosít számunkra, hogy támogassuk a fejlesztési csővezetékünkben lévő felhasználási esetek növekvő portfólióját" - mondta Yonatan Winetraub, a Cryptosat társalapítója.

 

Cryptosat | Cryptofalka hytera.com

Winetraub elmondta, hogy a cég által a műholdakkal vizsgált felhasználási esetek közé tartozik a nyilvános kulcsra titkosított adatok és az aláírt időbélyegző lekérdezése olyan alkalmazásokhoz, mint az intelligens szerződések. Ezen túlmenően a műhold képes kriptográfiai kulcspárt generálni, és egy adott idő után kiadni a privát kulcsot, hogy megakadályozza az "idő előtti visszafejtést".

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Cryptosat első műholdja

A SpaceX a modult a Transporter 6 küldetés részeként indította, amely január 3-án 14:56-kor (UTC) emelkedett fel a Cape Canaveral űrállomásról. A Falcon 9 rakéta a Cryptosat "hasznos teher" mellett 114 műholdat szállított pályára különböző üzemeltetők számára világszerte.

A Crypto1 - az első műhold, amelyet a Cryptosat indított - célja a blokklánc-alkalmazások megkönnyítése volt egy fizikailag elérhetetlen, hamisításbiztos platform létrehozásával. A műhold mögött álló technológiát korábban a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) már kipróbálták.

 

Cryptosat | Cryptofalka reuters.com

"Erre nagy szükség van" - mondta a Cryptosat társalapítója, Yan Michalevsky májusban. "Ha a protokollokat nézzük, különösen a Web3-ban, egész pénzügyi rendszerek és intelligens szerződéses rendszerek vannak, afféle digitális jogi megállapodások, amelyek a mögöttük lévő kriptográfia megbízhatóságától függnek."

 

Kripto az űrben

Más privát kripto cégek, köztük a SpaceChain és a Blockstream, szintén az űrhöz fordultak, mint alternatív megoldáshoz a blokklánc-érvényesítés, a több aláírást tartalmazó pénztárcák és az ellenőrizhető időbeli késleltetési funkciók tekintetében. 2019-ben a SpaceChain olyan technológiát küldött az ISS-re, amelynek célja a blokklánc-alapú tranzakciók fogadása, engedélyezése és továbbítása volt. Hasonlóképpen, egy brazíliai kriptohasználó a Blockstream műholdas hálózatát használta, hogy Bitcoin node-ot hozzon létre a Föld körüli pályán.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.19% $62,039.5
Ethereum ETH 1.56% $3,422.8
BNB BNB 0.83% $409.44
Solana SOL -3.94% $128.53
XRP XRP 5.65% $0.6251
Cardano ADA 11.88% $0.7483
Dogecoin DOGE 17.61% $0.142
Litecoin LTC 5.37% $90.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!