Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elindult a decentralizált szén-dioxid kibocsátási hitelpiac

Elindult a decentralizált szén-dioxid kibocsátási hitelpiac

A szén-dioxid hitelek piaca több mint két évtizede azért jött létre, hogy ellensúlyozza a világ elkerülhetetlen szén-dioxid kibocsátását.

 

Blokklánc technológiával a szén-dioxid kibocsátás ellen

A szén-dioxid piacokon évente több milliárd dollár értékű szén-dioxid kibocsátással kereskednek. Azt várnánk, hogy egy ekkora piac magas szintű kifinomultságot kíván, de ez nincs így. A szén-dioxid kibocsátási egységek kereskedelmével kapcsolatos folyamatok a jelenlegi piacon manuálisak, és a piachoz való hozzáférés a nagyvállalatok kezében koncentrálódik. Ez erősen centralizálttá teszi a piacot. De a blokklánc technológiának köszönhetően a JustCarbon azt tervezi, hogy decentralizálja és forradalmasítja a teljes szén-dioxid hitelpiacot.
 
zöld kripto I Cryptofalka Forrás: Twitter
 
A JustCarbon egy blokklánc-alapú piactér, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen ellensúlyozzák szén-dioxid kibocsátásukat, miközben támogatják a magas színvonalú szén-dioxid eltávolítási projekteket az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében. A cég küldetése, hogy digitalizálja és mobilizálja a jelenleg a piacon elérhető szén-dioxid kvótákat. A JustCarbon forradalmasítja a szén-dioxid kiegyenlítési projektek finanszírozásának módját azáltal, hogy kifejlesztette blokklánc alapú platformját a széneltávolító eszközök súrlódásmentes, közvetítők nélküli kereskedelmére.
 
A közvetítők kiiktatásával a platform egy egyszerű szén-dioxid kiegyenlítési mechanizmust kínál a befektetőknek, a tőzsdéknek, a vállalkozásoknak. Ezenkívül méltányos környezetet teremt annak biztosítására, hogy minden jó minőségű projekt, amely a szén-dioxid kibocsátás ellensúlyozására irányul, ingyenes és méltányos hozzáférést kapjon a piachoz.
 
A kripto- és karbon szakértők által alapított JustCarbon célja, hogy az önkéntes szén-dioxid piacok mindenki számára elérhetőek legyenek, és ne néhány nagyvállalati befektető kezében összpontosuljanak. A platform arra törekszik, hogy a projektfejlesztők finanszírozáshoz juthassanak, és mindenkinek lehetősége legyen csatlakozni az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez.
 

 

Hogyan működik a rendszer?

A platform szén-dioxid kiegyenlítő mechanizmusa a szimbiotikus token rendszerére, a JustCarbon Removal (JCR) tokenekre épül. Minden JCR token egy ellenőrzött tonna szén-dioxid kibocsátást jelent, amelyet természetalapú, környezetbarát projektek segítségével vonnak le a környezetből. A szén-dioxid kreditek alapvető eszközt jelentenek a világ szén-dioxid kibocsátásának természetalapú szén-dioxid-kiegyenlítéssel, például új erdők telepítésével történő eltávolításának finanszírozásához.
 
A JustCarbon célja, hogy az egész folyamatot egyszerűbbé és hatékonyabbá tegye a szén-dioxid kibocsátási egységek vásárlói és eladói számára egyaránt. Annak biztosítására, hogy JCR tokenjeit a legjobb minőségű szén-dioxid kreditből állítsák elő, a JustCarbon jelenleg csak az elmúlt öt évben vert Gold Standard vagy Verra (VCS) által tanúsított termelőktől szerez be természetalapú széneltávolítást.
 
A VCS-krediteknek további tanúsítványokkal is rendelkezniük kell, például éghajlati, közösségi és biodiverzitási akkreditációval (CCBA). Ez növeli az átláthatóságot és növeli a platform hitelességét. Lényegében a JCR tokenek vásárlásával egy vállalkozás, kormány vagy magánszemély finanszírozást biztosít egy szén-dioxid eltávolítási projekthez. A vásárlók ezt követően dönthetnek úgy, hogy visszavonják vagy elégetik JCR-jüket, hogy ellensúlyozzák a széndioxid kibocsátásukat. A JCR-ek csekély tranzakciós díjat fizetnek, míg az újonnan vert JCR-ek eladásából származó teljes bevétel finanszírozza a projekteket.
 
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

A JustCarbon DAO

A JustCarbon nemcsak a közvetítőket kívánja kiiktatni a szén-dioxid-kibocsátási egységek kereskedési folyamatából, hanem önmagát is kiveszi az egyenletből. Ezt az adminisztráció és kormányzás decentralizálásával teszi. Ennélfogva a platformot egyetlen entitás sem birtokolja vagy irányítja, és nem létezik egyetlen országban sem, hanem a decentralizált autonóm szervezet (DAO) tagjai fogják működtetni. A JustCarbon DAO-t a JustCarbon Governance (JCG) token birtokosai irányítják majd, akiknek jogukban áll javaslatokat tenni és szavazni a platform jövőbeli fejlesztéséről.
 
 

Tokenek

A JustCarbon kettős token rendszert működtet, JCR és JCG tokenek kibocsátásával. A JCR token a valós szén-dioxid kibocsátás csökkentését finanszírozza. Ennek a tokennek nincs fix készlete, mivel csak szén-dioxid megkötési projektek által kibocsátott szén-dioxid kreditekből verték. A JCG token viszont a JustCarbon ökoszisztéma irányítási tokenje. Szavazati jogot biztosít a tulajdonosoknak.
 
A JustCarbon JCG tokeneket használ a felhasználók ösztönzésére azáltal, hogy kedvezményeket kínál a tranzakciós díjakból. A következő tíz évben összesen 1 milliárd JCG token kerül kiosztásra a piaci szereplők között. Mindkét token több központosított és decentralizált kriptotőzsdén szerepel majd, köztük a Digifinexen és az UniSwapon.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.57% $63,017.64
Ethereum ETH -1.76% $3,101.69
BNB BNB -1.79% $554.32
Solana SOL -7.41% $138.28
XRP XRP -1.63% $0.4935
Dogecoin DOGE -1.69% $0.1589
Cardano ADA -2.33% $0.4553
Litecoin LTC -2.29% $77.94
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!