Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ethereum árfolyam elemzés, hogyan teljesít a vezető altcoin?

Ethereum árfolyam elemzés, hogyan teljesít a vezető altcoin?

Technikai elemzés segítségével vizsgáljuk meg, hogyan teljesít az Ethereum árfolyama a dollárral szemben. Mi látható a grafikonon, mi jöhet ezután? 📊

A Cryptofalka és a CoinCash új közös játékának nyertese az Ethereum (ETH) lett. Ezért a Cryptofalka elemzői egy technikai és egy fundamentális elemzést is készítettek számodra a vezető altcoinról. 🤩 A játék során az olvasók a Facebookon szavazhatnak arról, hogy milyen grafikonról készüljön analízis. Az elemzés egyik részét pedig a CoinCash, másik részét a Cryptofalka oldalán olvashatjátok. Na de nézzük is mi a helyzet az Ethereum árfolyamával! ⤵️

 

Ethereum-dollár árfolyam elemzés napi nézeten

Szépen teljesítő altok közé tartozik Ethereum. A jó fundamentális háttér meghozta a hatását, 50%-s emelkedéssel rukkolt elő az Ethereum árfolyam dollár ellenében július során. Megérkezett tehát a kereslet, ami megéri a grafikon megviszgálását. Dollár ellenében nézzük meg elsőként, napi nézeten a mozgást.

Meggyőző júliusi teljesítménnyel, a 300 dolláros ellenállást áttörve 400 dollár fölé is benéztt az Ethereum árfolyam. Augusztusban pihenőre fogta egyelőre az ármozgás, tehát konszolidálunk. Ez időt enged a grafikon megvizsgálásra. A kérdés az, hogy hol érhet véget az indult konszolidáció, magyarán melyik lehet az a zóna, ahonnan átfordulhatunk ismét emelkedésbe? ⤵️

Ethereum árfolyam Ethereum árfolyam ETH-USD 1d

Folyamatosan a 10 EMA mentén emelkedett legutóbb az Ethereum árfolyam. 230-tól egészen 400 dollárig lőtt ki az ármozgás, amivel a jelentősnek számító 300 dolláros ellenállást törte át ETH. Értelemszerű lenne az ellenállásnak, támaszként való visszatesztelése a konszolidáció során, hiszen a múltban többször tesztelte már ETH mozgása. Nézzük mit mondanak az indikátorok! 

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK 

Három darab indikátort vizsgálunk meg. Mozgóátlagok, Fibonacci, Volume.
A korábban szóba került 10 EMA-t (exponenciális mozgóátlag) a konszolidáció óta sem engedte el az ármozgás. Ez annyit jelent, hogy továbbra is él a rövid távú vásárlóerő a piacon. Ez pozitív és egészséges konszolidációt sejtet ezidáig. Fibonacci számsorral mérve a legutóbbi emelkedést, 300 dollár irányába mélyülő konszolidációt sejtet. A számsor legfontosabb elemei, 38,2%, 50%, 61,8%. Ezek mind a 300 dollár könyékére mutató támaszra utalnak, ami tegyük hozzá, egészséges visszahúzódás is lenne. Szintén ezt a zónát erősíti meg a volume alakulása. Szépen nőtt a volume az utóbbi időben, azonban a konszolidáció során előbukkannak nagyobb eladói volume-k is, amik arra utalnak, hogy valóban megjelentek a kiszállók 400 dollárnál, ami 10 EMA alatti konszolidációt sejtet. 

Árcsatorna Árcsatorna

Összességében jól fest a grafikon. Szép árcsatornában halad felfelé az Ethereum árfolyam. Némi konszolidáció ráfér a mozgásra, az előbb említett 300 dolláros támasz irányába, de úgy gondolom érdemes rajtatartani a szemünket a formálódáson, ugyanis benne lehet még egy run a mozgásban.

 

ETH-BTC árfolyam elemzés heti nézeten

Bitcoin ellenében is jeleskedik az Ethereum árfolyam. Ez azért szép, mert ez idő tájt BTC is szép emelkedést tudhatott magának. A legtöbb altcoin BTC emelkedő trendek alatt csökkenésnek indul (BTC pár ellenében), mivel nem bírják a tempót a kriptopiac királyával. ETH-ra ez nem igaz, ugyanis sikerült túlszárnyalnia Bitcoinnak az emelkedését, ami mindenképp pozitív, és az erejére utal. Kihagyhathatatlan tehát az Ethereum árfolyam Bitcoinnal szembeni grafikonja. Az előző elemzéshez képest, kicsit nagyobb, heti grafikonon vizsgáljuk a mozgást.

Ethereum árfolyam ETH-BTC 1w Ethereum árfolyam ETH-BTC 1w

Minél nagyobb időtávon vizsgáljuk a mozgást, annál hitelesebbek a visszajelzések. Ennek oka, hogy hosszabb időtávon erőt kifejteni valamelyik irányba nehezebbnek bizonyult, mint rövidebb időtávon megtenni. 

A grafikon szerint komoly ellenálláshoz érkeztünk. Egyrészt a párhuzamosan haladó árcsatorna felső ellenállását érintjük, másrészt a víszintesen behúzott reziztencia szintjét is elértük. A kettő akadály óvatosságra int, és felveti a mélyebb konszolidáció lehetőségét. A nehéz ellenállások áttörése előtt az ármozgás gyakran hosszabb pihenőt tart, hogy újult erővel tehessen próbát ismét az ellenállás áttörésére. Három támasz helyezkedik el alattunk, ahonnan erőt vehet az Ethereum árfolyam az előbb említett ellenállások áttörésére.

'Támasz 1', 'Támasz 2' és az emelkedő trendvonal. Ha valóban konszolidációba kezdenénk a jelenlegi árszintről, úgy gondolom a felsorolt három darab support/támasz jelentik az konszolidáció egészséges szintjeit. A legeegészségesebb a 'Támasz 1' és az emelkedő trendvonal együtteséről lenne pattanni. Alattuk következi a korábbi dupla aljunk nyakvonalként funkciónáló 'Támasz 2'. Ez alatt neccess lenne a helyzet. Abban esetben ha az Etherum árfolyamnak sikeülne áttörnie az árcsatorna csökkenő trendvonalát és a vízszintesen behúzott ellenállást, igen komoly vásárlóerő és kereslet szabadulhat fel a piacán, ami masszív emelkedést hozhat maga után.  

Összefoglalva jól fest az ETH grafikon. Korábbról érvényesült már egy eső ék alakzat, ami ugyan nem a legerősebbnek, de trendfordító alakzatnak számít. Bár erős ellenállással nézünk szembe, ahonnan kinéz némi konszolidáció, azonban megéri rajta tartani a szemünket a hosszabb távú formálódáson, mivel azzal hogy ismét jelentősebb ellenállást támadunk, megmutatta ETH az erejét, és tette ezt altokra nézve nem túl ideális Bitcoin környezetben.

 

Cikkünk folytatódik! Az Ethereum fundamentális elemzésünket a CoinCash oldalán olvashatjátok!

Ha kedvet kaptál a kriptovaluta vásárláshoz, kattints ide és látogass el a CoinCash weboldalára!

 

[buzzsprout episode='3481501' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.97% $67,389.41
Ethereum ETH -7.73% $3,260.09
BNB BNB -5.78% $589.22
Solana SOL -12.32% $152.88
XRP XRP -10.67% $0.5464
Dogecoin DOGE -13.87% $0.1725
Cardano ADA -12.86% $0.5085
Litecoin LTC -12.78% $85.86
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!