Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elfogadta az EU parlament az okosszerződés-gyilkos javaslatot

Elfogadta az EU parlament az okosszerződés-gyilkos javaslatot

Az Európai Parlament megszavazta az adattörvényt - egy olyan ellentmondásos jogszabályt, amely az okosszerződések felmondhatóságát is előírja.

Átment az EU parlamenten az adattörvény

November 9-én sajtóközleményben az Európai Parlament közzé tette, hogy a jogszabály 481 szavazattal, 31 ellenszavazat ellenében került elfogadásra. Ahhoz, hogy törvényerőre emelkedjen, most az Európai Tanács - az Európai Unió 27 tagállamának vezetői - jóváhagyására van szükség.

Az elfogadott adattörvény körvonalazza azt a követelményt, hogy az intelligens szerződések "megszakíthatók és megszüntethetők" legyenek, a szerződés visszaállítását vagy leállítását lehetővé tevő funkciókkal együtt.

EU adattörvény I Cryptofalka

Az adattörvény lényege, hogy lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az intelligens eszközökből származó adatokhoz, mivel az Európai Bizottság állítása szerint az összegyűjtött adatok 80%-át soha nem használják fel.

Adattörvényt érő kritikák

A törvény kritikusai az intelligens szerződésekre vonatkozó záradékkal kapcsolatos aggályokat emelték ki, mondván, hogy a meghatározás túl tág, és nem ad egyértelmű részleteket arra vonatkozóan, hogy mikor kell megszakítani vagy megszüntetni a szerződést.

Egy júniusi nyílt levélben, amelyet az uniós blokklánc-érdekképviseleti szervek küldtek, és amelyet több tucat kripto cég írt alá, az adattörvény szerint az Ethereumhoz hasonló nyilvános blokkláncok adatait használó okosszerződések is a törvénybe ütközőnek minősülhetnek.

Az Európai Bizottság azonban úgy véli, hogy az adattörvény nem foglalkozik a blokklánccal, és alaptalanok azok a félelmek, hogy a törvény illegálissá tenné az okosszerződéseket.

Az Európai Unió komolyan beleásta magát a web3-ba

Az Egyesült Államok és Európa hagyományosan eltérő megközelítéseikkel különböztek egymástól a technológiai és pénzügyi iparágakban. Az Egyesült Államok régóta a technológiai innováció és pénzügyi szabadság jelképeként szolgált, miközben az európai országokat gyakran a szigorúbb szabályozás és bürokrácia jellemzi. Azonban az utóbbi időben láthatóvá vált, hogy ez a hagyományos megosztás elkezdett átalakulni.

A Bitcoin spot ETF versenyében bekövetkezett fordulat kiváló példa erre a változásra. Európa váratlanul előzte meg az Egyesült Államokat ebben a versenyben, rávilágítva azokra a tényezőkre, amelyek a hagyományos szerepcsere mögött állnak. Míg az Egyesült Államokban az utóbbi évtizedben a Bitcoin spot ETF elérésére irányuló erőfeszítések folyamatosan elutasításokkal találkoztak, addig Európában már 2015 óta aktívak a Bitcoinhoz kapcsolódó tőzsdén kereskedett termékek.

Az XBT Bitcoin Tracker One például Svédországból indult el, és már évek óta része az európai piacnak, hozzájárulva a régió innovációjához és pénzpiaci fejlődéséhez. Ez a folyamat egyértelműen mutatja, hogy az Egyesült Államok és Európa közötti hagyományos szerepfelosztásban bekövetkező változások egyre szembetűnőbbek a modern pénzügyi és technológiai térben.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.24% $67,072.41
Ethereum ETH 0.55% $3,124.93
BNB BNB 0.03% $581.16
Solana SOL 0.76% $174.06
XRP XRP -0.28% $0.5223
Dogecoin DOGE -0.42% $0.1553
Cardano ADA -0.48% $0.482
Litecoin LTC 0.01% $84.23
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!